Vårt företag

VELUX Svenska AB är ett självständigt dotterbolag inom VELUX Gruppen som med en passion för dagsljus och frisk luft, skapat bättre boendemiljö för människor över hela världen i mer än 80 år.
Finestra per tetti piatti in un bagno

VELUX Svenska AB

VELUX Svenska AB är marknadsledande när det gäller takfönster med tillhörande solskydd och automatik på den svenska marknaden. VELUX Svenska AB har sitt huvudkontor i Helsingborg där också vår 400 m² stora utställning finns. Här är det möjligt att lära känna produkterna, prova dem, se hur de fungerar samt få inspiration, idéer och råd.

Hållbar utveckling

Våra takfönster kan skapa ett bättre och hälsosammare inomhusutrymme för flera generationer. De är byggda för att hålla länge och tillverkade av certifierat trä. Under de senaste 80 åren, sedan starten, har vi alltid strävat efter att förbättra våra takfönster och göra produkter som är till nytta för samhället. Men ännu bättre kan vi. Därför har vi satt upp ambitiösa mål. Vi kommer att lägga till nya funktioner och uppgradera de material som används för att göra våra takfönster smartare och minimera deras koldioxidavtryck. År 2030 kommer ett VELUX takfönster att innehålla 50 % mindre CO och förpackningarna kommer att vara plastfria och tillverkade av ett enda material som är 100% återvinningsbart.

Varför? För att det ligger i vår natur.

Läs mer
Bambino davanti a uno schermo

Jobba med oss

Som vilket annat företag som helst är vår verksamhet beroende av de människor som arbetar för oss. Medarbetare som är passionerade av det de gör, som kommer med nya idéer och har färdigheterna som krävs för att förverkliga dem. Engagemang, innovation och yrkesskicklighet behöver rätt förutsättningar för att kunna utvecklas. Och det tillhandahåller vi. Bli en del av ett internationellt team och läs mer om karriärmöjligheterna inom VELUX Gruppen.
Läs mer

Ledning

Selbstsicherer Profi in einem eleganten, modernen Büroambiente
Lars Petersson
VD för VELUX Gruppen
Close-up of a professional in business attire with a blue shirt and dark blazer.
Anders Götzsche
Executive Vice President och CFO för VELUX Gruppen
Selbstsicherer Mensch in einem scharfen blauen Anzug und weißem Hemd vor einem neutralen Hintergrund.
Jacob Madsen
Executive Vice President för Region North