Spara energi med ett smart hem

Framtiden är här. Vi har tekniken som krävs för att skapa mer effektiva och hälsosamma hem – och VELUX takfönster är en del i det. Smarta hem är här för att stanna och vi kan optimera dina levnadsförhållanden med integrerad teknik och smartphones. Med hjälp av smartphones kan vi övervaka och styra enheter i hemmet, vilket kan ge flera hälsofördelar. Och eftersom Rom inte byggdes på en dag grundas alla smarta hem genom att du ansluter en enhet till en annan och sedan fortsätter i samma stil. 

Vilka fördelar finns det med ett smart hem?

Rumstemperaturen har stor betydelse för ditt välmående. Därför är det otroligt viktigt att veta vilken temperatur du mår bäst i – och hur den kan variera från rum till rum. Många människor gillar att ha det svalare i sovrummet än i hemmets övriga rum, medan nästan alla tycker om ett varmt och mysigt vardagsrum. Du kan uppnå maximal komfort i dina rum med intelligenta takfönster som hjälper dig att reglera temperaturen. På så sätt är det alltid precis lagom varmt när du kommer hem från jobbet.
Viktiga lärdomar
  • Alla aspekter av arbetsmiljön påverkar produktiviteten på ditt hemmakontor, från belysning till ljudnivå, utformning, möbler och närheten till naturen.
  • Det är avgörande med naturligt ljus och bra ventilation för att få ett trivsamt och effektivt hemmakontor.
  • Takfönster är ett enkelt sätt att tillföra mer dagsljus och enkel ventilation på ett hemmakontor.

Kontrollera temperaturen i hemmets alla rum 

Du behöver inte investera i massor av intelligenta termostater för att reglera rumstemperaturen. En faktor som ofta förbises när man vill skapa en behaglig rumstemperatur är fönstren. Dina fönster kan släppa in mer dagsljus i hemmet och även reglera temperaturen. Med VELUX App Control kan du styra solcellsdrivna/eldrivna takfönster och solskydd med en enkel knapptryckning.
”Om ditt hemmakontor ska hjälpa och inte stjälpa dig på jobbet behöver designen bidra till ökad produktivitet”.

Få ett hälsosammare hem med VELUX ACTIVE with NETATMO

När det gäller ditt hem har hälsa enorm betydelse. Vi tillbringar mycket tid hemma och inomhusklimatet är avgörande för vår allmänhälsa. Frisk luft och naturligt ljus har visat sig ge positiva effekter på både psykisk och fysisk hälsa. Om du får problem med huvudvärk eller irritation i ögon, näsa och hals, men bara drabbas av symptomen hemma, bör du kontrollera din inomhusmiljö med VELUX ACTIVE appen med en inomhus klimatsensor. Sensorn övervakar inte bara rumstemperaturen, utan ser också till att koldioxidnivåerna är optimala. Dina solcellsdrivna eller eldrivna VELUX produkter öppnas och stängs också för att bibehålla bästa tänkbara nivåer.

Läs fler artiklar