Guide: Så här uppgraderar du ditt takfönster

Ditt manuella pivåhängda takfönster kan enkelt uppgraderas till ett INTEGRA® fjärrstyrt solcellsdrivet takfönster. Ett intelligent system som hjälper dig skapa ett optimalt inomhusklimat. Här är din guide! 

Om du redan har ett installerat takfönster i ditt hem, gläder du dig säkert redan åt den stora mängden dagsljus som strömmar in i ditt hem. Men visste du att du snabbt och enkelt kan uppgradera dina manuella fönster så att de blir ännu smartare? Vi guidar dig här.

STEG 1: GÖR DITT TAKFÖNSTER FJÄRRSTYRT

Om ditt manuella pivåhängda takfönster är tillverkat från år 2000 eller senare kan du snabbt uppgradera det till ett fjärrstyrt takfönster - VELUX INTEGRA®. Allt du behöver är vårt solcellsdrivna Solcellsdrivet uppgraderings-kit, som du lätt monterar själv på mindre än en timme. Med VELUX Solcellsdrivet slipper du kabeldragning.

Lätt att styra

Nu kan du öppna och stänga dina takfönster med ett tryck på fjärrkontrollen. Väljer du att sätta in gardiner och solskydd (exempelvis mörkläggningsgardiner eller markiser) i ditt takfönster, kan du även nu välja VELUX INTEGRA® solskydd, även dessa kan du enkelt styra från fjärrkontrollen.

Det är särskilt smart om ditt fönster sitter utom räckhåll.

Smart regnsensor

Vid köp av VELUX INTEGRA® ingår även en smart regnsensor som automatiskt stänger ditt takfönster om det börjar regna.

Redo för framtiden

Det bästa av allt är att du med INTEGRA® är redo för framtiden när det gäller smarta hem: Nu kan du nämligen lägga till VELUX ACTIVE with NETATMO som automatiskt kontrollerar ditt inomhusklimat.

STEG 2: LÄGG TILL ETT AUTOMATISK INOMHUSKLIMATKONTROLL

VELUX ACTIVE ger dig och din familj ett hälsosammare inomhusklimat, eftersom lösningen automatiskt styr dina INTEGRA® takfönster, takfönsterkupoler gardiner och solskydd.

Intelligenta sensorer

VELUX ACTIVE har intelligenta sensorer som mäter temperatur, luftfuktighet och koldioxidnivån i ditt hem och reagerar utifrån det. Om det till exempel är för varmt rullar den automatiskt ner din markis för att undvika överhettning. Om luftkvaliteten är dålig, öppnar den fönstret och släpper in frisk luft.

Styr systemet från din smartphone

Med VELUX ACTIVE-appen kan du också själv hålla ett öga på inomhusklimatet i varje rum och öppna och stänga takfönster, takfönsterkupoler, gardiner och solskydd oavsett var du är.

Det är lätt att komma igång

VELUX ACTIVE är lätt att installera utan hjälp av proffs. Börja med att ladda ner appen som vägleder dig genom de fyra enkla installationsstegen.

Se galleri

Kom igång!