Ett nedslitet radhus från 1950 förvandlades till en läcker, funktionell bostad
med en övervåning full med dagsljus

Den dagen då familjen Marcussen fick sina tvillingar insåg de ganska snabbt att det inte längre fanns tillräckligt med plats i deras dåvarande bostad. Att flytta ifrån det barnvänliga området var inte aktuellt , skolorna är bra och pendlingen till jobb är kort. Lösningen blev att köpa ett nytt större radhus med trädgård. Ett radhus med möjligheter att utnyttja kvadratmeterna bättre.

Fick hjälp av en arkitekt

Det nya radhuset köptes efter ett dödsbo, och det visades sig snabbt att det krävdes en grundlig renovering. Familjen kontaktade därför en arkitekt för att få hjälp med att skapa sitt dröm hem.

”Vi ville gärna få hjälp av professionella ögon. Detta för att nyttja kvadratmeterna på bästa vis. Utan hjälp från arkitekerna hade vi aldrig fått en så fin lösning. Vi hade aldrig kommit på den själva” säger Thomas Marcussen.

Planen var att förvandla det gamla radhuset till en modern bostad med tre ljusa barnrum, ett sällskapsrum (med utsikt), sovrum till föräldrarna, ett nytt kök och badrum. 

Dagsljus var ett krav
Ett av de avgörande kraven som familjen hade var att få ett ljusare hem. Taket skulle bytas och då passade man på att även investera i takfönster, vilket gjorde det mer kostnadseffektivt. Familjen valde kombifasad lösningar som var den lösning som gave mest ljus långt in i rummet.

"I barnrummen vill vi ha extra bra utsikt över vår trädgård, och även få dagsljus hela vägen in i rummen. Vi följde de rekommendationer som vi fick av vår montör. Detta har gjort att rummet känns mycket större och mer inbjudande. Idag är vi verkligen nöjda med de extra fönsterna, även om det var svårt att föreställa sig effekten i förväg" Säger Thomas Marcussen.

Produkter och priser
Till renoveringen användes 12 stycken VELUX topphängda takfönster, varav 4 hade en fast underdel (fasadfönster). Alla i polyuretan (Everfinish).

Et rækkehus fra 1940’erne blev forvandlet til en lækker, funktionel bolig med dagslys fra alle vinkler. Se renoveringen her

Da familien Marcussen fik tvillinger, var der ikke længere plads i deres daværende rækkehus. De var fast besluttede på at blive i det børnevenlige område med den gode skole og korte afstand til arbejdet. Løsningen blev at købe et større rækkehus med have og masser af muligheder for en bedre udnyttelse af kubikmeterne. For at få ført husdrømmen ud i livet kontaktede de en arkitekt, hvis plan var at forvandle dødsboet til en moderne bolig med tre lyse børneværelser, alrum med udsigt, forældresoveværelse, nyt køkken og bad
Se galleri

Använda produkter

Kom igång!