Så skapar du ett imponerande kök med naturligt ljus

Ljus modernt kök med VELUX takfönster, träskåp och en matplats.
Har du någonsin blivit helt betagen av ett kök på Instagram och undrat: ”Hur kan jag få det så?” Om du planerar en egen köksrenovering och vill uppnå samma wow-faktor är det lätt att tro att allt handlar om nya, glänsande maskiner och kranar, exklusiva bänkar och skåp eller en gigantisk köksö. Men om du vill ha en köksdesign som verkligen får besökarna att tappa hakan är den mest effektfulla visuella faktorn att tillföra ljus ovanifrån med hjälp av takfönster. Renovera ditt kök genom att låta det bada i naturligt ljus – vi kan lova att det tillför en oemotståndlig wow-faktor. Genom att sätta in takfönster kan du maximera rummets naturliga ljus och skapa ett ljust, luftigt och välkommande kök som känns mer öppet och sofistikerat. Det här är den sortens kök som du gärna dröjer dig kvar i, både under familjens mysiga söndagsfrukost och tillsammans med vänner över en flaska gott vin. Vi visar hur du kan tillföra dagsljus och drama för att skapa en stilren designestetik. Låt oss tillsammans undersöka hur takfönster kan tillföra wow-faktor i ditt kök.
Viktiga lärdomar
  • Vid en köksrenovering kan takfönster skapa en imponerande wow-faktor, öppna upp rummet och göra det ljusare och rymligare.
  • Mörka kök, även kök med lågt i tak, kan förvandlas med takfönster och det ljus som förs in i rummet.
  • Vår köksberättelse visar hur ett kök direkt kan upplevas som ljusare och luftigare när ett takfönster sätts in, så att hela rummet blir mer inbjudande och användbart.

Takfönster tillför wow-faktor i din köksrenovering

Takfönster gör rummet ljusare

Förvandla ett mörkt och tråkigt kök till en modern och inbjudande plats genom att sätta in fler fönster och tillföra mer naturligt ljus. Oavsett om du bara renoverar det befintliga utrymmet eller tänker bygga ut, kan välplacerade takfönster fylla köket med mjukt och vackert, naturligt ljus under många av dagens timmar. Resultatet är en fröjd för ögat och kan dessutom sänka energiräkningen. Med takfönster frigör du också väggyta som kan användas till skåp i stället – perfekt om köket är av det mindre slaget.

Takfönster i kök: Naturligt ljus kan innebära en dramatisk förändring

Genom att sätta in takfönster kan du uppnå en dramatisk skillnad i ett mörkt och trist kök, även om det är lågt i tak. Strategiskt placerade takfönster kan tillföra dagsljus precis där du behöver det, både över spishällen och i barnens läxhörna.

Kök med fönster förfinar inredningen

Brukar du bläddra i heminredningstidningar eller titta på husrenoveringsprogram? Då har du kanske tänkt på hur ofta det är högt i tak i drömköket? Den här djärva inredningsdetaljen förvandlar utrymmet helt och gör det mer sofistikerat och storslaget med skarpa, stilrena linjer. Och bäst av allt: Takfönster får rummet att bada i dagsljus.

Om du inte har så högt i tak som du skulle önska hemma, kan du ändå skapa ett spektakulärt kök genom att släppa in dagsljus genom taket – precis som Jessica och hennes familj. 

Strategiskt placerade takfönster kan tillföra dagsljus precis där du behöver det i köket, både över spishällen och i barnens läxhörna

Läs fler artiklar

Köket är hemmets hjärta
Tänker du renovera ett gammalt kök och funderar på hur du ska lägga upp planerna? Det är i köket livet händer. Det utgör själva hjärtat av hemmet och det är här familjen samlas efter en lång dag och där kompisar alltid hänger tillsammans. När du utför en köksrenovering behöver du en bra plan för att ge rummet det lyft det förtjänar. Behöver du hjälp med att komma igång? Inga problem, vi hjälper dig gärna!
Läs hela artikeln
Släpp in mer naturligt ljus i ditt kök med VELUX takfönster
Köket är ett av de allra viktigaste rummen i huset. Det är här familjen samlas till måltider och där barnen bakar och busar. Det är här ni pratar, skrattar, funderar ... och suckar över diskberget. Det är ofta hemmets mest livfulla rum, så varför inte ge köket ett välförtjänt lyft? Med VELUX takfönster kan du se köket i ett helt nytt ljus.
Läs hela artikeln
Vill du sätta in ett takfönster? Här har vi samlat åtta steg som hjälper dig att komma igång
Takfönster är ett fantastiskt sätt att förändra ett rum med naturligt ljus. Genom att släppa in mer ljus i rummet kan du inreda en råvind eller förvandla mörka skrymslen till vackra, användbara ytor. Det är en vanlig myt att det är ett dyrt och krångligt renoveringsprojekt att sätta in takfönster. Låt oss ta hål på den genom att undersöka hur ett takfönster installeras.
Läs hela artikeln
Ska du renovera hemma? Läs vår guide till hur du anlitar ett proffs
Funderar du på att göra en hemrenovering och oroar dig över hur du ska hitta rätt hantverkare till att genomföra projektet? Beroende på hur stort projektet är kan det behövas en enda hantverkare eller ett helt team. Det viktigaste är att du hittar ett proffs som du kan lita på för att se till att du får ditt drömhem.
Läs hela artikeln
Så skapar du ett imponerande kök med naturligt ljus
Har du någonsin blivit helt betagen av ett kök på Instagram och undrat: ”Hur kan jag få det så?” Om du planerar en egen köksrenovering och vill uppnå samma wow-faktor är det lätt att tro att allt handlar om nya, glänsande maskiner och kranar, exklusiva bänkar och skåp eller en gigantisk köksö. Men om du vill ha en köksdesign som verkligen får besökarna att tappa hakan är den mest effektfulla visuella faktorn att tillföra ljus ovanifrån med hjälp av takfönster.
Läs hela artikeln