{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arbetsljus i särklass

"Det känns lika fantastiskt varje gång jag går upp till det här rummet. Känslan skapas av ljuset, inomhusmiljön, träet och de saker vi har inrett rummet med." 

Søren Rose är designer och ägare till Søren Rose Studio. Han sitter i sin danska designstudio i en gammal herrskapsvilla i Hellerup. Första och andra våningen är familjens privata bostad, medan vinden rymmer designstudion. Tillsammans med sitt team av inredningsarkitekter och produktdesigners utformar han här de inredningar till företag, hotell, restauranger och privata hem som Søren Rose Studio är kända för. Han och teamet designar också möbler, lampor och mycket mer, ofta utifrån en specifik inredningsuppgift.

"Vi är skandinaviska minimalister med stor kärlek till materialen. Du kan se exempel på det i det här vackra rummet på nästan 100 kvadratmeter, där tegel, plankgolv från Dinesen och VELUX takfönster skapar rummet. Vi har också ett kontor i New York. När vi inreder i USA kombinerar vi det råa och industriella med vår nordiska, rena stil," säger Søren Rose.

 

39

VELUX PRODUKTER

335.682 kr. 

PRODUKTPRIS

Naturligt ljus är lyx

Han berättar hur 12 stycken VELUX INTEGRA® takfönster, tre manuella VELUX takfönster och en VELUX takterrass har använts i utformningen av vindsutrymmet i Hellerup.

"Ljuset har varit drivkraften för hela inredningen. Det var ett vackert rum, men mörkt och trist. VELUX fönster är fantastiska byggstenar att skapa rummet med, eftersom du kan öppna upp delar av taket mot himlen. De här byggstenarna är också väldigt, väldigt lätta att förstå. Det är bara att bestämma hur mycket ljus du vill ska komma in och var du vill få in det. Vi har skapat morgonljus och vi har skapat eftermiddagsljus. Vi har skapat ljusinsläpp och vi har skapat uterum," säger Søren Rose och tillägger:

"En designstudio är kanske den plats där du behöver det allra bästa ljuset. När vi sitter och designar föremål och möbler finns det ingen större lyx än att badas i ett naturligt ljus."

 

 

Ovenlys i Søren Rose Studio

Automatisk styrning av ljus och luft

Även ventilationen är naturlig. VELUX INTEGRA® takfönster är utrustade med VELUX ACTIVE inomhusklimatkontroll, där intelligenta sensorer ständigt övervakar temperatur, fuktighet och CO2 i rummet och öppnar eller stänger takfönstren och styr solskyddet.

"När fönstren öppnas automatiskt tänker alla: – Gud, vad trevligt. Den självreglerande lösningen är helt i linje med vår designfilosofi, eftersom den skapar bättre inomhusmiljö och bättre arbetsmiljö. Den är en del av rumsupplevelsen med ljus, frisk luft, växter, möbler och duktiga människor," säger Søren Rose.

Dubbla fönster ger utsikt och extra ljusinsläpp

Takfönstrens placering är genomtänkt. Søren Rose säger att en minimalist kanske skulle föredra en symmetrisk placering med samma antal fönster på varje sida. Men med fem gånger två fönster på ena sidan och två gånger två fönster på andra sidan får man flexibilitet. Det blir enkelt att inreda rummet och eventuellt använda det till något annat än designstudio i framtiden. Placeringen av takfönstren ovanför varandra ger också både utsikt (redan från höfthöjd) och ljusinsläpp över takbjälkarna.

"Takbjälkarna är vackra och berättar en historia. Men när det är öppet till nocken tenderar takbjälkarna att dela upp rummet i en nedre del och en övre del, och om det inte finns tillräckligt med ljus över takbjälkarna kan den övre delen uppfattas som en vind. Med vår placering av takfönstren faller dagsljuset ner på takbjälkarna så att uppdelningen försvinner och det blir ett högt rum istället för ett platt rum. Samtidigt gör de extra takfönstren rummet mer levande," betonar Søren Rose.

Fördelar med VELUX takfönster

1. Bra arbetsljus: Søren Roses designstudio skapar takfönstren optimalt arbetsljus.

2. Hälsosam inomhusmiljö: VELUX ACTIVE ser till att luften byts ut. En bra inomhusmiljö ökar produktiviteten.


3. Känslan av mer utrymme: Dagsljuset ovanför takbjälkarna ger en fantastisk känsla av rymd. Här är det högt i tak i dubbel bemärkelse.

Använda produkter
VELUX INTEGRA® elektriskt takfönster
Läs mer
VELUX ACTIVE inomhus klimatkontroll
Läs mer
VELUX Takterrass
Läs mer