Guide: Skapa ett bättre inneklimat för din familj - helt automatiskt

Ett bra inomhusklimat är viktigt för din hälsa och ditt välbefinnande, så låt intelligenta takfönster säkerställa luftkvaliteten och temperaturen i ditt hem.

Det är viktigt för vårt inomhusklimat att vädra ordentligt – helst tre gånger om dagen – för att undvika att luften blir stillastående med partiklar, päls, fukt och lukter.

De flesta av oss har hört detta råd många gånger tidigare, men det är mycket få av oss som faktiskt får det gjort när vardagen rullar på.

”Även om vi mycket väl vet att ett bra inomhusklimat är viktigt för vår hälsa och vårt välbefinnande är det bara svårt att vädra ut ordentligt”, förklarar Peter Foldbjerg, som är chef för VELUX-gruppens kunskapscentrum för dagsljus, energi och inomhusklimat.

God luftkvalitet

Den goda nyheten är att du med VELUX ACTIVE with NETATMO och VELUX INTEGRA® kan få intelligenta takfönster som automatiskt ser till att ge dig och din familj ett hälsosammare inomhusklimat.

Systemet VELUX ACTIVE har intelligenta sensorer som mäter den aktuella temperaturen, koldioxidhalten och luftfuktigheten i ditt hem och reagerar utifrån detta genom att öppna och stänga dina takfönster, och/eller dra upp / ned solskydd och gardiner.

”Systemet säkerställer också att det vädras ut så ofta det behövs så att du får ett hälsosammare inomhusklimat utan att behöva göra något själv”, förklarar Peter Foldbjerg.

Behaglig temperatur

En bra inomhusklimat handlar inte bara om vädring. I kölvattnet av den extremt varma sommaren 2018 är överhettning också något vi behöver förhålla oss till. När det är varmt ute upplever många att det blir obehagligt varmt i deras hem.

Därför är det en bra idé att skydda dina takfönster från solen. En utvändig markis reducerar 73% solvärmen och kan se till att inomhustemperaturen blir upp till sex grader lägre (än utan användningen av VELUX markis).

VELUX ACTIVE kan också styra dina gardiner och takfönster (INTEGRA®) om temperaturen blir för hög, för att undvika att ditt hem blir överhettat.

Om du redan har ett takfönster kan du lätt uppgradera det. Läs mer om dina alternativ här.

Se galleri

Kom igång!