Skydda dina takfönster och takfönsterkupoler

Vindsvardagsrum med naturligt ljus från VELUX takfönster, träbjälkar och mysig inredning.
Vädrets makter utsätter oss och våra hem för en rad utmaningar och i slutändan påverkar alla slags väder hur du upplever ditt hem. Ta bara de där härligt varma sommardagarna som ... tja, inte är så underbara när det blir stekhett inomhus. Oavsett om det är gassande sol, regn, snö eller hagel har VELUX ett stort sortiment som hjälper dig att hantera vädrets nyckfulla sidor. 
Viktiga lärdomar
  • Med rätt glaskassett kan du skydda dina takfönster från alla sorters oönskat oväder.
  • Uppgradera din glaskassett om du vill minska ljudet av regn mot fönstren, kontrollera värme eller skydda inredningen från UV-strålar.
  • Utforska vårt sortiment av in- och utvändiga solskydd till dina takfönster. De ger dagsljuskontroll på hemmakontoret, i barnens rum och överallt där behovet finns.

Förbered dina takfönster för alla slags väder

Om du vill skydda dina takfönster mot hagel, storm, låga temperaturer, UV-strålar och alla andra slags väder finns vi här för dig. Hos VELUX är svaret lika enkelt som glasklart! Oavsett behov är VELUX takfönster nämligen försedda med glaskassetter som kan förbättra din inomhusmiljö. 

Förbättra takfönsterkupolens funktion med rätt glas 

Välj en ljudisolerad glaskassett för att få det lugnt och mysigt hemma. Isolera med termiska glas med lågt U-värde för att skydda huset mot kallt och stormigt väder. Investera i värmeisoleringsglas för att alltid ha ett behagligt hem, även under stekheta sommardagar. VELUX glaslösningar låter dig ta kontrollen över ditt inomhusklimat.

När bör du uppgradera din glaskassett? 

Det är alltid en god idé att tänka efter före. Om något av följande påståenden ringer en klocka hos dig bör du fundera över att uppgradera din glaskassett: 

  • Du vill kunna kontrollera värmen i ett visst rum året om.
  • Du vill minska värmeökningen i rum som sovrum, köket eller tvättstugan.
  • Du vill sova ostört utan att bli väckt av ljudet av regn mot fönstret.
  • Du vill skydda inredning och möbler från att bli solblekta av skadliga UV-strålar. 

Om du har svarat ja på något av påståendena ovan kan det vara en god idé att välja VELUX takfönster med en glaskassett ”över standard”. 

Förbered dina takfönster för soliga dagar

Många som köper takfönster glömmer bort in- och utvändiga solskydd, så det här är tillägnat dem! Solskydd är ett utmärkt sätt att förnya inredningen hemma och kan vara ovärderliga på varma och soliga dagar.

Så använder du solskydd för värmereducering under sommaren 

Hos VELUX kan du välja mellan många olika typer av solskydd, från mörkläggningsgardiner till ljusdämpande gardiner och värmereducerande utvändiga solskydd. De kan alla hjälpa dig att kontrollera mängden dagsljus (eller värme) i valfritt rum. 

När du väljer solskydd bör du fundera över vilka problem du vill att de ska lösa – och i vilket rum de ska sitta:  

 

Hemmakontor eller vardagsrum: Sätt in plisségardiner för att dämpa eller filtrera ljuset lätt och värmreducerande utvändiga solskydd för att behålla koncentrationsförmågan under varma och soliga dagar.

 

Barnrum: Installera mörkläggningsgardiner med barnmönster, värmereducerande utvändiga solskydd och ett insektsnät för att skapa perfekta förutsättningar för ostörd sömn.  

Kök: Sätt in en fuktbeständig persienn i köket. Den passar i fuktiga miljöer och du kan reglera ljusets riktning och intensitet. För extra komfort kan du lägga till värmereducerande solskydd, så att inte alltför mycket sol kommer in i rummet. 

Sovrum: Installera isolerande mörkläggningsplisséer, värmereducerande utvändiga solskydd och ett insektsnät för att skapa en optimal miljö för vila och sömn. 

Badrum: Sätt in fuktbeständiga persienner som är enkla att rengöra och smidigt ger ökat insynsskydd. 

För att få en så användarvänlig lösning som möjligt, kombinera dina VELUX solcellsdrivna och eldrivna takfönster och solskydd med systemet VELUX ACTIVE with NETATMO.

Se hela vårt sortiment av in- och utvändiga solskydd 

Vill du dämpa det inkommande dagsljuset, stänga ute det helt eller reglera inomhustemperaturen? Vårt sortiment med in- och utvändiga solskydd erbjuder garanterat en perfekt lösning för just dina rum.  

"Daylight not only feels bright and spacious, but it also brings other benefits like boosting our mood and immune systems to helping the environment and our finances."

Läs fler artiklar

Hitta perfekta solskydd till dina takfönster
Många som köper takfönster glömmer bort solskydden. Solskydd är ett smidigt sätt att förnya inredningen och samtidigt ett av de enklaste och mest effektiva sätten att sätta personlig prägel på ditt hem. Låt oss göra en djupdykning i VELUX solskyddsvärld och se hur du kan skapa en design som passar både dig och ditt hem!
Läs hela artikeln
Så får du ett mer energieffektivt hem
Innan du börjar bygga eller renovera ditt hem bör du undersöka hur energieffektivt det är. Om du investerar i energieffektiva produkter, till exempel takfönster, sparar du både energi och pengar i långa loppet.
Läs hela artikeln
Allt du behöver veta om takfönsterkupoler
Bor du i ett hus med platt tak? Vill du föra en ljusare tillvaro? Då kan takfönsterkupoler för platta tak vara lösningen du letat efter. Takfönsterkupoler för in ljuset djupare i huset och skapar vackra utrymmen som badar i ljus.
Läs hela artikeln
De bästa smarta hem-enheterna för ett sundare hem
Från Wi-Fi glödlampor till entrékameror – världen har verkligen tagit smarta hem-enheter till sitt hjärta. Men visste du att teknik för smarta hem även kan ge ditt hem en hälsokick?
Läs hela artikeln
Allt du behöver veta om takfönster
Genom att släppa in mer dagsljus ovanifrån kan du dramatiskt förändra rummets utseende och atmosfär. Till skillnad från vad många tror går det att förbättra nästan alla utrymmen med takfönster. Lär dig genomskåda vanliga missuppfattningar om takfönster och för in dagsljusets magi i ditt hus.  
Läs hela artikeln