Ska du bygga ett eget hus? Se hur dagsljus kan förvandla ditt drömhus

Har du bestämt dig för att bygga ett eget hus. Grattis i så fall! Det krävs mängder av hårt jobb och beslutsamhet för att bygga ett eget hus. Som hjälp när du ska sätta igång har vi sammanställt en lista med tips och inspiration. Vi ger dig även råd kring hur du kan släppa in maximalt med dagsljus i ditt nya hem.

Råd från experterna kring hur du kommer igång

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt nya byggprojekt? Inga problem! Vi har satt ihop en lista med artiklar du kan läsa när du ska bygga ett nytt hus, bland annat viktiga saker att göra eller undvika när du sätter igång. Vi förklarar också varför det är så viktigt att prioritera insläpp av dagsljus tidigt i processen. Så ta hjälp av våra experter i planeringen.

Checklista när du ska bygga ett nytt hus

Vårt bästa tips är att verkligen planera ordentligt! Ett eget husbygge är ett stort projekt där mycket kan hända längs vägen. I planeringsfasen finns ett antal saker du bör göra och undvika. Som tur är har vi satt samman en lista med användbara artiklar. Här är all information du behöver för att ta dig över den första svåra tröskeln.

  • Vanliga misstag att undvika när du bygger ett eget hus 
  • Viktiga frågor att ställa till hantverkaren när du anlitar till ett eget husbygge
Viktiga lärdomar
  • Prioritera insläppet av dagsljus redan i designfasen. Det kan kosta både tid och pengar att skjuta upp viktiga beslut som val av fönster och deras placering. Om du beslutar så mycket som möjligt innan du börjar bygga blir hela processen smidigare.
  • Det kan vara svårt att föreställa sig ett takfönster hemma, så ta en titt på våra inspirerande fallstudier och se hur dagsljus kan förvandla ditt drömhus.
  • Om du jobbar med en arkitekt eller är arkitekt själv kan du ladda ner VELUX Daylight Visualizer utan kostnad och se hur dina rum kan se ut.

Tänk på dagsljuset när du planerar

Vi anser att insläpp av dagsljus är en av de viktigaste sakerna att prioritera när du bygger ett nytt hus. Förutom att hemmet blir mer inbjudande så har dagsljuset en positiv inverkan på hälsa, välbefinnande och inomhusmiljö. Därför är det viktigt att du tänker på dagsljuset redan under planeringen.

När du bygger ett nytt hus är det viktigt att prioritera insläppet av dagsljus redan tidigt i processen. Tänk på vilka fönster du vill ha under designfasen. Skjut inte upp viktiga beslut som val av fönster och deras placering, det kan kosta både tid och pengar. Ju fler detaljer du bestämmer dig för innan du börjar bygga desto smidigare blir hela processen.

”Insläppet av dagsljus är en av de viktigaste sakerna att prioritera när du bygger ett nytt hus. Förutom att hemmet blir mer inbjudande så har dagsljuset en positiv inverkan på hälsa, välbefinnande och inomhusmiljö.”

Förvandla ditt drömhus med dagsljus

Vi har massor av tips om du vill förvandla ditt hem med hjälp av dagsljus! Ta en titt på våra inspirerande fallstudier och använd våra guider. Du kan även fråga våra experter hur VELUX takfönster kan fylla ditt hem med dagsljus.

Inspirerande fallstudier

Det kan vara svårt att använda fantasin ibland när du ska tänka dig ett takfönster hemma. Vi har gjort det lite enklare genom att sammanställa ett antal fallstudier. Bli inspirerad och se hur du kan förvandla ditt drömhus med hjälp av dagsljus. Med VELUX takfönster kommer du se dina rum i ett helt nytt ljus.

Läs fler artiklar