Snö och is är inget hinder för takfönster

Kallt och snöigt väder innebär påfrestningar på huset, inte minst på takfönstren.  Men även om du bor i ett område med långa, kalla perioder och massor av snö kan du enkelt skapa mer dagsljus i ditt hem med takfönster.

Vi bestämmer inte över vädret, men vi kan utan problem hålla det ute – även om du bor i områden med ett hårdare nordiskt klimat och massor av långvarig kyla, snö och is.

VELUX takfönster för snörika områden - VELUX TripleProtect - är en ny robust konstruktion. 

"Vårt treglasfönster TripleProtect har extra packningar på sidorna och i nederdel, samt förseglade skruvar och en väderbeständig tätningsmassa. Detta gör det mer robust mot snö och is, förklarar Lasse Fagerås som är teknisk ansvarig på VELUX".

Undvik att vatten tränger in

Dessutom finns det enligt Lasse Fagerås också två enkla saker du kan göra för att förhindra att vatten tränger in:

1) Se till att hålla takfönstret fritt från snö och is, så att vatten inte tränger in genom fönstret.

2) Om takfönstret är placerat så högt att du inte kan nå det kan du montera värmekablar runt fönstret för att se till att smältvattnet leds bort.

Detta minimerar risken för att smältvatten ska läcka in och gör därmed takfönstret idealiskt för områden där vädret är verkligen tufft.

Vi hjälper dig gärna på vägen med dina takfönster. Om du fyller i detta formulär kommer du att kontaktas av VELUX kundsupport. Vi hjälper dig med rådgivning och kontakt till en dagsljusrådgivare från VELUX.

Har du frågor om vilka takfönster som kan passa hos dig är du också välkommen att ringa våra tekniska rådgivare på 042-20 83 80.