Ska du renovera hemma? Läs vår guide till hur du anlitar ett proffs

Funderar du på att göra en hemrenovering och oroar dig över hur du ska hitta rätt hantverkare till att genomföra projektet? Beroende på hur stort projektet är kan det behövas en enda hantverkare eller ett helt team. Det viktigaste är att du hittar ett proffs som du kan lita på för att se till att du får ditt drömhem.

Vilka är involverade i en hemrenovering?

Entreprenör eller byggfirma – för- och nackdelar

Byggfirma

En byggfirma är ett företag där de anställda arbetar heltid med renoverings- och ombyggnadsprojekt. Personalen är ofta utbildad och har erfarenhet av renoveringsprojekt, så de känner till installationsarbetets tekniska aspekter. Bra byggfirmor är ofta hett eftertraktade, så du får vara beredd på att vänta tills de är lediga.

Fördelar: kunskaper om tekniska aspekter och mer prisvärt än en entreprenör

Nackdelar: väldigt efterfrågade 

Entreprenör

En entreprenör är en projektledare som anlitar olika hantverkare och tekniker till ett uppdrag. En bra entreprenör hjälper dig med alla aspekter av ditt hemrenoveringsprojekt och fungerar som huvudsaklig kontaktperson.

Fördelar: tar hand om alla aspekter av projektet

Nackdelar: vanligtvis inte det billigaste alternativet

I slutändan är förtroende viktigast

Det allra viktigaste är förtroende – du lägger ju faktiskt ditt framtida hem i någon annans händer. 

En rekommendation från någon du känner är ett utmärkt sätt att börja, i synnerhet om de har utfört liknande arbeten och kan dela med sig av sina erfarenheter.

Du kan också titta på konsumentwebbplatser med omdömen, till exempel trustpilot.se, för att läsa utförliga omdömen om den hantverkare du funderar på att anlita.

Viktiga lärdomar
  • Om du tänker göra ett hemrenoveringsprojekt, ta reda på vilka slags proffs du behöver involvera för att få jobbet ordentligt gjort.
  • Förtroende är det allra viktigaste när du ska anlita ett hemrenoveringsproffs. Be vänner om rekommendationer eller kolla in webbplatser med konsumentomdömen.
  • Om du ska byta ett takfönster, anlita gärna en VELUX Takfönsterexpert för att få bästa tänkbara installation och expertis.

Ska du byta ett gammalt takfönster?

Mindre arbeten som att byta ett takfönster ska inte vara så svårt. Du kan enkelt hitta en VELUX Takfönsterexpert nära dig genom att fylla i din ort i vårt Hitta en montör-verktyg. Vi är stolta över våra produkter och anser att de tillhör de allra bästa på marknaden. Låt oss hjälpa dig att hitta en kompetent montör som kan sätta in dem.
”Det viktigaste är att du hittar ett proffs som du kan lita på för att se till att du får dina drömmars hem”.

Ska du bygga ut? Ring VELUX för att göra 3D-simuleringar 

Håller du på att bestämma hur ditt hus kan förändras? I så fall kan vi visa hur du kan släppa in mer naturligt ljus från ovan i din nya utbyggnad.

Är du nyfiken på hur ditt hem skulle se ut med lagom mycket naturligt dagsljus? VELUX Daylight Design Advisors hjälper dig att göra mesta möjliga av ditt tak.

Genom att ta en titt på dina planer och använda visualiseringar av ditt rum med olika takfönsterlösningar, kan de hjälpa dig att föreställa dig hur mycket bättre utrymmet skulle se ut med mer dagsljus.

Ska du bygga ett nytt hus? 

När du har bestämt dig för att bygga ett nytt hus finns det många detaljer att ta itu med. De här praktiska frågorna är kanske inte så roliga, men otroligt viktiga.

Trots de tråkiga momenten är det spännande att äntligen få se ditt hus ta form. Om du inte kan vänta bör du ta hjälp av oss för att förverkliga ditt drömprojekt. Då får du ett personligt VELUX designkoncept för dagsljus från våra rådgivare. Börja din resa i dag!

Läs fler artiklar