Få dagsljusets alla fördelar med ett nytt takfönster

Är det dags att byta takfönster? Tänk steget längre – uppgradera dem! Genom att uppgradera dina takfönster kan du släppa in mer dagsljus, och det har mängder med fördelar. Här är allt du behöver veta om när och varför du bör byta ut dina takfönster.

Tre fördelar när du byter ut dina takfönster

Det finns många skäl till att uppgradera dina takfönster:

1. Ett takfönster släpper in mer dagsljus och ger rummet en ny atmosfär

Mer naturligt ljus kan förvandla hela hemmet. När du släpper in mer dagsljus i rummen blir miljön hemma mer bekväm och behaglig.

Om du ska få in tillräckligt med dagsljus bör fönsterytan i rummet vara minst 20% av golvytan. Med ett takfönster släpper du in maximalt med dagsljus, upp till två gånger så mycket som med ett fasadfönster i samma storlek.

Även om du bara byter ut ditt befintliga takfönster utan att lägga till nya så har VELUX nya produkter tunnare fönsterbågar, så att du släpper in mer dagsljus än med ett gammalt takfönster i samma storlek!

2. Du kan få bättre inomhusmiljö genom att byta ut dina takfönster

En bra inomhusmiljö och luftkvalitet får dig att må bättre och ökar koncentrationsförmågan. När du byter takfönster är det ett utmärkt tillfälle att lägga till nya funktioner. Isolering, ljudisolering, fjärrstyrning och funktioner för smarta hem kan ge bättre inomhusmiljö och göra hemmet mer energieffektivt.

Uppgradera dina VELUX takfönster till VELUX solcellsdrivna eller eldrivna takfönster samt öppna och stäng dem enkelt med en knapptryckning eller via VELUX App Control så att du kan ventilera ordentligt.

3. Det går snabbt och enkelt att byta takfönster!

Visste du att det både går snabbt och enkelt att byta takfönster? Du kan byta mot samma modell på bara fyra timmar! Om du uppgraderar till flera eller större fönster blir jobbet klart på någon dag eller två.

Du kan även göra bytet utan att förstöra den invändiga finishen, så jobbet blir mindre stökigt och krångligt.

Vill du veta mer om bytesprocessen? Ta reda på mer om processen här.

Viktiga lärdomar
  • Genom att byta takfönster kan du släppa in mer dagsljus, få bättre inomhusmiljö och isolering samt göra rummet mer energieffektivt.
  • Om fönstret läcker, om glaset har blivit oklart eller om rutan är trasig, är det dags att byta takfönster.
  • Om du ändå lägger om taket är det ett utmärkt tillfälle att byta ut eller uppgradera dina takfönster.

Därför bör du överväga att byta ut dina takfönster

Att byta takfönster är ett utmärkt tillfälle att öka hemmets värde. Även om det alltid är en bra idé att sätta in takfönster så är vissa tillfällen mer praktiska än andra.

När ska du byta ut dina takfönster?

Ett takfönster håller i cirka 20 till 30 år. Du kan behöva byta ut ditt takfönster oftare om:

  • takfönstret är trasigt och inte går att laga, eller om det läcker
  • glaset inte längre är klart eller om det är vattenskadat
  • takfönstret har förlorat isoleringsförmågan.
  • om du upptäcker sprickor eller missfärgningar i fönsterrutan
  • om rummet behöver mer dagsljus.

Ett annat bra tillfälle att byta ut ditt takfönster är när du lägger om taket. Då kan du spara pengar samtidigt som du ser till att takfönstren inte skadas och att takmaterialen matchar.

Tänk på det här innan du inleder projektet

Att uppgradera dina takfönster är ett utmärkt sätt att släppa in mer härligt dagsljus.

Få ut mesta möjliga av ditt renoveringsprojekt hemma genom att uppgradera dina takfönster

Det kan verka som ett nödvändigt ont att byta ut takfönstren när du renoverar hemma. Därför väljer många att helt enkelt byta mot samma modell. Det är synd!

Takfönster kan verkligen omvandla ett rum så att du ser det i ett helt nytt ljus. Gå inte miste om den här utmärkta chansen att få ut mesta möjliga av ditt renoveringsprojekt genom att utforska de olika alternativen.

Läs fler artiklar

Så får du ett mer energieffektivt hem

Innan du börjar bygga eller renovera ditt hem bör du undersöka hur energieffektivt det är. Om du investerar i energieffektiva produkter, till exempel takfönster, sparar du både energi och pengar i långa loppet.
Läs hela artikeln

Vill du sätta in ett takfönster? Här har vi samlat åtta steg som hjälper dig att komma igång

Takfönster är ett fantastiskt sätt att förändra ett rum med naturligt ljus. Genom att släppa in mer ljus i rummet kan du inreda en råvind eller förvandla mörka skrymslen till vackra, användbara ytor. Det är en vanlig myt att det är ett dyrt och krångligt renoveringsprojekt att sätta in takfönster. Låt oss ta hål på den genom att undersöka hur ett takfönster installeras.
Läs hela artikeln

De bästa smarta hem-enheterna för ett sundare hem

Från Wi-Fi glödlampor till entrékameror – världen har verkligen tagit smarta hem-enheter till sitt hjärta. Men visste du att teknik för smarta hem även kan ge ditt hem en hälsokick?
Läs hela artikeln

Allt du behöver veta om takfönster

Genom att släppa in mer dagsljus ovanifrån kan du dramatiskt förändra rummets utseende och atmosfär. Till skillnad från vad många tror går det att förbättra nästan alla utrymmen med takfönster. Lär dig genomskåda vanliga missuppfattningar om takfönster och för in dagsljusets magi i ditt hus.  
Läs hela artikeln

Ska du renovera hemma? Läs vår guide till hur du anlitar ett proffs

Funderar du på att göra en hemrenovering och oroar dig över hur du ska hitta rätt hantverkare till att genomföra projektet? Beroende på hur stort projektet är kan det behövas en enda hantverkare eller ett helt team. Det viktigaste är att du hittar ett proffs som du kan lita på för att se till att du får ditt drömhem.
Läs hela artikeln