{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
I dag flödar dagsljuset fritt på ovanvåningen
En ”cigarrlåda” öppnades upp

Ett slitet radhus från 1950 förvandlades till en vacker, funktionell bostad med flödande dagsljus på ovanvåningen.

När familjen Marcussen fick tvillingar blev deras tidigare radhus för litet, men de var fast beslutna att stanna i det barnvänliga område där de bodde. Lösningen var att köpa ett större radhus med trädgård och stora möjligheter att bättre utnyttja kvadrat- och kubikmetrarna. 

Planen var att förvandla den gamla cigarrlådan till radhus till en modern bostad med tre ljusa barnrum, gemensamma rum med utsikt, sovrum åt föräldrarna, nytt kök och badrum.

12

VELUX PRODUKTER

132.342 kr. 

VELUX PRODUKTPRIS

Fick hjälp av arkitekt

Då det handlade om ett dödsbo som krävde en grundlig renovering kontaktade familjen en arkitekt som skulle hjälpa dem att förverkliga deras drömhem.

”Vi ville att professionella ögon skulle se på hur man skulle kunna utnyttja kvadratmetrarna på bästa sätt. Det är det som arkitekter är bra på, och den lösning vi hittade tillsammans skulle vi inte ha kommit på om vi inte hade fått hjälp”, säger Thomas Marcussen.


Sällskapsrummet fungerar i dag nästan som ett extra vardagsrum för familjen

Dagsljus var ett krav

Ett avgörande krav vid renoveringen var att ge dagsljuset mycket bättre förutsättningar än vad som ursprungligen var möjligt i huset. På första våningen, som skulle få nytt tak, gjordes plats för en rad takfönster med fasta underelement som går hela vägen ner till golvet, för att ge så mycket ljus som möjligt i de tre barnrummen och sällskapsrummet.

"I barnrummen ville vi ha bra utsikt över trädgården och att dagsljuset skulle fylla hela rummen. Därför följde vi en rekommenderad lösning från snickaren. Det har gjort att utrymmet känns mycket större och mer inbjudande"
Thomas, husägare
I de två takfönsterpartierna till vänster ses de fasta underelementen
Fördelarna med VELUX takfönster i den här bostaden

1. Obegränsad tillgång av dagsljus
Huset som familjen Marcussen tog över var väldigt mörkt. Tolv takfönster ser i dag till att hela ovanvåningen svämmar över av dagsljus. I barnrummen har de valt fasta underelement som gör att fönstren går ända ner till golvet.

2. Behagligt inomhusklimat
Förutom dagsljus ger takfönster även möjlighet till en bekväm inomhusmiljö. Barnrummen är särskilt utsatta för ”luftföroreningar inomhus”, men med regelbunden ventilation ökar känslan av välbefinnande och minskar risken för andningsrelaterade sjukdomar.

3. Bättre sömn
Familjen har valt mörkläggningsgardiner i sovrummen. Att sova mörkt ökar produktionen av sömnhormonet melatonin, vilket enkelt uttryckt håller oss pigga under dagen och gör oss trötta på natten.

Använda produkter
Topphängt takfönster
Läs mer
Fast nedre takfönster
Läs mer
VELUX manuella mörkläggningsgardiner
Läs mer