Släpp in mer naturligt ljus i ditt kök med VELUX takfönster

A big bright kitchen filled with light from VELUX 3in1 roof windows
Köket är ett av de allra viktigaste rummen i huset. Det är här familjen samlas till måltider och där barnen bakar och busar. Det är här ni pratar, skrattar, funderar ... och suckar över diskberget. Det är ofta hemmets mest livfulla rum, så varför inte ge köket ett välförtjänt lyft? Med VELUX takfönster kan du se köket i ett helt nytt ljus.

Är det dags för en köksuppgradering?

Ljus kan omvandla köket helt. Naturligt ljus framhäver inredningen, skapar en känsla av rymd och ger bättre luftkvalitet och ventilation. Strategiskt planerade takfönster är ett perfekt sätt att uppgradera nästan alla kök. Det här blir inte bara hemmets mest livfulla rum, utan också den favoritplats där alla helst samlas.

Ett kök med naturligt ljus

Det finns många goda anledningar att släppa in naturligt ljus ovanifrån. Naturligt dagsljus har faktiskt oräkneliga fördelar. Ett kök som badar i naturligt ljus är en plats där alla gärna tillbringar mycket tid – och där matlagningen blir ett solklart nöje!
Viktiga lärdomar
  • Det finns många goda skäl att sätta in VELUX takfönster i ditt kök, men tre av de viktigaste är att de tillför rymd i rummet, förbättrar ventilation och luftkvalitet och ger dig flera hälsofördelar genom tillgången till mer naturligt dagsljus.
  • Välj rätt fönster till ditt rum. Större rum kräver större fönster, till exempel VELUX 3i1 takfönster. Singelmonterade pivåhängda eller topphängda takfönster passar båda två perfekt i mindre utrymmen.
  • Smarta hem-lösningar kan göra takfönstren i ditt hem ännu mer praktiska, exempelvis genom App Control, VELUX ACTIVE with NETATMO och eldrivna eller solcellsdrivna solskydd.

Tre goda skäl att sätta in VELUX takfönster i köket

1. Tillför rymd i rummet

Ljuset från ovan lyser upp kökets mörka hörn och får hela rummet att kännas ljusare. När du släpper in naturligt ljus i köket framträder väggarnas färg tydligare, liksom inredningens olika detaljer. Ljus får helt enkelt köket att se större och öppnare ut.

2. Bättre ventilation och luftkvalitet

Bra ventilation är viktigt för att få god kvalitet på inomhusluften. Det är ett välkänt faktum att frisk luft ger en lång rad fördelar, bland annat bättre immunförsvar. Med takfönster kan du få ett ännu bättre flöde av frisk luft i hemmet genom att sätta in fönster på båda sidor av rummet.

3. Flera hälsofördelar och bättre ljus i hemmet

Naturligt ljus har flera hälsofördelar som kan göra att du mår bättre både fysiskt och psykiskt. Exponering för solljus är ett naturligt sätt att höja både produktiviteten och humöret.

”Naturligt ljus framhäver inredningen, skapar en känsla av rymd och ger bättre luftkvalitet och ventilation”.

Hitta rätt takfönster till ditt kök

3i1 för stora och medelstora rum

Våra 3i1 takfönster är utformade för att släppa in maximalt med dagsljus och ge en härlig panoramautsikt. Med tre fönsterbågar i en enda karm kan 3i1 takfönstret förvandla köket till ett härligt ljust och inbjudande utrymme. Takfönstren passar perfekt i större rum som kök med öppen planlösning eller en rymlig matsal.

Singelmonterat pivåhängt takfönster för små utrymmen

Välplacerade, singelmonterade pivåhängda takfönster kan göra enorm skillnad i ett litet kök. Ett pivåhängt takfönster är enkelt att manövrera även med möbler eller köksinredning under. Tack vare grepplisten kan du installera fönstret lägre än topphängda takfönster.

Topphängda takfönster installeras vanligtvis lite högre upp, men är enkla att manövrera med det smidiga handtaget nedtill på bågen. Det topphängda takfönstret öppnas utåt för ostörd utsikt. Använd vår guide för att hitta topphängda eller pivåhängda takfönster som passar perfekt till dina behov.

Lägg till smarta funktioner till dina VELUX takfönster

Solskydd

Lägg till solskydd som erbjuder flexibel ljusdämpning och insynsskydd. Välj bland 16 färger och tre manövreringssätt. Vi rekommenderar eldrivna eller solcellsdrivna solskydd till VELUX solcellsdrivna eller eldrivna takfönster. Solcellsdrivna solskydd är trådlösa och kan därmed även användas till manuella takfönster.

Värmekontroll

Håll rummet svalt under varma och soliga dagar med effektivt värmeskydd. Värmereducerande solskydd monteras på utsidan av takfönstret och kan minska värmetillförseln med upp till 77% – samtidigt som en del av solljuset släpps igenom.

Fjärrstyrning för svåråtkomliga utrymmen

Välj solcellsdrivna eller eldrivna takfönster, in- och utvändiga solskydd för maximal komfort. Då kan du enkelt öppna och stänga dina fjärrstyrda VELUX produkter med en förparad fjärrkontroll. Det här är ett bekymmersfritt system med inbyggd regnsensor som automatiskt stänger takfönstren och en perfekt lösning för takfönster utom räckhåll.

VELUX ACTIVE with NETATMO – styr dina takfönster med vår app

VELUX ACTIVE är vår smarta och automatiska lösning för inomhus klimatkontroll, där du styr dina VELUX solcellsdrivna eller eldrivna takfönster samt in- och utvändiga solskydd via mobilen. Ladda ner appen VELUX ACTIVE och använd rumssensorn för att direkt få överblick över inomhusluftens kvalitet i alla rum där det sitter sensorer. VELUX ACTIVE övervakar temperatur, luftfuktighet och koldioxidnivå, så att rummen ventileras tillräckligt ofta.

Läs fler artiklar