{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Alice och Jonas Ibfelt
Renoveringsmöjlighet i sitt egna hus

Då familien Ibfeldt köpte ovanvåningen i det huset de redan bodde i, var drömmen att skapa ett ljus och modernt uttryck. Hela 15 takfönster gjorde drömmen till en ljus verklighet.

Familien hade länge bott i husets bottenvåning, men de saknade mer yta för familjen. Då deras granne ovanför flyttade ut fick de möjligheten att köpa ovanvåningen.

"Då vi övertog ovanvåningen var det ett stort rum här uppe med kök och två små extra rum ovanför. Så det var i två våningar, och mycket mörkt", säger Jonas.

15

VELUX PRODUKTER

181.000 kr.

PRODUKTPRIS

Dagsljuset vandrar mellan etagerna

Idag möts man redan på trappan av fantastiskt mycket dagsljus. Mellan vardagrummet och andra våningen finns fyra takfönster som bidrar stort till detta. Utöver dagsljuset mellan våningsplanen har fönstrerna även en praktisk funktion.

”Vi hade problem med gånghöjden i trappan. Lösningen blev fyra takfönster som gjorde stor skillnad dels med ljuset men de skapade även en bra gånghöjd som gjorde trappan mycket mer användbar,” siger Jonas.

I dag vandrer dagslyset mellem husets niveauer

Arkitekten såg möjligheterna

För att förverkliga drömmen tog familjen hjälp av en arkitekt som skulle hjälpa till med att förvandla de gamla mörka rummen till ljusa, funktionella rum.

Det visade sig vara en god idé, för även om familjen hade sian egna tankar och idéer drog de fördel av att ha ett proffs vid sin sida.

Idag framstår villan precis så ljus och modern som familjen Ibfelt hade drömt om. På ovanvåningen har det skapats plats för ett föräldrasovrum och två barnrum. Utöver det blev det ett fint loft precis under taket.

"Jag rekommenderar varmt att få hjälp för att se möjligheterna med ett projekt som vårt..."
Jonas Ibfelt
Fördelarna med takfönster i det sluttande taket

1. Dagsljus ger mer plats
Takfönster ger över dubbelt så mycket dagsljus jämfört med fasadfönster. Den ökade mängden dagsljus får dina rum att framstå som större än de är i verkligheten.

2. Sundare inomhusklimat
Kommer du ihåg att vädra? Moderna takfönster kan styras med antingen el eller solceller och kan kopplas till en intelligent inomhusklimatkontroll (VELUX ACTIVE with Netatmo). Systemet öppnar och stänger takfönstren automatiskt när luften blir dålig.

3. Närheten till naturen
Med takfönster får du utsikt över både himmel och omgivningarna runtomkring. När vi släpper in dagsljus i vårt hem kommer vi nära naturen och på så vis en naturlig dygnsrytm. Det har avgörande betydelse för vårt välbefinnande.

Använda VELUX produkter
VELUX manuellt pivåhängt
Läs mer
VELUX INTEGRA® elektriska takfönster
Läs mer
VELUX elektriska mörkläggningsgardiner
Läs mer