Allt om uppgraderingar av VELUX takfönster

In- och utvändiga solskydd, Smarta hem med mera – även om vi uppskattar solen vill vi ibland kunna kontrollera hur ljust och varmt vi vill ha det i våra hem. Med takfönster får du bättre kontroll över mängden naturligt dagsljus och frisk luft som kommer in i bostaden. Du kan också använda solskydd och våra lösningar för Smarta hem, t.ex. VELUX ACTIVE with NETATMO, för att helt få bestämma när och var du vill ha dagsljus i ditt liv.
Läs mer

Varför borde du installera in- och utvändiga solskydd för dina takfönster?

Du har alltså installerat en hel del VELUX takfönster i ditt hem och förvandlat utrymmena med dagsljus. Men vad gör du om du inte längre vill ha känslan av att vara i ett uterum, utan istället vill vara i ett biorum? Eller om du vill ha lite avskildhet? VELUX erbjuder ett komplett sortiment av in- och utvändiga solskydd att välja mellan. Alla dessa hjälper dig att styra hur mycket dagsljus som kommer in och ser till att du kan få avskildhet i hemmet.

När du ändå håller på att uppgradera dina takfönster med in- och utvändiga solskydd kan du fundera på om du vill förbättra inomhuskomforten ytterligare med Smarta hem-teknik. Med hjälp av ett plug-and-play-system öppnar och stänger VELUX ACTIVE dina takfönster samt in- och utvändiga solskydd för att förbättra inomhusförhållandena, t.ex. CO2-nivåer, luftfuktighet och temperatur.

Kids room with big bed and many toys darkened with VELUX blinds

Mörkläggning för sömn med mera

Efter en härlig dag med gott om dagsljus som har en harmonisk verkan på vår dygnsrytm behöver vi en natts vila. Med våra invändiga mörkläggningsgardiner eller utvändiga mörkläggningssolskydd får man det mörker som krävs för en god natts sömn, en tupplur mitt på dagen eller en filmkväll.
Välj ditt mörkläggningsalternativ

Stäng ute värmen

Ibland kan ljuset och värmen från solen bli lite för mycket. Det bästa sättet för att förhindra att solens strålar värmer upp ditt hem via takfönstren är att blockera värmen innan den når fönstret. Därför erbjuder vi ett sortiment av utvändiga värmereducerande produkter så att du kan hålla ditt hem svalt, oavsett om du vill släppa igenom ljus eller inte.
Upptäck externa solskydd för takfönster
Woman with VELUX App Control

Gör det smart – och få kontroll

Vi har alla börjat vänja oss vid hur bekvämt det är att kunna styra allt med våra smartphones. De flesta av våra takfönster samt in- och utvändiga solskydd finns i solcellsdrivna- eller eldrivna varianter som kan anslutas till VELUX App Control. På så sätt kan du öppna och stänga solskydd eller fönster via din smartphone. Du kan även automatisera din inomhusmiljö helt via sensorbaserad reglering med VELUX ACTIVE.
Upptäck VELUX ACTIVE with NETATMO

Kontrollera ljuset under dagen

Oavsett om du jobbar i hemmakontoret, umgås med familjen i vardagsrummet eller ägnar dig åt dina hobbyer kanske du vill dämpa det starka ljuset från solen eller få bort reflektioner från datorskärmen eller tv:n utan att helt stänga ute ljuset. Vårt sortiment av ljusdämpande solskydd gör att du förblir fokuserad samtidigt som du kan njuta av det naturliga ljuset som flödar in genom takfönstren.
Upptäck rullgardinen

Toppval för dig

VELUX ACTIVE with NETATMO

VELUX ACTIVE är en lösning för smarta hem som övervakar temperatur, luftfuktighet och koldioxidnivåer och vädrar rummet för att skapa en sund och behaglig inomhusmiljö.

VELUX App Control

Med VELUX App Control har du alltid komfort inom nära räckhåll. Tryck bara på din smartphone för att släppa in frisk luft eller dra ner solskydden för att stänga ute solen.

Markiser

VELUX markis förhindrar överhettning och bibehåller en sval och behaglig temperatur i rummet.

Jalusier

VELUX jalusi skyddar rummet året om. Den är lämplig för alla klimat och håller rummet svalt på sommaren och varmt om vintern, samtidigt som allt inkommande ljus stängs ute.

Mörkläggande markis

VELUX mörkläggande markiser är hållbara och ljustäta och stänger effektivt ute solljuset, så att rummet blir svalt och behagligt. Markiserna minskar också buller och ger viss isolering.

Plisségardiner

Plisségardinen erbjuder flexibel ljusdämpning och badar rummet i ett mjukt, behagligt ljus samtidigt som det ger insynsskydd. Designad för att passa perfekt till VELUX takfönster med en enkel installation.

Mörkläggningsgardin

Mörkläggningsgardinen passar utmärkt i sovrummet, eftersom den stänger ute allt ljus. Den är designad för att passa perfekt och installeras utan att du behöver mäta, klippa till eller kapa gardinen. Rullgardinen finns i många färger och mönster, så att du garanterat hittar en som passar till din inredning.

Duogardiner

Duogardinen är två gardiner i en. Den passar utmärkt i sovrum och vardagsrum, där du antingen vill kunna kontrollera ljuset eller stänga ute det helt för ostörd sömn.

Relevanta artiklar

Vilka solskydd passar bäst till ditt hem?
Genom att komplettera dina takfönster med invändiga solskydd får du större kontroll och flexibilitet när det gäller rummets ljus- och värmenivå. Det är viktigt att du hittar rätt invändiga solskydd till ditt hem. Hos VELUX är det enkelt, eftersom vi erbjuder ett stort utbud av solskydd som passar perfekt till VELUX takfönster och takfönsterkupoler för platta tak. Det går snabbt och enkelt att installera dem, de har en hållbar konstruktion och finns i många olika modeller, tyger och färger. Så oavsett om du vill ha en ljusdämpande plisségardin som tillför finess i vardagsrummet eller en mörkläggningsgardin som ger ostörd skönhetssömn, har vi ett solskydd för alla dina rum.
Läs hela artikeln
De bästa smarta hem-enheterna för ett sundare hem
Från Wi-Fi glödlampor till entrékameror – världen har verkligen tagit smarta hem-enheter till sitt hjärta. Men visste du att teknik för smarta hem även kan ge ditt hem en hälsokick?
Läs hela artikeln
Få dagsljusets alla fördelar med ett nytt takfönster
Är det dags att byta takfönster? Tänk steget längre – uppgradera dem! Genom att uppgradera dina takfönster kan du släppa in mer dagsljus, och det har mängder med fördelar. Här är allt du behöver veta om när och varför du bör byta ut dina takfönster.
Läs hela artikeln
Spara energi med ett smart hem
Framtiden är här. Vi har tekniken som krävs för att skapa mer effektiva och hälsosamma hem – och VELUX takfönster är en del i det. Smarta hem är här för att stanna och vi kan optimera dina levnadsförhållanden med integrerad teknik och smartphones. Med hjälp av smartphones kan vi övervaka och styra enheter i hemmet, vilket kan ge flera hälsofördelar. Och eftersom Rom inte byggdes på en dag grundas alla smarta hem genom att du ansluter en enhet till en annan och sedan fortsätter i samma stil. 
Läs hela artikeln
Skydda dina takfönster och takfönsterkupoler
Vädrets makter utsätter oss och våra hem för en rad utmaningar och i slutändan påverkar alla slags väder hur du upplever ditt hem. Ta bara de där härligt varma sommardagarna som ... tja, inte är så underbara när det blir stekhett inomhus. Oavsett om det är gassande sol, regn, snö eller hagel har VELUX ett stort sortiment som hjälper dig att hantera vädrets nyckfulla sidor. 
Läs hela artikeln
Hitta perfekta solskydd till dina takfönster
Många som köper takfönster glömmer bort solskydden. Solskydd är ett smidigt sätt att förnya inredningen och samtidigt ett av de enklaste och mest effektiva sätten att sätta personlig prägel på ditt hem. Låt oss göra en djupdykning i VELUX solskyddsvärld och se hur du kan skapa en design som passar både dig och ditt hem!
Läs hela artikeln

Är du redo att uppgradera ditt takfönster?