Allt om takrenoveringar

För att ditt hem ska må bra behöver du också se till att ditt tak är i gott skick. Det betyder att det inte bara ska vara funktionellt, utan också se bra ut! Vilka tecken finns det då som visar att taket behöver fixas till eller renoveras? Och om du ändå ska genomföra en takrenovering ska du kanske också passa på att släppa in mer dagsljus i hemmet?
Läs mer

Varför borde du renovera ditt tak?

Till att börja med måste du identifiera de delar av taket som behöver renoveras på din villa eller hus, eftersom strukturella reparationer kan behöva göras för att skydda ditt hem och din familj. Detta kan utgöra en del av en uppgradering av takavvattningssystemet, ett nytt lager färg som en del av en designuppdatering eller något annat.

Att installera ett takfönster i ditt hem som en del av en takrenovering kommer inte bara att påverka hur ditt hem ser ut, utan även hur du och din familj lever. Och även om du naturligtvis måste betala för de extra materialen och arbetskostnaderna blir en smula högre så blir det betydligt mindre kostsamt än att sätta in takfönster senare som ett separat projekt.

Daylight Design Advisory

Prata med rätt yrkesmän för jobbet

Känner du dig inspirerad, men vet inte riktigt var du ska börja? Ta dig en titt på våra design- och installationstjänster, det kanske hjälper dig att komma igång.

Vilka är fördelarna med en takrenovering?

Relevanta artiklar

Fördelarna med naturligt ljus – därför ska du sätta in takfönster i ditt nya hus

Bygger du ett eget hus? När du bygger själv kan du skapa ett hem helt enligt dina önskamål, oavsett om det gäller miljövänliga material eller en unik design. Utnyttja den här möjligheten och se till att ditt hem får bästa möjliga belysning, energieffektivitet och andrahandsvärde genom att fylla huset med dagsljus!
Läs hela artikeln

Kom igång med renoveringen hemma på bästa möjliga sätt

Ska du renovera hemma? Då ska du läsa vidare! En renovering är ett stort projekt där du måste planera allt från budget och tidsram till rivning, rekonstruktion och fönstrens placering. Kom igång på bästa möjliga sätt med den här checklistan.
Läs hela artikeln

Spara energi med ett smart hem

Framtiden är här. Vi har tekniken som krävs för att skapa mer effektiva och hälsosamma hem – och VELUX takfönster är en del i det. Smarta hem är här för att stanna och vi kan optimera dina levnadsförhållanden med integrerad teknik och smartphones. Med hjälp av smartphones kan vi övervaka och styra enheter i hemmet, vilket kan ge flera hälsofördelar. Och eftersom Rom inte byggdes på en dag grundas alla smarta hem genom att du ansluter en enhet till en annan och sedan fortsätter i samma stil. 
Läs hela artikeln

Myter om takfönster

Låt inte falska myter om takfönster hindra dig från att uppleva glädjen av ett hem som badar i naturligt dagsljus. Det finns ingen anledning att inte släppa in dagsljus och frisk luft från ovan i ditt hem. Det är det bästa sättet att höja komforten, förvandla rummet, ge inredningen nytt liv och öppna upp till världen utanför.
Läs hela artikeln

Vill du sätta in ett takfönster? Här har vi samlat åtta steg som hjälper dig att komma igång

Takfönster är ett fantastiskt sätt att förändra ett rum med naturligt ljus. Genom att släppa in mer ljus i rummet kan du inreda en råvind eller förvandla mörka skrymslen till vackra, användbara ytor. Det är en vanlig myt att det är ett dyrt och krångligt renoveringsprojekt att sätta in takfönster. Låt oss ta hål på den genom att undersöka hur ett takfönster installeras.
Läs hela artikeln

Vad planerar du för projekt?

Ska du bygga nytt?

Tänk dig ditt drömhem, byggt precis som du vill ha det, från belysning till dörrar, väggar, kranar, golv och fönster. I ett nybyggt hus kan du få fullständig kontroll över alla delar av fastigheten. Du kan se till att huset fylls med frisk luft och naturligt dagsljus och skapa en sund inomhusmiljö i ditt moderna hem, så att hela familjen trivs.

Ska du renovera en vind?

Ju mer plats du har i ditt hem, desto mer är det värt. Så enkelt är det. Genom att skapa användbart utrymme på vinden, antingen till förvaring eller boyta, kan du verkligen höja värdet på ditt hem. Om du dessutom (bokstavligen) vidgar vyerna med takfönster, kan vi lova att du har ett vinnande recept!

Ska du bygga ut?

Du behöver mer plats, men vill inte flytta. Då kan en tillbyggnad vara lösningen på alla dina trångboddhetsproblem. Behöver du hjälp med att välja vilken slags tillbyggnad som passar just dig? Eller vill du hitta någon som kan hjälpa dig att komma igång med ritningarna till dina drömmars tillbyggnad? Hör av dig, vi hjälper gärna till.

Ska du renovera?

Ingen har väl någonsin tackat nej till ett vackrare och modernare hem. Men hur börjar man? Hur mycket kostar det? Vem ska du anlita? Vilka fördelar finns det? Det är många frågor som surrar i skallen när det gäller renoveringar. Och det råkar vara så att vi sitter inne med alla svaren.

Byt ut ditt gamla takfönster

Är ditt nuvarande takfönster slitet och behöver det bytas? Höj blicken och låt oss hjälpa dig.

Uppgradera ditt takfönster

Skapa en trevligare inomhusmiljö med våra in- och utvändiga solskydd och lösningar för smarta hem.