Läs och lär om inomhusklimat

Ett sunt hem för både kropp och själ

Forskningen är enig om att en bra bostad ska ha mycket dagsljus, bra ventilation och en jämn temperatur för att vara hälsosam. Detta är relevant eftersom vi spenderar mycket av vår tid inomhus, både i hemmet, på jobbet och i skolan. Här har vi samlat intressanta och lärorika artiklar och videos som berör dagsljus, hälsa och ventilation.

Är du redo att släppa in mer dagsljus och frisk luft i ditt hem?
VELUX INTEGRA fjärrstyrda takfönster

VELUX inneklimatskola del 1: Kondens

Det finns ofta enkla förklaringar och lösningar om du misstänker att du har ett läckande takfönster. Den vanligaste orsaken till fukt på och omkring takfönstret är nämligen kondens. VELUX tipsar om vad du kan göra!

3 tips för att ta tillvara på dagsljuset till fullo

Vi spenderar idag en stor del av vår tid inomhus. Därför är det viktigt att inomhusklimatet är så bra som möjligt. VELUX har tagit fram en elegant lösning som gör att du med gott samvete kan glömma vädringen.

Nu kan ljuset öka värdet på huset!

Slipa trägolvet, måla väggarna, bättra på färgen på köksluckorna, putsa fönsterna... Listan på små saker som krävs i din bostad kan göras lång...

Ljudisolering och tak

Ljudnivån i en byggnad påverkar arbetsro och avslappning. Mycket ljud och buller kan upplevas som stressande och kan få personerna som vistas i miljön att må dåligt...