Myter om takfönster

Låt inte falska myter om takfönster hindra dig från att uppleva glädjen av ett hem som badar i naturligt dagsljus. Det finns ingen anledning att inte släppa in dagsljus och frisk luft från ovan i ditt hem. Det är det bästa sättet att höja komforten, förvandla rummet, ge inredningen nytt liv och öppna upp till världen utanför. Vi har samlat några av de allra vanligaste missuppfattningarna om takfönster och förklarar hur du, med rätt installation och tillbehör, absolut inte behöver oroa dig över att sätta in takfönster under din nästa renovering!

"Alla takfönster börjar läcka till slut"

Om ett takfönster inte är korrekt installerat och tätat, kan det naturligtvis läcka. VELUX takfönster är designade för att kunna installeras smidigt i taket och vi erbjuder ett stort utbud av intäckningsplåtar och tillbehör som passar din taktyp och taklutning. Så länge du väljer en kompetent och välutbildad montör bör ditt takfönster därför vara vädertätt i många år framöver! Nedan har vi samlat råd om hur du väljer en av våra VELUX Takfönsterexperter!
Viktiga lärdomar
  • Det finns många ogrundade myter om takfönster, som hindrar kunder från att köpa dem.
  • Vissa tror att takfönster lätt börjar läcka, gör att rummet blir för varmt eller minskar avskildheten. Med rätt installation och fönstertillbehör kan du enkelt undvika de här problemen.
  • Myten att takfönster är svåra att rengöra stämmer inte. VELUX takfönster blir vanligtvis inte smutsiga och det gäller även takfönsterkupoler med välvt glas och planglas. Takfönster för sluttande tak kan dessutom vridas 180 grader för säker rengöring.

"Takfönster gör att rummet blir för varmt på sommaren"

Är du rädd för att huset ska bli för varmt på sommaren om du sätter in takfönster? Glöm inte att om du installerar takfönster i ett rum får du också ett enkelt sätt att regelbundet vädra i rummet och förbättra inomhusluftens kvalitet. Om varmt väder verkligen är ett problem kan du också förse takfönstren med utvändiga värmereducerande solskydd, så att solljuset reflekteras istället för att komma in i huset. På så sätt kan du bibehålla en behaglig inomhusmiljö året om.
”Det finns många goda skäl att släppa in dagsljus och frisk luft från ovan i ditt hem. Det är det bästa sättet att höja komforten, förvandla rummet, ge inredningen nytt liv och öppna upp till världen utanför”.

"Man måste rengöra takfönster stup i kvarten"

När du sätter in någon form av fönster i huset innebär det förstås att lite skötsel och underhåll tillkommer. Men eftersom de flesta takfönster installeras i sluttande tak brukar smuts och skräp vanligtvis inte fastna på glaset och försämra utsikten. Även vårt sortiment med takfönsterkupoler för platta tak, kan förses med en överdel i välvt glas, så att färre löv och grenar samlas på glaset. Den goda nyheten är att när dina takfönster för sluttande tak behöver rengöras kan de enkelt vridas 180°, så att du tryggt kan putsa dem från insidan.

"Takfönster betyder ‘farväl’ till insynsskydd"

Det är fullt förståeligt att när du sätter in takfönster i något av husets rum, oroar du dig över att grannarna ska kunna se in i hemmet. Men med VELUX kan du faktiskt få det bästa av två världar! Förse dina takfönster med VELUX solskydd från vårt omfattande sortiment, så har du insynsskydd när du behöver det. Från fullständig mörkläggning till lätt ljusdämpning – VELUX har en solskyddslösning för alla rum, så att du verkligen kan trivas i ditt nya, ljusa rum.

Läs fler artiklar