{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Möjligheter i mörkret

När Dorota och Anders Nissen klev in i småhuset i Vedbæk blev de besvikna. Mäklarens upplysta foton stämde inte överens med det mörka rummet och det låga taket. Huset från 1985 var dock i gott skick och välbyggt – och läget var perfekt. Familjen slog till och valde att fokusera på möjligheterna i den mörka villan. VELUX takfönster spelade en central roll i renoveringen.

9

VELUX produkter

125.172 kr.

PRODUKTPRIS

Himmelsutsikt

”När vi umgås i vardagsrummet har vi numera ljus från båda håll och utsikt över himlen. Vi kan se toppen på björkarna och det är så trevligt att sitta framför öppna spisen och titta på stjärnorna eller höra regnet mot rutan. Det är samma öppna och ljusa atmosfär som vi hade i vår förra sommarstuga – men nu med himmelsutsikt i stället för havsutsikt”, säger Dorota.
Parcelhus i Vedbæk i et helt nyt lys
Står och lagar mat i solskenet

Köket är en samlingspunkt och en naturlig mötesplats för paret och deras barn, men tidigare var det svårt för dagsljuset att nå in i hjärtat av det avlånga rummet och matsalen. Två uppsättningar VELUX takfönster – ett par i varje ände – gör nu att hela köket är ljust och dessutom är taket lyft.

"När vi hade gäster för första gången trodde de inte sina ögon"
Dorota, husägare
Dorota Nissen, husägare
Familjen om fördelarna med VELUX takfönster

1. Solsken i köket
"”Det är fantastiskt att stå och laga mat i solsken”, säger Dorota, som är förvånad över alla de extra fördelarna med takfönstren. Till exempel att parets klassiska trämöbler och snickarbyggda kök lyses upp vackert.

2. Alltid fräscht och bekvämt
"”Jag hade inte tänkt på hur mycket den automatiska ventilationsfunktionen för fönstren skulle betyda. I vardagen glömmer man lätt att vädra regelbundet, men nu sker det utan att vi behöver tänka på det. Här är alltid fräscht och behagligt – det är en detalj som gjort stor skillnad.” 

3. Sänker elräkningen
”Vi behöver inte ha på elementen under de kallaste månaderna, eftersom vi får in så mycket solvärme genom fönstren. Det förväntade jag mig inte – tvärtom var jag orolig över att det skulle bli kallare här. Som tur är fungerar solskyddet perfekt även under de varma månaderna.”

Använda produkter
VELUX INTEGRA® elektriska takfönster
Läs mer
VELUX elektrisk markis
Läs mer
VELUX elektriska mörkläggningsgardiner
Läs mer