Ge ditt hem en ny atmosfär genom att byta takfönster

I många fall kan du uppgradera hemmet genom att helt enkelt uppgradera dina takfönster till en nyare modell i samma storlek. Dagens takfönster är dock inte längre bara funktionella, utan ett välkommet tillskott som gör hemmet mer estetiskt. Det finns en mängd nya modeller och alternativ att överväga om du ska renovera hemma. Du kan enkelt ge dina rum en helt ny atmosfär genom att uppgradera till en ny sorts takfönster.
Viktiga lärdomar
  • Om du lägger om taket är det ett utmärkt tillfälle att även byta ut dina takfönster.
  • Du kan byta ut takfönstren mot samma modell, eller så kan du uppgradera till större takfönster som släpper in mer dagsljus.
  • Några alternativ om du vill uppgradera ditt takfönster är 3i1 takfönster och takbalkonger. Du kan även lägga till tillbehör som in- och utvändiga solskydd eller lösningar för smarta hem.

Upplev dagsljusets många fördelar med ett nytt takfönster

Det kan verka enkelt att bara byta ut dina takfönster mot en identisk lösning eller att uppgradera till en ny modell. Om du ändå lägger om taket är det dock ett utmärkt tillfälle att utforska andra alternativ.

Dra inte igång ett stort byggprojekt – byt bara ut dina takfönster

Ett av de enklaste sätten att uppdatera hemmets utseende och känsla utan att dra igång ett stort renoveringsprojekt är att släppa in mer naturligt ljus. Då är takfönster den perfekta lösningen. Om du väljer takfönster till din renovering kan du släppa in mycket mer naturligt ljus i hemmet.

Fördelar när du prioriterar naturligt ljus hemma

Det bästa tillfället att installera takfönster är om du redan ska renovera. Det finns mängder av skäl till att släppa in mer dagsljus hemma.

Naturligt ljus får dig att må bättre och påverkar din hälsa. Solljus är till exempel naturligt antidepressivt och dagsljus kan ge dig bättre humör.

En tumregel är att fönsterytan i ett rum bör vara minst 20 % av golvytan om du ska släppa in tillräckligt med dagsljus. Med mer dagsljus i rummet blir miljön både mer bekväm och behaglig!

Uppgradera ditt hem med en förstklassig takfönsterlösning

Det finns ett takfönster till varje rum! Här är några exempel på takfönster du kan överväga när du ska renovera:

Upptäck 3i1

Ett utmärkt sätt att släppa in dagsljus är med VELUX 3i1 takfönster. Med tre enskilda bågar i samma karm går det snabbare att installera 3i1, och det är mer kostnadseffektivt än att köpa tre separata takfönster i samma storlek. Släpp in mängder av dagsljus hemma med ett 3i1 takfönster, vi lovar att du inte kommer ångra dig.

Skaffa den balkong du alltid önskat dig

Om du alltid önskat dig en balkong hemma ska du välja VELUX takbalkong. Den här fantastiska uppfinningen förvandlas från ett takfönster till en balkong på bara några sekunder. Öppna upp för utsidan och ladda batterierna med mängder av dagsljus och frisk luft.

Takfönsterkombinationer för alla önskemål

Få mer utsikt och fyll rummet med ljus genom att kombinera VELUX takfönster. Beroende på rummet och hur det används kan du välja olika pivåhängda eller fasta takfönsterkombinationer som ger dig panoramautsikt och släpper in mängder av dagsljus.

Välj ett takfönster som passar dig

När du ska byta ut dina gamla takfönster kan du fundera på vilka tillbehör som skulle göra dina nya fönster ännu bättre:

  • VELUX App Control: Med VELUX App Control blir livet lite enklare – styr alla VELUX solcellsdrivna och eldrivna takfönster samt in- och utvändiga solskydd via telefonen.
  • In- och utvändiga solskydd: undvik överhettning eller stäng ute ljuset. Vi har in- och utvändiga solskydd för alla behov.
Det bästa tillfället att installera takfönster är om du redan ska renovera.

Läs fler artiklar

Så får du ett mer energieffektivt hem
Innan du börjar bygga eller renovera ditt hem bör du undersöka hur energieffektivt det är. Om du investerar i energieffektiva produkter, till exempel takfönster, sparar du både energi och pengar i långa loppet.
Läs hela artikeln
Ett VELUX takfönster installeras
Vill du sätta in ett takfönster? Här har vi samlat åtta steg som hjälper dig att komma igång
Takfönster är ett fantastiskt sätt att förändra ett rum med naturligt ljus. Genom att släppa in mer ljus i rummet kan du inreda en råvind eller förvandla mörka skrymslen till vackra, användbara ytor. Det är en vanlig myt att det är ett dyrt och krångligt renoveringsprojekt att sätta in takfönster. Låt oss ta hål på den genom att undersöka hur ett takfönster installeras.
Läs hela artikeln
Allt du behöver veta om takfönsterkupoler
Bor du i ett hus med platt tak? Vill du föra en ljusare tillvaro? Då kan takfönsterkupoler för platta tak vara lösningen du letat efter. Takfönsterkupoler för in ljuset djupare i huset och skapar vackra utrymmen som badar i ljus.
Läs hela artikeln
Allt du behöver veta om takfönster
Genom att släppa in mer dagsljus ovanifrån kan du dramatiskt förändra rummets utseende och atmosfär. Till skillnad från vad många tror går det att förbättra nästan alla utrymmen med takfönster. Lär dig genomskåda vanliga missuppfattningar om takfönster och för in dagsljusets magi i ditt hus.  
Läs hela artikeln
Ska du renovera hemma? Läs vår guide till hur du anlitar ett proffs
Funderar du på att göra en hemrenovering och oroar dig över hur du ska hitta rätt hantverkare till att genomföra projektet? Beroende på hur stort projektet är kan det behövas en enda hantverkare eller ett helt team. Det viktigaste är att du hittar ett proffs som du kan lita på för att se till att du får ditt drömhem.
Läs hela artikeln