{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Inspiration från grannarna

De små, gula radhusen vindlar i långa rader i ett av Virums mysiga gamla kvarter. I ett av dem bor Kristoffer och Karina med barnen Olivia, Lauge och Asger. De förälskade sig i radhuset trots att det egentligen var lite för litet.

"Vi föll för området här, med arkitekten Thorvald Dreyers alla fina byggnader från 40- och 50-talen. Radhusen har förskjutna plan där takvåningarna från början var oanvända. Vi såg potentialen i det när vi tittade på radhuset," säger Kristoffer Volsing.

Kristoffer och Karina inrättade en flexibel sovplats i vardagsrummet och lät barnen få de små sovrummen, medan de fann sig tillrätta i radhuset och hittade inspiration till hur de skulle kunna utnyttja vindsutrymmet.

"Vi tog en rundtur hos grannarna och tittade på deras lösningar för att få idéer till hur vi själva skulle göra. Vi funderade länge på att sätta dit en takkupa för att göra utrymmet större, men sedan upptäckte vi att VELUX har en produkt som ger samma känsla av större utrymme utan att förstöra takytan på den fina byggnation som radhuset är en del av," säger Kristoffer.

 

47
VELUX PRODUKTER (inkl. tilbehørsprodukter)
369.521 kr.
PRODUKTPRIS

Mer ljus och mer utrymme

Produkten som Kristoffer och Karina hade upptäckt var takfönsterkupan.

"Vi ville bevara arkitekturen och den helhet som radhuset är en del av. Fördelen med takfönsterkupan är att du får extra utrymme även när fönstret är stängt, utan att bryta takytan med en traditionell takkupa. Vi ville helt enkelt ha så mycket himmel som vi kunde få här uppe," säger Kristoffer Volsing.

Det nya sovrummet på vindsetaget är ett av de nya utrymmen som har den speciella takfönsterkupan, och särskilt Karina är glad över det.

"Vi gjorde många överväganden när vi skulle välja fönster och valde till slut den lösning som gav oss flest kvadratmeter. Takfönsterkupan är så praktisk, eftersom vi utnyttjar hela rummets höjd med fönstret. Jag älskar att man kan ligga sängen och titta på himlen," säger hon.

Tonåringen Lauge har också fått mera plats i sitt nya rum. Takfönsterkupan tar in både himmel och gröna bakgårdar till insidan. Och även om väggarna lutar och kvadratmetrarna utnyttjas till sista centimetern ger de nya lösningarna en känsla av att det finns gott om plats.

"Vi blev överraskade över hur mycket extra utrymme vi faktiskt fick med takfönsterkupan. Det var svårt att föreställa sig att effekten skulle bli så här stor," säger Kristoffer.

 

 

Rækkehus i Virum
Familjens favoritplats

Familjen Volsing valde att sätta in så många VELUX takfönster de fick plats med i sitt nya vindsetage. Resultatet har blivit en ny del av huset, och det är den delen hela familjen helst vill vara i.

"Vindsetaget har blivit vårt nya hem. Vi har ju alla flyttat upp hit nu och vi använder det mycket mer än resten av huset. Vi älskar samlingspunkten här uppe i mitten. Den har så mycket ljus från båda sidorna, så nu har vardagsrummet på nedervåningen blivit en plats vi bara använder när vi har gäster," säger Karina.

"Vi började med en enklare lösning, men upptäckte efter hand att det var bättre att få in så många VELUX takfönster som möjligt. Det ger en känsla av att vara ute, även när vi sitter här inne."
Kristoffer, husägare
Familjen om fördelarna med VELUX takfönster

1. Passar in i arkitekturen
”Det var ju Thorvald Dreyers idé om att de fina radhusen skulle utgöra en enhet som vi förälskade oss i från början, så vi ville bevara arkitekturen och helhetsintrycket så gott vi kunde. Därför övergav vi också tanken på takkupa och valde istället att leta idéer bland VELUX produkter. Där fanns både takfönsterkupor och takfönster som inte bryter takytan.”

2. Optimalt utnyttjande av takhöjden
”Det nya vindsetaget har inte särskilt högt i tak, men det märks inte alls med VELUX takfönsterkupa. Tvärtom har vi en underbar rymd här, såväl med öppet som stängt fönster, och det är en härlig känsla att uppleva himlen genom en så stor fönsteryta.”

3. Behaglig temperatur både varma och kalla dagar

”Vi valde lösningen VELUX ACTIVE, med både automatiska markiser och mörkläggningsgardiner. Den automatiska styrningen gör att vi för det mesta har en perfekt inomhusmiljö. Systemet ventilerar till och med när vi inte är hemma, och vi vet att vi kan komma hem till rum som är trevliga att vara i. Vi får också rätt temperatur när vi ska sova, till skillnad från innan vi kopplade in VELUX ACTIVE. Då kunde det ta lång tid innan rummen svalnade.”

VELUX INTEGRA® elektriskt takfönster
Läs mer
VELUX Takfönsterkupa
Läs mer
VELUX ACTIVE inomhus klimatkontroll
Läs mer