{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Nytt tak gav nya idéer

Morten Woldum och Charlotte Sund har tillbringat de senaste sex åren med att ge sitt gamla tegelhus ett kärleksfullt ansiktslyft. När det var dags för barnrummet valde paret att öppna taket och utnyttja utsikten maximalt med takfönster.

Tegelhuset från 1924 behövde ett nytt tak, men Morten och Charlotte hade haft nog med att renovera husets insida och ännu inte hunnit dit. Efter sex år i villan, och två barn rikare, bestämde de att det var dags.

”Vi hade problem med en kall och dålig inomhusmiljö, vilket bättre isolering och ett nytt tak skulle kunna åtgärda. Och när vi ändå höll på kom vi på idén att låta taket gå ända upp till nocken och göra något extra av barnens rum”, säger Morten.

17

VELUX PRODUKTER

81.996 kr.

VELUX PRODUKTPRIS

Barnrummet badar i dagsljus

Med de fyra takfönstren har det nya barnrummet blivit ett ”upplevelsesrum” där hela rummets takhöjd utnyttjas. Från de frilagda takbjälkarna hänger en gunga, där Magnus och Jens på två och fem år kan gunga med utsikt mot både sol och stjärnhimmel, medan ett femte takfönster vid loftet sprider ljus och luft till rummets alla nya vrår. Våningens övriga rum har också uppdaterats med VELUX takfönster.

”Det har gjort stor skillnad för pojkarnas upplevelse av rummet. Nu är det en plats där de vill vara – förut använde de inte det så ofta. Skrivbordet under fönstren är ju en fantastisk plats där de kan sitta och rita och göra läxor när den tiden kommer, och dessutom är det en utmärkt arbetsplats för oss vuxna. På kvällen kan barnen ligga och titta upp på stjärnorna och månen från sina sängar och det är något som har gjort intryck på dem”, säger Morten.

Børneværelset badet i dagslys
Bra inomhusklimat måste upplevas

De två översta takfönstren i barnrummet är fjärrstyrda VELUX INTEGRA öppningsbara fönster, som med hjälp av inomhusklimatstyrningen VELUX ACTIVE automatiskt reglerar ventilationen och stängs vid regnigt väder. 

Samtidigt har tegelhuset återfått värmen med ett nytt tak, bättre isolering och totalt åtta nya takfönster:

"Vi får mycket sol genom de nya fönstren, som också sköter ventilationen så att det alltid är fräscht och trevligt att vara i rummen. Man förstår inte hur viktigt en bra inomhusmiljö är innan man har det."
– Morten, husägare
Fördelarna med VELUX takfönster i den här bostaden:

  1. Massor av dagsljus: ”De fyra VELUX takfönstren öppnar hela ena sidan av taket. Det skapar en fantastisk effekt i rummet och alla som besöker oss blir överraskade när de kommer in hit”, säger Morten.

  2. Sunt inomhusklimat: Den intelligenta, sensorbaserade inomhusklimatstyrningen optimerar kontinuerligt luftkvaliteten i barnrummet. En sund inomhusmiljö ökar barns inlärning med upp till 15 %.  

  3. Bättre sömn: När den goda inneluften kompletteras med mörkläggningsgardiner är förutsättningarna för en god natts sömn optimala. När man sover i ett mörkt rum ökar produktionen av sömnhormonet melatonin.

Använda produkter
VELUX manuellt pivåhängt
Läs mer
VELUX INTEGRA® elektriskt takfönster
Läs mer
VELUX elektriska mörkläggningsgardiner
Läs mer