Kostnaden för att byta ut ett takfönster – så budgeterar du för ditt utbytesprojekt

Har du skjutit upp att byta ut dina takfönster eftersom kostnaden verkar för stor? Då ska du läsa vidare! Det är varken så dyrt eller tidskrävande att byta ut dina takfönster som du kanske tror. Det viktiga är att du planerar och budgeterar för arbetet. Här tar vi upp allt du behöver veta om kostnaden för att byta ut dina takfönster.

Vad kostar det att byta ut ett takljus?

Kostnaden för att byta ut ett takfönster varierar beroende på vilken typ av takfönster du ska byta ut. Det är till exempel billigare att byta ut ditt gamla takfönster mot samma modell än att sätta in ett större fönster. Det här måste du tänka på när du ska budgetera för ditt nya takfönster: 

Det här ska du räkna in i budgeten för att byta takljus

Kostnaden för att installera ett takfönster beror på flera olika faktorer, som de här:

  • typen av takfönster samt den invändiga finish och glaskassett du väljer
  • takfönstrens storlek och antalet fönster du vill installera
  • hur enkelt det är att få tillträde till taket och om det behövs ställningar för installationen
  • hur takfönstret ska styras (manuellt, eldrivet eller solcellsdrivet)
  • den invändiga finishen (ommålning, smyginklädnad och putsning).

Börja med att tänka igenom vad du vill få ut av takfönsterbytet. Det här är ett bra tillfälle att fundera på om dina takfönster släpper in tillräckligt med dagsljus i huset eller om du vill uppgradera dem.

Så får du ut mesta möjliga när du byter takfönster.

Byt ut dina fönster mot VELUX takfönster

När du installerar takfönster släpper du in betydligt mer dagsljus, men det är också ett utmärkt sätt att spara in på andra kostnader. Du kan till exempel sänka dina energikostnader eftersom VELUX takfönster med 3-glas är optimalt värmeeffektiva, energieffektiva och ger en behaglig inomhusmiljö. Vi erbjuder en mängd olika takfönsterlösningar så att du alltid kan få den effekt du vill ha.

Beräkna kostnaden för VELUX takfönster

Drömmer du om att få panoramautsikt eller att kunna stiga ut på din egen balkong? Oavsett vad du är ute efter så har vi en takfönsterlösning som passar dig. Kostnaden för att byta ut ditt fönster mot ett takfönster från VELUX beror på vilket fönster du väljer, hur stort det är samt andra funktioner som styrning och glaskassett. I VELUX prisverktyg för takfönster kan du enkelt se vad ditt takfönster från VELUX kostar. 

Därför ska du välja takfönster

Om du ska släppa in tillräckligt med dagsljus bör rummets fönsteryta vara minst 20% av golvytan. Med ett takfönster kan du släppa in mesta möjliga dagsljus i hemmet. Ett takfönster kan till exempel släppa in dubbelt så mycket ljus som ett fasadfönster i samma storlek, medan takfönsterkupoler för platta tak kan släppa in upp till tre gånger så mycket ljus. Upptäck våra olika lösningar och hitta ett takfönster som passar dina behov och din budget.

Ta hjälp av en VELUX Takfönsterexpert när du ska byta takfönster

VELUX har takfönsterexperter som kan hjälpa till när du ska byta takfönster. En VELUX Takfönsterexpert har den utbildning som krävs och ger dig gärna en kostnadsfri offert som inte är bindande.

Läs fler artiklar