Hitta perfekta solskydd till dina takfönster

Många som köper takfönster glömmer bort solskydden. Solskydd är ett smidigt sätt att förnya inredningen och samtidigt ett av de enklaste och mest effektiva sätten att sätta personlig prägel på ditt hem. Låt oss göra en djupdykning i VELUX solskyddsvärld och se hur du kan skapa en design som passar både dig och ditt hem!

Varför behöver jag solskydd?

Solskydd är inte bara praktiska, utan också ett perfekt sätt att fräscha upp hemma. Här är några av anledningarna till att du bör investera i solskydd:

Vad kan solskydd innebära för ditt hem?

Solskydd är, först och främst, praktiska. De kontrollerar hur mycket ljus som kommer in genom fönstren och ger välbehövligt insynsskydd i badrum och sovrum. Dessutom lägger solskydd sista handen vid inredningen på ett sätt du inte ens visste att du behövde. De är guldkanten på tillvaron som får hela inredningen att bilda en harmonisk helhet.

Viktiga lärdomar
 • Solskydd definierar hemmets stil och hjälper dig att kontrollera hur mycket ljus som släpps in genom fönstren, från att dämpa ljuset till att blockera det helt.
 • Välj rätt solskydd för varje rum, från mörkläggningsgardiner som gör det mörkt och behagligt i sovrummet till rullgardiner som dämpar ljuset i kontor och lekrum.
 • Det går snabbt och smidigt att installera VELUX solskydd på VELUX takfönster och de finns i ett stort antal färger och mönster med något för varje hem.

Styla ditt hem med solskydd

Det finns många sätt att använda solskydd som elegant inredningsdetalj. Här får du några idéer som hjälper dig att låta kreativiteten flöda:

 • Matcha solskydd och gardiner: Genom att matcha solskydden med färgen på gardinerna kan du skapa harmoni i hela rummet.
 • Tillför djup med mörkare solskydd: Lek med djupeffekter genom att välja mörka solskydd bakom ljusare gardiner. Visuellt gör det gardinerna mer framträdande och tillför djup i rummet.
 • Lek loss med mönster: Släpp loss kreativiteten och ta ut svängarna med inredningen genom att göra dina mönstrade solskydd till rummets blickfång.

Solskydd kan användas på många sätt. Ha roligt när du inreder och hitta en stil som passar din personlighet.

Att förse dina takfönster med solskydd är ett enkelt och elegant sätt att sätta personlig prägel och stil på ditt hem”.

Eleganta solskydd – hitta rätt lösning

Sköna dagar och fridfulla nätter? Oavsett hur ditt liv ser ut har vi solskyddet som passar dig. I vårt tidlösa solskyddssortiment hittar du ett stort urval av solskydd i olika färger och varianter.

Typer av solskydd

När du väljer solskydd till dina takfönster ska du fundera över vilka problem du vill att solskydden ska lösa. Vill du stänga ute allt ljus för att sova gott på natten? Eller vill du ha möjlighet till större avskildhet utan att bli av med utsikten helt? Hos VELUX är valet ditt:

 • Rullgardin: Det här solskyddet passar perfekt i vardagsrum, kontor och lekrum där du vill ha lätt ljusdämpning och möjlighet till insynsskydd.
 • Mörkläggningsgardin: Det perfekta solskyddet till sovrummet! Mörkläggningsgardinen stänger ute allt ljus – dag som natt.
 • Duogardin: Få det bästa av två världar. Duogardinen kan stänga ute allt ljus eller dämpa ljuset lätt under dagen.

Färg

Färger kan verkligen förändra ett rum. De kan skapa en helt ny atmosfär och känsla, så använd färgen på dina solskydd för att ge inredningen ett helhetsintryck.

Oavsett vilken inredningsstil du föredrar har vi solskydd som passar. Från smakfulla färger till diskreta mönster – hos VELUX kan du välja från ett stort sortiment med solskydd till dina takfönster. Hittar du inte en färg som passar till inredningen? Med vår Colour by You-kollektion kan du välja bland tusentals färger och skapa det perfekta solskyddet. Låt dig inspireras av vårt färganpassningsverktyg på veluxshop.se/colourbyyou.

Funktioner

Manuella eller helautomatiska solskydd? I VELUX solskyddssortiment bestämmer du själv komfortnivån:

 • Manuell manövrering: Enkel och praktisk lösning där du smidigt justerar solskyddet med en smart och diskret grepplist.
 • Fjärrstyrning: Tack vare vår förparade fjärrkontroll kan du smidigt manövrera VELUX eldrivna och solcellsdrivna in- och utvändiga solskydd.
 • Smarta hem: Njut av helautomatiskt värmeskydd och bättre inomhusmiljö genom att uppgradera dina eldrivna eller solcellsdrivna in- och utvändiga solskydd med VELUX lösningar för smarta hem.

Besök VELUX solskyddsshop för att hitta perfekta solskydd till dina VELUX takfönster.

Läs fler artiklar