Nu kan du glömma vädringen där hemma!

Under vinterhalvåret är det extra viktigt att ta vara på det dagsljus som erbjuds.

Att dagsljus är viktigt för oss är ingen nyhet, men det tål att upprepas. Därför har VELUX samlat tre tips som hjälper dig ta vara på dagsljuset till fullo.

VELUX ACTIVE ger ett friskare inomhusklimat helt automatiskt

Frisk luft i bostaden är inte alltid en självklarhet

Idag spenderar de flesta av oss hela 90% av vår tid inomhus. På bara några generationer har astma och allergier gått från att ha varit något ovanligt till att fler barn har någon form av allergi eller överkänslighet. Risken för att få astma dubbleras i ett hus med dålig ventilation, fukt eller mögel.

Sverige genomgår nu en positiv förändring mot lägre U-värde på fönster, bättre och tätare isolering, med energieffektivitet i fokus. Men med energieffektivisering växer det fram andra problem och jakten på att uppnå energieffektivtet är oftast på bekostnad av husets ventilation.

Det kan vara bra att veta att om man under korta intervaller (under dagen) ventilerar sina rum, blir det billigare (mer energieffektivit) att värma upp den nya fuktiga luften än att bibehålla den gamla varma luften.

En mörk källare

Vädra med ett klick

Vi vet att tiden är knapp och att alla har mycket att göra. Men med VELUX INTEGRA® gör du ditt liv enklare och bekvämare – och får bästa tänkbara inneklimat på köpet. VELUX INTEGRA® är en fjärrstyrd lösning som erbjuder dig möjligheten att öppna och stänga dina takfönster på ett klick.

VELUX INTEGRA® är ett sortiment av elektriska och solcellsdrivna takfönster, solskydd, jalusier och tillbehör som gör det enklare och bekvämare att äga ett VELUX takfönster. Uppgradera dina äldre, manuella VELUX takfönster till INTEGRA® eller investera i helt nya. På bara 45 minuter kan du gå från ett manuellt takfönster till ett solcellsdrivet takfönster som kan manövreras med ett enkelt klick på fjärrkontrollen.

Automatiska takfönster

Uppgradera dina takfönster och ditt hem ytterligare ett steg med VELUX ACTIVE with NETATMO och få naturlig vädring flera gånger om dagen – helt automatiskt. Även solskydden styrs under varma dagar för att minska solens värme eller för att reglera ljuset för att t.ex. undvika solens reflektion på TV:n. Automatiken gör att du varken behöver en betjäningsstång eller stege - slappna av och låt VELUX ACTIVE sköta tänkandet. Med VELUX ACTIVE kan du även styra dina takfönster och solskydd från mobilapplikationen som medföljer - var du än befinner dig i världen!

Tips för bättre ventilation i hemmet


  1. Vädra ut bostaden 2-4 gånger om dagen 15 minuter. 
  2. Utnyttja skorstenseffekten
  3. Dagg på rutan kan vara en indikation om att bostaden behöver mer frisk luft 
  4. Öppna takfönsternas ventilationsklaff för mer effektiv ventilation  
  5. Ventilationsklaffen ska hållas stängd under vinterhalvåret *  

Kul att veta: En familj på 4 personer släpper dagligen ut cirka 10 liter fukt!

Gå tillbaka till alla artiklar. 

takfönster badrum