{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Takterrass som känns som en balkong året runt

Drömmen om en takterrass blev verklighet för Kristina Rasmussen när hon och hennes familj fick möjlighet att lägga till en extra våning i lägenheten på Nørrebro. Vindsutrymmet över dem blev ledigt, och vem vill inte ha en takterrass?

”Vår arkitekt, Lasse Grønnerup Johannesen från Werkt, sa helt enkelt: Okej, det låter bra. Men har ni funderat över hur många kvadratmeter ni vill använda till en terrass som ni bara kan använda på sommaren? Dessutom bor vi i Danmark och inte i södra Frankrike, så vi förstod verkligen vad han menade”, säger Kristina.

7

VELUX produkter

134.163 kr.

Produktpriser

Utsikt över hela staden

Kristina och Oliver tog sig en funderare medan föreningen började renovera taket och bygga den nya våningen.

”Vi gick upp och såg när de började på taket och insåg plötsligt att vi kunde se fram emot att få utsikt över hela staden och rådhustornet. Det ledde till många nya tankar om vad vi faktiskt skulle kunna använda våningen till. Vi bestämde oss för att skapa ett utrymme med mysig inredning och växthusliknande atmosfär som vi kan njuta av året runt”, säger Kristina Rasmussen.

De största fördelarna med att skaffa VELUX takfönster

  1. Mera utrymme: ”Den gamla delen av lägenheten känns också större nu, även om den faktiskt har blivit mindre på grund av trappan som har tagit en del av vårt sovrum. Det är ljuset som gör det.”

  2. Familiens välbefinnande: ”Det är ljuset som gör det. Jag är alltid förvånad över hur strålande det är, även en grå novemberdag eller en dyster förmiddag i mars har vi gott om ljus. Tack vare det nya utrymmet tror jag inte att vi lider av den trista novembermånaden, som många andra gör, och på sommaren är lägenheten en stor balkong”, säger Kristina.

  3. Produktegenskaper: ”De är riktigt smarta! Vi inledde inte en diskussion om att öppna upp det hela och göra en balkong, och med VELUX Cabrio tar det en millisekund. Samtidigt gick det upp för oss att det var en säkrare lösning för vår tvååring”, förklarar hon.
Dagsljus på båda våningarna

Tre VELUX CABRIO takterrasser hjälper nu till att sprida ljus i familjens nya vardagsrum. Med arkitektens hjälp har de skapat en sammanhängande känsla i sin tvåvåningslägenhet, och så snart man kommer genom ytterdörren ser man en våg av dagsljus strömma nedför trappan från den nya våningen.

"Vi kan se när stadens träd växlar färg, och jag känner mig riktigt nära naturen, trots att vi bor här uppe. Det är bara så trevligt att komma hem efter en lång dag på jobbet och sitta under taket med himlen ovanför oss. Det är värt att gå upp till femte våningen varje dag, även med påsar och en trött tvååring i släptåg."
– Kristina, bostadsägare
Balkong året runt

Nu använder familjen sitt nya vardagsrum som en ljus tillflyktsort under taket, där alla vinterns sorger far sin kos upp i den stora himlen och utsikten över staden.

Använda produkter
VELUX CABRIO® takbalkong
Läs mer
Manuella pivåhängda
Läs mer
Topphängt takfönster
Läs mer
Hissgardiner
Läs mer