Vilka solskydd passar bäst till ditt hem?

Genom att komplettera dina takfönster med invändiga solskydd får du större kontroll och flexibilitet när det gäller rummets ljus- och värmenivå. Det är viktigt att du hittar rätt invändiga solskydd till ditt hem. Hos VELUX är det enkelt, eftersom vi erbjuder ett stort utbud av solskydd som passar perfekt till VELUX takfönster och takfönsterkupoler för platta tak. Det går snabbt och enkelt att installera dem, de har en hållbar konstruktion och finns i många olika modeller, tyger och färger. Så oavsett om du vill ha en ljusdämpande plisségardin som tillför finess i vardagsrummet eller en mörkläggningsgardin som ger ostörd skönhetssömn, har vi ett solskydd för alla dina rum.
Viktiga lärdomar
  • Mörkläggningsgardiner kan vara det bästa invändiga solskyddet till sovrummet om du vill ha fullständigt mörker och ostörd sömn.
  • Rullgardiner eller plisségardiner kan vara de bästa invändiga solskydden till vardagsrummet om du vill ha lätt ljuskontroll, medan persienner passar utmärkt i badrummet om du vill ha insynsskydd, ljuskontroll och ett vattenbeständigt material.
  • Välj önskad manövrering till ditt in- eller utvändiga solskydd efter behov. VELUX erbjuder även smarta hem-lösningar, så att du kan styra dina produkter med en knapptryckning. Bättre än fönsterluckor, eller hur?

De bästa solskydden till ditt sovrum

Inget lockar till lugn och vila som ett helt mörkt sovrum – och en mörkläggningsgardin till takfönstret fixar jobbet. Ett bra alternativ är VELUX mörkläggningsgardin som stänger ute allt inkommande ljus, både dag och natt. Den finns i en hel palett av klassiska och trendiga färger och mönster, bland annat en Kids-kollektion med glada och inspirerande designer till barnrum. Rullgardinen kan beställas i manuell, eldriven eller solcellsdriven variant – de två senare styr du smidigt med en fjärrkontroll.

Om ditt sovrum även används som hemmakontor kan duogardinen vara ett bra alternativ, det är en plisségardin och mörkläggningsgardin i ett. Du hissar bara upp eller ner gardinerna med grepplister för att dämpa ljuset eller stänga ute det helt.

De bästa solskyddstyperna till ditt vardagsrum

Moderna vardagsrum är hemmets samlingspunkt. Här vill vi kunna äta, jobba, träna, ta en tupplur eller bara slappa och vardagsrummet fixar alltsammans – ibland till och med samtidigt! Då krävs ett mångsidigt solskydd till takfönstren, så att du enkelt kan anpassa ljuset och skapa den atmosfär du vill ha under dagens alla timmar.

VELUX rullgardin ger både insynsskydd och lätt ljusdämpning, vilket passar perfekt i vardagsrummet. Om eftermiddagssolen bländar TV-serien eller stör dig i läshörnan, kan du smidigt justera solskyddet på några sekunder. Rullgardinen finns i många trendiga och klassiska färger, bland annat Colour by You-kollektionen där du kan anpassa nyansen efter din egen inredning.

Plisségardinen är också ett sofistikerat alternativ med massor av färger och diskreta mönster som tillför finess i rummet. Den har en ”flygande” design, så att du kan placera solskyddet precis där det behövs i fönstret.

Båda solskydden är tillgängliga i manuell variant och med eldrift eller solcellsdrift, så att du kan styra dem med en fjärrkontroll.

Tillför extra värme med isolerande dubbelplisséer

Om du vill få det mysigare i ditt vardagsrum eller sovrum kan du välja VELUX isolerande dubbelplissé. Den passar utmärkt till våra takfönster och är tillverkad i mörkläggande polyestertyg. Dubbelplissén har en inbyggd bikupestruktur i aluminium som förbättrar isoleringen med upp till 25%. Dubbelplissén är tillgänglig med manuell drift, eldrift och solcellsdrift.

De bästa solskydden till kök och badrum

Kök och badrum är två av de rum i huset som används mest, därför behöver även deras takfönster passande invändiga solskydd. Med all ånga som bildas av matlagning och långa bad passar VELUX persienn utmärkt, eftersom den är tillverkad av vattenbeständigt aluminium och är lätt att rengöra.

Till skillnad från traditionella persienner finns det inga krångliga snören: Du flyttar bara grepplisten eller vinklar lamellerna för att justera hur mycket ljus som kommer in och dess infallsvinkel. Så oavsett om det är ett ljust och livfullt kök eller en privat och fridfull badrumsoas, kan du skapa precis den atmosfär du vill ha med en enkel justering. Om takfönstret sitter svåråtkomligt kan du komplettera med tillbehör som en betjäningsstång.

Stäng ute insekterna med VELUX insektsnät

Visst är det härligt att öppna fönstren under sommardagar och njuta av den friska luften – om inte insekterna tar det som en inbjudan! VELUX insektsnät är den perfekta lösningen för att stänga ute objudna gäster. Det är tillverkat av hållbart, transparent och 100% insektssäkert material och kan enkelt monteras och manövreras av en person. Insektsnätet kan även kombineras med alla VELUX invändiga solskydd eller utvändiga värmeskyddsprodukter. Det förvaras smidigt i topplådan när det inte används.

Vilken manövrering ska du välja?

Om ditt takfönster är lättillgängligt fungerar det bra med alla VELUX manuellt manövrerade solskydd, eftersom de enkelt kan justeras för att anpassa ljusnivån under dagen. Om ditt takfönster inte är lättillgängligt kan det passa bättre med ett solskydd som är solcellsdrivet eller eldrivet

Gör solskydd ännu smartare med VELUX ACTIVE

Om du väljer ett solcellsdrivet eller eldrivet solskydd kan du ta lösningen till nästa nivå genom att lägga till VELUX ACTIVE, ett system för smarta hem som gör inomhusmiljön ännu sundare och mer behaglig. Du kan ställa in att dina takfönster och solskydd ska öppnas på morgonen och till och med stänga in- och utvändiga solskydd på distans utifrån din lokala väderprognos!

Våra solskydd är snygga, smarta och enkla att installera

När du väl har valt det solskydd som passar bäst till ditt takfönster är installationen rena barnleken. Eftersom solskydden är designade för VELUX takfönster behöver du vare sig mäta, klippa till eller kapa dem. Du klickar bara fast ovankanten på VELUX solskydd i fästena och monterar sidoskenorna – sedan är du redo att möta solen. Och inte nog med det: alla VELUX in- och utvändiga solskydd har 3 års garanti.

Inget lockar till lugn och vila som ett helt mörkt sovrum – och en mörkläggningsgardin på takfönstret fixar jobbet.

Läs fler artiklar

De bästa smarta hem-enheterna för ett sundare hem
Från Wi-Fi glödlampor till entrékameror – världen har verkligen tagit smarta hem-enheter till sitt hjärta. Men visste du att teknik för smarta hem även kan ge ditt hem en hälsokick?
Läs hela artikeln
Skydda dina takfönster och takfönsterkupoler
Vädrets makter utsätter oss och våra hem för en rad utmaningar och i slutändan påverkar alla slags väder hur du upplever ditt hem. Ta bara de där härligt varma sommardagarna som ... tja, inte är så underbara när det blir stekhett inomhus. Oavsett om det är gassande sol, regn, snö eller hagel har VELUX ett stort sortiment som hjälper dig att hantera vädrets nyckfulla sidor. 
Läs hela artikeln
Myter om takfönster
Låt inte falska myter om takfönster hindra dig från att uppleva glädjen av ett hem som badar i naturligt dagsljus. Det finns ingen anledning att inte släppa in dagsljus och frisk luft från ovan i ditt hem. Det är det bästa sättet att höja komforten, förvandla rummet, ge inredningen nytt liv och öppna upp till världen utanför.
Läs hela artikeln
Hur du gör ditt hem mer energieffektivt
Vi tillbringar upp till 90% av tiden inomhus. Det pratas mycket om luftföroreningar och stigande koldioxidnivåer, men har du någonsin funderat över luftkvaliteten i ditt eget hem? Luftkvaliteten inomhus har stor inverkan på vår hälsa. En vuxen människa andas i genomsnitt in cirka 10 000 liter luft per dag, det mesta i hemmet. Det är mycket luft, det! Vi är övertygade om att takfönster kan förhöja det estetiska intrycket av alla hem och tillföra massor av naturligt ljus. Dessutom bidrar de till en bättre inomhusmiljö som främjar din hälsa.
Läs hela artikeln
Allt du behöver veta om takfönster
Genom att släppa in mer dagsljus ovanifrån kan du dramatiskt förändra rummets utseende och atmosfär. Till skillnad från vad många tror går det att förbättra nästan alla utrymmen med takfönster. Lär dig genomskåda vanliga missuppfattningar om takfönster och för in dagsljusets magi i ditt hus.  
Läs hela artikeln