{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Murarmästarvilla med möjligheter

Den gamla murarmästarvillan från 50-talet ligger vid en lugn återvändsgata i Virum. Den charmade Annemarie och Jacob omedelbart. Läget i ett lugnt område, trädgården full av gamla äppelträd – på det stora hela ett bra ställe att bosätta sig på med dottern Kaja. Men huset på ett och ett halvt plan saknade kvadratmeter för den växande familjen, så Jacob och Annemarie vände blickarna uppåt mot husets oanvända vind.

"Jag måste erkänna att jag hade svårt att se hur den här övervåningen skulle bli. Det var bara en mörk vind med takbjälkar kors och tvärs och jag tänkte att det skulle vara omöjligt att få till tre rum och ett badrum här uppe," minns Annemarie.

Annemarie och Jacob började rita och fick hjälp av ett byggföretag med goda kunskaper om VELUX takfönster.

"Vi funderade på att sätta in takkupor och vanliga takfönster, men sedan upptäckte vi de nya VELUX takfönsterkuporna. Fönstren spelar en jättestor roll i en sådan här ombyggnad. Det är de som gör det möjligt att utnyttja utrymmet här uppe. Medan vanliga takfönster ger en känsla av mer utrymme gör takfönsterkuporna rummet till en fantastisk plats att vara på. Ljuset kommer in både framifrån och uppifrån. Du får en känsla av att taket är höjt, trots att det faktiskt inte är det," säger Jacob.

18
VELUX PRODUKTER
232.819 kr.
PRODUKTPRIS

Ny övervåning med wow-effekt

Idag har paret utnyttjat vindsutrymmet på 57 kvadratmeter optimalt med tre rum och ett badrum, precis som de önskade. Badrummet har VELUX takfönsterkupor, vilket även det mysiga lilla utrymmet mellan rummen har. Det kan senare lätt förvandlas till ett extra barnrum. Kajas barnrum och föräldrarnas sovrum har klassiska takfönster från VELUX.

"Det är ganska överväldigande när du kommer uppför trappan till det här öppna rummet och känner att du badas i ljus från alla håll. Dagsljuset fyller rummet. Det är som att stå i en ljusklocka. Under byggprocessen bodde vi länge i källaren och det blir man ganska trött på, så det var lite av en kontrast att flytta upp hit. Nu vaknar vi upp till mängder av dagsljus och börjar dagen på ett skönt sätt," berättar Jacob.

Hyggekrogen har fået et fantastisk lysindfald
Lösningen med takfönsterkupor ger en fantastisk känsla av rymd
Fönster som överraskar

Jacob och Annemarie lade mycket energi på att planera ombyggnaden. Ändå blev de överraskade över slutresultatet.

"Vi hade hela tiden i bakhuvudet att det bara finns 57 kvadratmeter här uppe som ska räcka till tre rum och ett badrum, så vi var lite oroliga för att det skulle kännas trångt. Men de slutade tvivla när takfönstren och takfönsterkuporna kom på plats. Tvärtom verkar det större, högre i tak och mer öppet än vi kunde föreställa oss," säger Jacob.

"Vi har fått fågelkvitter, sol och blå himmel och en ny känsla för vädret. Det är jättemysigt när regnet faller på fönstren."
Annemarie
Familjen om fördelarna med VELUX takfönster

1. Mycket plats i små utrymmen
”Klassiska VELUX takfönster skapar mer plats under taket, men VELUX takfönsterkupor går ett steg längre och det gör stor skillnad. Med dem går rummet från att nästan vara för litet till att vara ett fantastiskt utrymme som man kan använda som man vill.”

2. Frisk luft ock gratis värme
”Det är fantastiskt när vi har fönstren öppna och den friska luften strömmar in tillsammans med fågelkvitter från trädgården. Samtidigt har vi haft mycket naturlig värme här uppe under hela vintern och vårmånaderna. Nästa steg kommer att bli automatiska markiser för alla fönstren, som ska göra det svalare under de hetaste sommardagarna utan att stänga ljuset ute.”

3. Goda råd och experter till hands

”Det har varit en otroligt trevlig upplevelse att arbeta med VELUX produkter. Vår entreprenör kände också väl till dem och arbetet med att sätta in fönstren var både spännande och enkelt.”

VELUX manuellt pivåhängt
Läs mer
Topphängt takfönster
Läs mer
VELUX Takfönsterkupa
Läs mer