Bygga ett hus fyllt med ljus

Tänk dig ditt drömhem, byggt precis som du vill ha det, från belysning till dörrar, väggar, kranar, golv och fönster. I ett nybyggt hus kan du få fullständig kontroll över alla delar av fastigheten. Du kan se till att huset fylls med frisk luft och naturligt dagsljus och skapa en sund inomhusmiljö i ditt moderna hem, så att hela familjen trivs.
Läs mer

Varför borde du installera takfönster i ditt nya hus?

Om du bestämmer dig för att bygga nytt får du friheten och möjligheten att göra ditt hem precis så som du vill ha det.

Utforma ett ljust, modernt och unikt utrymme med pragmatiska och prisvärda lösningar. Installera VELUX takfönster i ditt nybygge för att dra nytta av hälsofördelarna med naturligt ljus och frisk luft. Genom att utforma med naturligt ljus i åtanke kan du minska din energiförbrukning och användning av konstbelysning. Som en extra bonus kräver inte installationsprocessen för våra takfönster någon komplicerad konstruktion eller projektering.

Om du väljer att utforma ditt hem med dagsljus i åtanke är det ett beslut som du aldrig kommer att ångra.

Daylight Design Advisory

Prata med rätt yrkesmän för jobbet

Vi vet att det inte är lätt att hitta rätt proffs för jobbet, därför har vi utvecklat en tjänst som vägleder dig genom processen.

Vilka är fördelarna med ett nybygge?

Relevanta artiklar

Allt du behöver veta för att bygga ditt nya hem och släppa in mesta möjliga dagsljus

Oavsett om du redan bestämt dig för att bygga själv eller om du funderar på var du ska börja någonstans så är det ett otroligt spännande projekt ... men det kan också vara skrämmande! När du ska bygga ett eget hus måste du verkligen kunna planera. Våra expertråd kring att bygga ett eget hus och fylla det med dagsljus är en bra utgångspunkt!
Läs hela artikeln

Ska du bygga ett eget hus? Se hur dagsljus kan förvandla ditt drömhus

Har du bestämt dig för att bygga ett eget hus. Grattis i så fall! Det krävs mängder av hårt jobb och beslutsamhet för att bygga ett eget hus. Som hjälp när du ska sätta igång har vi sammanställt en lista med tips och inspiration. Vi ger dig även råd kring hur du kan släppa in maximalt med dagsljus i ditt nya hem.
Läs hela artikeln

Fördelarna med naturligt ljus – därför ska du sätta in takfönster i ditt nya hus

Bygger du ett eget hus? När du bygger själv kan du skapa ett hem helt enligt dina önskamål, oavsett om det gäller miljövänliga material eller en unik design. Utnyttja den här möjligheten och se till att ditt hem får bästa möjliga belysning, energieffektivitet och andrahandsvärde genom att fylla huset med dagsljus!
Läs hela artikeln

Allt du behöver veta om takfönster

Genom att släppa in mer dagsljus ovanifrån kan du dramatiskt förändra rummets utseende och atmosfär. Till skillnad från vad många tror går det att förbättra nästan alla utrymmen med takfönster. Lär dig genomskåda vanliga missuppfattningar om takfönster och för in dagsljusets magi i ditt hus.  
Läs hela artikeln

Takfönster eller fasadfönster

Om du renoverar eller moderniserar ditt hem har du förmodligen även funderat på vilka fönster du vill ha. Det är ett både svårt och viktigt beslut, vilket inte är så konstigt med tanke på att naturligt dagsljus kan få oss att må bättre. I slutändan handlar det om att välja mellan fasadfönster och takfönster. Även om du så klart kan installera både och ger takfönster vissa fördelar som du helt enkelt inte kan få med fasadfönster. 
Läs hela artikeln

Så budgeterar du för att släppa in mer dagsljus

När du släpper in mer dagsljus ovanifrån kan du förvandla hela rummet. Många tror att det är dyrt och tidskrävande att sätta in takfönster. Vi håller inte med. Det är varken så dyrt eller komplicerat att sätta in takfönster som du kanske tror. Det viktiga är att du planerar och budgeterar för arbetet. Här är allt du behöver veta om kostnaden för att sätta in takfönster och hur du budgeterar för projektet.
Läs hela artikeln

Vad planerar du för projekt?

Ska du renovera en vind?

Ju mer plats du har i ditt hem, desto mer är det värt. Så enkelt är det. Genom att skapa användbart utrymme på vinden, antingen till förvaring eller boyta, kan du verkligen höja värdet på ditt hem. Om du dessutom (bokstavligen) vidgar vyerna med takfönster, kan vi lova att du har ett vinnande recept!

Ska du bygga ut?

Du behöver mer plats, men vill inte flytta. Då kan en tillbyggnad vara lösningen på alla dina trångboddhetsproblem. Behöver du hjälp med att välja vilken slags tillbyggnad som passar just dig? Eller vill du hitta någon som kan hjälpa dig att komma igång med ritningarna till dina drömmars tillbyggnad? Hör av dig, vi hjälper gärna till.

Ska du renovera?

Ingen har väl någonsin tackat nej till ett vackrare och modernare hem. Men hur börjar man? Hur mycket kostar det? Vem ska du anlita? Vilka fördelar finns det? Det är många frågor som surrar i skallen när det gäller renoveringar. Och det råkar vara så att vi sitter inne med alla svaren.

Ska du lägga nytt tak?

För att ditt hem ska må bra behöver du också se till att ditt tak är i gott skick. Det betyder att det inte bara ska vara funktionellt, utan också se bra ut! Vilka tecken finns det då som visar att taket behöver fixas till eller renoveras? Och om du ändå ska genomföra en takrenovering ska du kanske också passa på att släppa in mer dagsljus i hemmet?

Uppgradera ditt takfönster

Skapa en trevligare inomhusmiljö med våra in- och utvändiga solskydd och lösningar för smarta hem.