{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Andreas och Cecilie i sitt nyrenoverade kök/vardagsrum
”Ljusterapi” och mer energi

Det är full fart hemma hos Cecilie och Andreas, där tvillingarna på ett och ett halvt år varvar matbordet på sina små plastskotrar. Köket/allrummet är det ställe där familjen vistas mest – och det är inrett därefter, med en liten kaffebar för den efterlängtade morgonkoppen, rymlig matplats och massor av ljus. Dagsljuset kommer från totalt fem VELUX takfönster inrymda i två ljusschakt, som har höjt både takhöjden och energinivån betydligt i huset.

”Vinterdepressionen är uppskjuten på obestämd tid”, skrattar Andreas och fortsätter: ”Om rummen är mörka blir man snabbt trött – och det fungerar inte när tvillingarna håller oss vakna på natten. Vi behöver all energi vi kan få!”

11

VELUX PRODUKTER

70.658 kr. 

PRODUKTPRIS

Mer luft och takhöjd i köket

När Andreas och Cecilie letade efter ett nytt och större hus fastnade de för en villa från 2005. Även om huset uppfyllde deras omedelbara behov fanns det utrymme för förbättringar.

”Huset var trist, det var lågt i tak med flera små och väldigt mörka rum”, säger Cecilie, som ville ha större gemensamma ytor och mer rymd. För Andreas fanns det andra, mycket specifika behov:

”Jag saknade takhöjd för mina lampor! Jag älskar lampor och är lite av en samlare. Jag började omedelbart föreställa mig hur vi skulle kunna öka takhöjden så att det blev plats till mina designlampor. Samtidigt föreställde jag mig hur vi med stora takfönster skulle kunna få in mer ljus i det öppna köket. Det var mycket på en gång, men jag är bra på att se lösningar och fick goda råd från både hantverkare och teamet på VELUX”, säger Andreas.


Andreas intresse för lampor syns tydligt i rummets inredning

En ny känsla i huset

Till en början hade paret bestämt sig för bara ett VELUX takfönster i köket, men valde slutligen att göra två stora ytor i det centralt belägna köket/allrummet. Det är de glada för i dag.

”Det är en helt annan känsla att kliva in i det här rummet nu när man kommer från den lilla hallen och kliver in i det ljusa köket med högt i tak. Vi valde medvetet att låta väggarna slutta uppifrån takfönstren så att det förstärker effekten av dagsljuset”, förklarar Andreas.

Andreas och Cecilie har valt den intelligenta inomhusklimatstyrningen VELUX ACTIVE with Netatmo, som mäter koldioxidnivå, temperatur och luftfuktighet och automatiskt reglerar ventilationen. Paret kan dessutom enkelt kontrollera solskyddet och takfönstren från en app i mobilen. 

Cecilie nekar inte till att det framför allt var Andreas som förespråkade takfönster, men hon skulle inte vilja vara utan dem i dag.

”Det ger mig massor av energi att det är så ljust här och det är verkligen fantastiskt att kunna öppna fönstren helt en varm sommardag. Men jag älskar också ljudet av regn på de stora VELUX takfönstren – det är ett mysigt och lugnande ljud”, säger Cecilie.

 

Familien kan styre deres ovenlysvinduer ved hjælp af VELUX Active app'en
Familjen om fördelarna med VELUX takfönsterkupoler

1. Mer energi
”Vi får så mycket mer energi av allt dagsljus från våra nya VELUX takfönster. En klar sommardag skulle vi kunna ha solglasögon inomhus – men kan samtidigt enkelt reglera solskyddet via appen. Vi känner att vi har förlängt sommarsäsongen betydligt och fått en ny känsla för årstiderna. Det är inte bara när solen skiner som det är fantastiskt.”

2. Fantastisk känsla av rymd
”Den nya takhöjden på VELUX takfönstren ger en fantastisk känsla av rymd och en upplevelse av att det här huset är något alldeles särskilt. Det förhöjer intrycket av hela huset, och vi är ganska stolta över det.”

3. Sundare inomhusklimat
”Det är så enkelt att styra både solskyddet och ventilationen via appen. Fönstren öppnas och stängs av sig själva i relation till regn, temperatur och koldioxidnivåer, så det är verkligen lätt att ha ett behagligt inomhusklimat.”

Använda produkter
VELUX INTEGRA® elektriska takfönster
Läs mer
Elektrisk rullgardin
Läs mer
VELUX ACTIVE
Läs mer