Visa upp ditt hus från dess bästa sida

Solljus som strömmar in på en säng med texturerade linnelakan i en lugn sovrumsinredning.
När det är dags att sälja ditt hus och göra det klart att presenteras på fastighetsmarknaden är det otroligt viktigt att du visar upp huset från dess bästa sida.
Viktiga lärdomar
  • Det är viktigt att kontinuerligt fixa och förbättra små saker i huset, så att det inte går utför med både utseendet och atmosfären med tiden. Då blir det lättare att sälja huset när den dagen kommer.
  • Både små och stora förändringar spelar roll. Att sätta in ett takfönster som ger mer dagsljus är en liten förändring som gör stor skillnad.
  • Plocka undan i ditt hem inför försäljningen – det underlättar dessutom när flyttlasset slutligen går!

Renovera i små steg

Ibland kan stora projekt kännas överväldigande. Ett av de bästa sätten att hantera det är att dela upp processen i flera små steg. Om du till exempel vill att vardagsrummet ska se nyrenoverat ut kan du börja med att måla en fondvägg. När du är klar kan du hänga upp modern konst som får rummet att kännas extra levande.

Fixa små skönhetsfläckar

Är väggarna i hallen lite repiga? Då ska du kanske måla om! Hallen är det första vi ser när vi kommer in i ett hem. Om hallen ser sliten ut kan potentiella köpare tappa intresset redan när de stiger in genom dörren. Det här är särskilt viktigt om de ser ett ofärdigt projekt som de blir tvungna att bekosta senare.

Skapa en inbjudande atmosfär

Hemmets atmosfär sätter tonen. Om du kan få alla att känna sig hemma när de kliver in genom dörren har ditt hus rätt energi. Ett sätt att skapa en varm och inbjudande stämning är att ha lagom mycket ljus i alla rum.

Släpp in dagsljuset

Dagsljus har positiv inverkan på alla rum. Det känns inbjudande och när det kommer ovanifrån skapar det också samhörighet med omgivningarna. Med rätt takfönster kan du få mer utrymme i hemmet och uppleva dagsljusets naturliga fördelar.

Fyll hemmet med levande växter och frisk luft

Du behöver inte förvandla hemmet till en djungel, men några väl placerade växter kan verkligen göra ett rum mer levande. Växter sätter färg på tillvaron och skapar känslan av en frisk hemmiljö.

Förändra inredningen med färger

En sak som verkligen kan förändra hur ett hem upplevs är starka färger. Du kan måla en gammal byrå, ett soffbord eller en hylla för att sätta färg på ett rum. Du kan också måla en fondvägg i en fräsch färg eller släppa loss kreativiteten med geometriska former. Allt är möjligt och de minsta förändringarna gör ofta stor skillnad!

Stora eller små förändringar? Allt räknas

En av de viktigaste saker du kan göra när du visar ditt hus är att försöka se hemmet med en intresserad köpares ögon. Då kan du enklare se alla stora eller små saker som behöver fixas till.

Skapa ljus och rymd med takfönster

Ett sätt att få ett rum att kännas större och rymligare är att sätta in ett takfönster. Det är visserligen inte någon liten renovering, men en av de allra bästa! Med ett öppningsbart takfönster får du bättre ventilation, mer dagsljus och mer väggyta.

Plocka undan smått och stort

När du förbereder huset inför försäljning, plocka undan både smått och stort. Ta upp kläder och leksaker från golvet, ställ skorna på rad, bädda, gå ut med återvinningen och se till att privata papper är undanstoppade. Du letar förmodligen efter ett nytt hem samtidigt som du har huset ute till försäljning, så genom att plocka undan kan du också börja flyttpacka och tänka igenom vad du vill ge bort eller behålla.
Ett sätt att skapa en varm och inbjudande atmosfär är att ha lagom mycket ljus i alla rum.

Läs fler artiklar

Modernt enfamiljshus med VELUX takfönster och mörka takpannor, omgivet av grönska.
Allt du behöver veta om takfönster
Genom att släppa in mer dagsljus ovanifrån kan du dramatiskt förändra rummets utseende och atmosfär. Till skillnad från vad många tror går det att förbättra nästan alla utrymmen med takfönster. Lär dig genomskåda vanliga missuppfattningar om takfönster och för in dagsljusets magi i ditt hus.  
Läs hela artikeln
Arbetare installerar ett VELUX takfönster på ett tegeltak, förbättrar hemmets belysning.
Ska du renovera hemma? Läs vår guide till hur du anlitar ett proffs
Funderar du på att göra en hemrenovering och oroar dig över hur du ska hitta rätt hantverkare till att genomföra projektet? Beroende på hur stort projektet är kan det behövas en enda hantverkare eller ett helt team. Det viktigaste är att du hittar ett proffs som du kan lita på för att se till att du får ditt drömhem.
Läs hela artikeln
Mysigt sovrum på vinden med VELUX takfönster och reflekterande glasvägg, med utsikt över grönska.
Spara energi med ett smart hem
Framtiden är här. Vi har tekniken som krävs för att skapa mer effektiva och hälsosamma hem – och VELUX takfönster är en del i det. Smarta hem är här för att stanna och vi kan optimera dina levnadsförhållanden med integrerad teknik och smartphones. Med hjälp av smartphones kan vi övervaka och styra enheter i hemmet, vilket kan ge flera hälsofördelar. Och eftersom Rom inte byggdes på en dag grundas alla smarta hem genom att du ansluter en enhet till en annan och sedan fortsätter i samma stil. 
Läs hela artikeln
Barn gör läxor i ett solbelyst kök med ett VELUX takfönster.
Kom igång med renoveringen hemma på bästa möjliga sätt
Ska du renovera hemma? Då ska du läsa vidare! En renovering är ett stort projekt där du måste planera allt från budget och tidsram till rivning, rekonstruktion och fönstrens placering. Kom igång på bästa möjliga sätt med den här checklistan.
Läs hela artikeln
Mysigt kontor på vinden med VELUX takfönster, skrivbord och laptop.
Så budgeterar du för att släppa in mer dagsljus
När du släpper in mer dagsljus ovanifrån kan du förvandla hela rummet. Många tror att det är dyrt och tidskrävande att sätta in takfönster. Vi håller inte med. Det är varken så dyrt eller komplicerat att sätta in takfönster som du kanske tror. Det viktiga är att du planerar och budgeterar för arbetet. Här är allt du behöver veta om kostnaden för att sätta in takfönster och hur du budgeterar för projektet.
Läs hela artikeln