{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Köket före och efter
Köket fick en vitamininjektion

På en villagata i Birkerød hör familjen Schneider hemma. Nyligen installerade de fyra takfönster i köket i huset för att ge det en efterlängtad vitamininjektion i form av naturligt ljus och luft. 


”Här är extremt ljust och väldigt trevligt. Vi gillar att se hur solljuset vandrar runt i köket. Rummets uttryck ändras timme för timme. Och när solen inte skiner finns det fortfarande ljus här, bara på ett lite stillsammare vis”, säger Rikke Schneider.

4

VELUX PRODUKTER

144.052 kr. 

MONTERING OCH PRODUKTPRIS

Bra inomhusklimat känns

Frisk luft och dagsljus har visat sig ha effekt på människors välbefinnande, och i familjen Schneiders fall har de själva bedömt att den ökade mängden dagsljus och den förbättrade inomhusmiljön inneburit en vinst i vardagen: ”Vi är eniga om att de ibland hektiska morgnarna med två barn som ska ut genom dörren nu känns lite lättare. Om det är något vi bara inbillar oss vet vi inte, men det är skillnad. Till och med de mest inbitna nattugglorna i huset vaknar snabbare på morgonen. Helt utan kaffe och inget behov av att 'ta sig samman'”, berättar Rikke.

Parcelhus i Birkerød med 4 fjernbetjente ovenlysvinduer i lysskakt 
”Skorsteneffekten” byter ut luften i köket på några ögonblick

Hög mysfaktor

Fönstren har gett familjen en ny koppling till livet utanför husets väggar. Både till det omväxlande danska vädret och den omgivande naturen:

”Vi upptäckte ytterligare en egenskap hos våra takfönster som vi inte hade föreställt oss. När det regnar och det i övrigt är tyst i huset är det jättemysigt. Ljudet av regn som slår mot rutorna ger en skön känsla i hela kroppen”, berättar Rikke.

"Eftersom det är helt öppet mellan köket/vardagsrummet och nästan alla rum, kan vi vädra på nolltid. Det är riktig vardagslyx!"
Rikke Schneider
Fyra takfönster är placerade i taket ovanför köket
Fördelarna med takfönster i en villa

1. Dagsljus överallt i hemmet
Det klassiska enplanshuset skriker efter dagsljus. Utmaningen är att få dagsljuset tillräckligt långt in i rummen, som ofta framstår som mörka. Med takfönster är det möjligt att få in dagsljus i delar av bostaden där man annars är beroende av elektriskt ljus. 

2. Ett hem med högt i tak
Enplanshus kännetecknas bland annat av sina låga, sänkta tak. Genom att låta taket gå ända upp i nock eller bygga ett ljusschakt uppnår man en unik rumskänsla som gör att huset känns större än det i själva verket är.

3. Takfönster ökar husets värde
När husägare sätter in takfönster ger det inte bara mer dagsljus, bättre inomhusmiljö och ökad komfort. Det är även en investering som ökar husets värde.

Använda VELUX produkter
VELUX INTEGRA® Solar takfönster
Läs mer
VELUX manuellt pivåhängt
Läs mer