Hitta perfekta solskydd till dina takfönster

Ljust barnrum med VELUX-fönster, skrivbord, leksaker på mattan och en trä-säng.
Många som köper takfönster glömmer bort solskydden. Solskydd är ett smidigt sätt att förnya inredningen och samtidigt ett av de enklaste och mest effektiva sätten att sätta personlig prägel på ditt hem. Låt oss göra en djupdykning i VELUX solskyddsvärld och se hur du kan skapa en design som passar både dig och ditt hem!
Viktiga lärdomar
 • Solskydd definierar hemmets stil och hjälper dig att kontrollera hur mycket ljus som släpps in genom fönstren, från att dämpa ljuset till att blockera det helt.
 • Välj rätt solskydd för varje rum, från mörkläggningsgardiner som gör det mörkt och behagligt i sovrummet till rullgardiner som dämpar ljuset i kontor och lekrum.
 • Det går snabbt och smidigt att installera VELUX solskydd på VELUX takfönster och de finns i ett stort antal färger och mönster med något för varje hem.

Varför behöver jag solskydd?

Solskydd är inte bara praktiska, utan också ett perfekt sätt att fräscha upp hemma. Här är några av anledningarna till att du bör investera i solskydd:

Vad kan solskydd innebära för ditt hem?

Solskydd är, först och främst, praktiska. De kontrollerar hur mycket ljus som kommer in genom fönstren och ger välbehövligt insynsskydd i badrum och sovrum. Dessutom lägger solskydd sista handen vid inredningen på ett sätt du inte ens visste att du behövde. De är guldkanten på tillvaron som får hela inredningen att bilda en harmonisk helhet.

Styla ditt hem med solskydd

Det finns många sätt att använda solskydd som elegant inredningsdetalj. Här får du några idéer som hjälper dig att låta kreativiteten flöda:

 • Matcha solskydd och gardiner: Genom att matcha solskydden med färgen på gardinerna kan du skapa harmoni i hela rummet.
 • Tillför djup med mörkare solskydd: Lek med djupeffekter genom att välja mörka solskydd bakom ljusare gardiner. Visuellt gör det gardinerna mer framträdande och tillför djup i rummet.
 • Lek loss med mönster: Släpp loss kreativiteten och ta ut svängarna med inredningen genom att göra dina mönstrade solskydd till rummets blickfång.

Solskydd kan användas på många sätt. Ha roligt när du inreder och hitta en stil som passar din personlighet.

Eleganta solskydd – hitta rätt lösning

Sköna dagar och fridfulla nätter? Oavsett hur ditt liv ser ut har vi solskyddet som passar dig. I vårt tidlösa solskyddssortiment hittar du ett stort urval av solskydd i olika färger och varianter.

Typer av solskydd

När du väljer solskydd till dina takfönster ska du fundera över vilka problem du vill att solskydden ska lösa. Vill du stänga ute allt ljus för att sova gott på natten? Eller vill du ha möjlighet till större avskildhet utan att bli av med utsikten helt? Hos VELUX är valet ditt:

 • Rullgardin: Det här solskyddet passar perfekt i vardagsrum, kontor och lekrum där du vill ha lätt ljusdämpning och möjlighet till insynsskydd.
 • Mörkläggningsgardin: Det perfekta solskyddet till sovrummet! Mörkläggningsgardinen stänger ute allt ljus – dag som natt.
 • Duogardin: Få det bästa av två världar. Duogardinen kan stänga ute allt ljus eller dämpa ljuset lätt under dagen.

Färg

Färger kan verkligen förändra ett rum. De kan skapa en helt ny atmosfär och känsla, så använd färgen på dina solskydd för att ge inredningen ett helhetsintryck.

Oavsett vilken inredningsstil du föredrar har vi solskydd som passar. Från smakfulla färger till diskreta mönster – hos VELUX kan du välja från ett stort sortiment med solskydd till dina takfönster. Hittar du inte en färg som passar till inredningen? Med vår Colour by You-kollektion kan du välja bland tusentals färger och skapa det perfekta solskyddet. Låt dig inspireras av vårt färganpassningsverktyg på veluxshop.se/colourbyyou.

Funktioner

Manuella eller helautomatiska solskydd? I VELUX solskyddssortiment bestämmer du själv komfortnivån:

 • Manuell manövrering: Enkel och praktisk lösning där du smidigt justerar solskyddet med en smart och diskret grepplist.
 • Fjärrstyrning: Tack vare vår förparade fjärrkontroll kan du smidigt manövrera VELUX eldrivna och solcellsdrivna in- och utvändiga solskydd.
 • Smarta hem: Njut av helautomatiskt värmeskydd och bättre inomhusmiljö genom att uppgradera dina eldrivna eller solcellsdrivna in- och utvändiga solskydd med VELUX lösningar för smarta hem.

Besök VELUX solskyddsshop för att hitta perfekta solskydd till dina VELUX takfönster.

Att förse dina takfönster med solskydd är ett enkelt och elegant sätt att sätta personlig prägel och stil på ditt hem”

Författare

VELUX Editorial team

Dela

Läs fler artiklar

Vindsvardagsrum med naturligt ljus från VELUX takfönster, träbjälkar och mysig inredning.
Skydda dina takfönster och takfönsterkupoler
Vädrets makter utsätter oss och våra hem för en rad utmaningar och i slutändan påverkar alla slags väder hur du upplever ditt hem. Ta bara de där härligt varma sommardagarna som ... tja, inte är så underbara när det blir stekhett inomhus. Oavsett om det är gassande sol, regn, snö eller hagel har VELUX ett stort sortiment som hjälper dig att hantera vädrets nyckfulla sidor. 
Läs hela artikeln
Inomhus stadsodling under ett VELUX takfönster, med frodig grönska runtomkring.
Vilka solskydd passar bäst till ditt hem?
Genom att komplettera dina takfönster med invändiga solskydd får du större kontroll och flexibilitet när det gäller rummets ljus- och värmenivå. Det är viktigt att du hittar rätt invändiga solskydd till ditt hem. Hos VELUX är det enkelt, eftersom vi erbjuder ett stort utbud av solskydd som passar perfekt till VELUX takfönster och takfönsterkupoler för platta tak. Det går snabbt och enkelt att installera dem, de har en hållbar konstruktion och finns i många olika modeller, tyger och färger. Så oavsett om du vill ha en ljusdämpande plisségardin som tillför finess i vardagsrummet eller en mörkläggningsgardin som ger ostörd skönhetssömn, har vi ett solskydd för alla dina rum.
Läs hela artikeln
Mysigt sovrum på vinden med VELUX takfönster och reflekterande glasvägg, med utsikt över grönska.
Spara energi med ett smart hem
Framtiden är här. Vi har tekniken som krävs för att skapa mer effektiva och hälsosamma hem – och VELUX takfönster är en del i det. Smarta hem är här för att stanna och vi kan optimera dina levnadsförhållanden med integrerad teknik och smartphones. Med hjälp av smartphones kan vi övervaka och styra enheter i hemmet, vilket kan ge flera hälsofördelar. Och eftersom Rom inte byggdes på en dag grundas alla smarta hem genom att du ansluter en enhet till en annan och sedan fortsätter i samma stil. 
Läs hela artikeln
Ljus modernt kök med VELUX takfönster, träskåp och matgrupp.
Ska du bygga ett eget hus? Se hur dagsljus kan förvandla ditt drömhus
Har du bestämt dig för att bygga ett eget hus. Grattis i så fall! Det krävs mängder av hårt jobb och beslutsamhet för att bygga ett eget hus. Som hjälp när du ska sätta igång har vi sammanställt en lista med tips och inspiration. Vi ger dig även råd kring hur du kan släppa in maximalt med dagsljus i ditt nya hem.
Läs hela artikeln
Mysigt kontor på vinden med naturligt ljus från VELUX takfönster och inomhusväxter.
Hur du gör ditt hem mer energieffektivt
Vi tillbringar upp till 90% av tiden inomhus. Det pratas mycket om luftföroreningar och stigande koldioxidnivåer, men har du någonsin funderat över luftkvaliteten i ditt eget hem? Luftkvaliteten inomhus har stor inverkan på vår hälsa. En vuxen människa andas i genomsnitt in cirka 10 000 liter luft per dag, det mesta i hemmet. Det är mycket luft, det! Vi är övertygade om att takfönster kan förhöja det estetiska intrycket av alla hem och tillföra massor av naturligt ljus. Dessutom bidrar de till en bättre inomhusmiljö som främjar din hälsa.
Läs hela artikeln