{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

De senaste åren har det för många av oss blivit uppenbart hur viktigt det är att ha tillgång till en arbetsplats i hemmet med dagsljus och frisk luft. Nathalie och hennes familj känner väl till det här, med tanke på att hela familjen ibland var hemma samtidigt för jobb och skola på distans. Deras i övrigt så rymliga villa i den franska staden Orgeval räckte ändå inte till. 

”Vi insåg att vi inte hade den optimala lösningen hemma. Vi hade bara ett kontorsrum och när barnen också hade hemundervisning blev jag tvungen att jobba vid matbordet”, förklarar Nathalie. 

Det fick familjen att börja fundera på eventuella renoveringar, trots att de bott i sitt hus i 13 år utan några större förändringar. Nathalies nya hemmakontor skulle byggas. 

3-i-1
VELUX TAKFÖNSTER
1
DAG

Ett mörkt rum med möjligheter 

Den självklara tanken var att titta på husets ovanvåning, där ett av rummen hade använts som lekrum, tv-rum och gym – men aldrig som kontor. Och det fanns en anledning till det. 

”Det är ett fint stort rum, men det fanns inte tillräckligt med ljusinsläpp. För mig känns det jätteviktigt att kunna arbeta i dagsljus. Jag skulle aldrig vara nöjd med att sitta i artificiellt ljus hela dagen. Därför blev jag väldigt nyfiken på hur vi skulle kunna lösa det här problemet”, säger Nathalie. 

 

Familjen anlitade en installatör, som snabbt återkom med en lösning: VELUX 3-i-1. Tre fönsterbågar i en karm på takets södersida. 

”Tanken på ett takfönster tilltalade mig mycket, med ljus, frisk luft och snygg design – tre saker som är lika viktiga för mig. Jag såg verkligen fram emot att se resultatet, även om jag var lite nervös också”, avslöjar Nathalie. 

En stor dag

Familjen var inte hemma när installationsteamet kom med det nya VELUX 3-i-1 takfönstret till ovanvåningen. Hantverkarna utförde den nya installationen med så liten åverkan att Nathalie knappt kunde avgöra om de hade varit där. Förutom så klart att takfönstren var monterade när hon kom hem, vilket innebar att hon kunde börja inreda sitt nya kontor. 

”Det är ett helt fantastiskt ljus i det här rummet nu. Oavsett väder eller tid på dygnet är rummet så ljust nu att jag inte behöver ha någon belysning. Det gör en enorm skillnad om man, som jag, jobbar framför en skärm hela dagen. Jag mår verkligen bra av ljuset och är så nöjd med resultatet”, säger Nathalie. 

"Även om installationen av VELUX 3-i-1 innebär att man sågar upp en stor öppning i taket, var det hela mycket smidigt och genomfördes utan att det påverkade oss nämnbart. Allt blev klart på mindre än en dag, från början till slut."
Nathalie
Sinnesro

Nathalie har gjort sig hemmastadd i sin nya omgivning under takfönstren. Hon har valt en enkel och elegant inredning. Rummet har förvandlats av det nya ljusinsläppet. Nathalie tycker också om att kunna stänga dörren när hon behöver. 

”Förut, när jag försökte arbeta vid matbordet, slutade det ofta med att jag frampå eftermiddagen hade hela familjen runt mig. Nu kan jag bara stänga dörren om jag har ett konferenssamtal och jag behöver inte sitta med hörlurar på för att få arbetsro”, säger hon. 

VELUX 3-i-1 mot himmel i söderläge har öppnat upp ett tidigare mörkt rum. På soliga dagar använder Nathalie även VELUX solskydd, som kan justeras efter behov. 

”Jag använder solskydd vissa tider på dagen och det fungerar bra. Det känns verkligen skönt att vi bestämde oss för att skapa ett ljust kontor. Genomförandet av projektet med VELUX 3-i-1 kunde inte ha gått bättre. ” 

"Jag gillar både de estetiska och funktionella egenskaperna hos VELUX 3-i-1 – och jag gillar speciellt den trendiga designen."
Nathalie
Använda produkter
VELUX 3-i-1
Läs mer
Mörkläggande markis
Läs mer
Transparent rullgardin
Läs mer