Spara energi med ett smart hem

Mysigt sovrum på vinden med VELUX takfönster och reflekterande glasvägg, med utsikt över grönska.
Framtiden är här. Vi har tekniken som krävs för att skapa mer effektiva och hälsosamma hem – och VELUX takfönster är en del i det. Smarta hem är här för att stanna och vi kan optimera dina levnadsförhållanden med integrerad teknik och smartphones. Med hjälp av smartphones kan vi övervaka och styra enheter i hemmet, vilket kan ge flera hälsofördelar. Och eftersom Rom inte byggdes på en dag grundas alla smarta hem genom att du ansluter en enhet till en annan och sedan fortsätter i samma stil. 
Viktiga lärdomar
  • Alla aspekter av arbetsmiljön påverkar produktiviteten på ditt hemmakontor, från belysning till ljudnivå, utformning, möbler och närheten till naturen.
  • Det är avgörande med naturligt ljus och bra ventilation för att få ett trivsamt och effektivt hemmakontor.
  • Takfönster är ett enkelt sätt att tillföra mer dagsljus och enkel ventilation på ett hemmakontor.

Vilka fördelar finns det med ett smart hem?

Rumstemperaturen har stor betydelse för ditt välmående. Därför är det otroligt viktigt att veta vilken temperatur du mår bäst i – och hur den kan variera från rum till rum. Många människor gillar att ha det svalare i sovrummet än i hemmets övriga rum, medan nästan alla tycker om ett varmt och mysigt vardagsrum. Du kan uppnå maximal komfort i dina rum med intelligenta takfönster som hjälper dig att reglera temperaturen. På så sätt är det alltid precis lagom varmt när du kommer hem från jobbet.

Kontrollera temperaturen i hemmets alla rum

Du behöver inte investera i massor av intelligenta termostater för att reglera rumstemperaturen. En faktor som ofta förbises när man vill skapa en behaglig rumstemperatur är fönstren. Dina fönster kan släppa in mer dagsljus i hemmet och även reglera temperaturen. Med VELUX App Control kan du styra solcellsdrivna/eldrivna takfönster och solskydd med en enkel knapptryckning.

Få ett hälsosammare hem med VELUX ACTIVE with NETATMO

När det gäller ditt hem har hälsa enorm betydelse. Vi tillbringar mycket tid hemma och inomhusklimatet är avgörande för vår allmänhälsa. Frisk luft och naturligt ljus har visat sig ge positiva effekter på både psykisk och fysisk hälsa. Om du får problem med huvudvärk eller irritation i ögon, näsa och hals, men bara drabbas av symptomen hemma, bör du kontrollera din inomhusmiljö med VELUX ACTIVE appen med en inomhus klimatsensor. Sensorn övervakar inte bara rumstemperaturen, utan ser också till att koldioxidnivåerna är optimala. Dina solcellsdrivna eller eldrivna VELUX produkter öppnas och stängs också för att bibehålla bästa tänkbara nivåer.
Om ditt hemmakontor ska hjälpa och inte stjälpa dig på jobbet behöver designen bidra till ökad produktivitet.

Författare

VELUX Editorial team

Dela

Källor

Läs fler artiklar

Mysigt vindrum för barn med VELUX takfönster, vit spjälsäng, gungstol och växt.
Så får du ett mer energieffektivt hem
Innan du börjar bygga eller renovera ditt hem bör du undersöka hur energieffektivt det är. Om du investerar i energieffektiva produkter, till exempel takfönster, sparar du både energi och pengar i långa loppet.
Läs hela artikeln
Professionell montör monterar ett VELUX takfönster från ett inifrånperspektiv.
Vill du sätta in ett takfönster? Här har vi samlat åtta steg som hjälper dig att komma igång
Takfönster är ett fantastiskt sätt att förändra ett rum med naturligt ljus. Genom att släppa in mer ljus i rummet kan du inreda en råvind eller förvandla mörka skrymslen till vackra, användbara ytor. Det är en vanlig myt att det är ett dyrt och krångligt renoveringsprojekt att sätta in takfönster. Låt oss ta hål på den genom att undersöka hur ett takfönster installeras.
Läs hela artikeln
Charmigt vindskontor med VELUX takfönster och vintageinredning.
Myter om takfönster
Låt inte falska myter om takfönster hindra dig från att uppleva glädjen av ett hem som badar i naturligt dagsljus. Det finns ingen anledning att inte släppa in dagsljus och frisk luft från ovan i ditt hem. Det är det bästa sättet att höja komforten, förvandla rummet, ge inredningen nytt liv och öppna upp till världen utanför.
Läs hela artikeln
Mor med barn vid badkar under ett VELUX takfönster i ett ljust badrum.
De bästa smarta hem-enheterna för ett sundare hem
Från Wi-Fi glödlampor till entrékameror – världen har verkligen tagit smarta hem-enheter till sitt hjärta. Men visste du att teknik för smarta hem även kan ge ditt hem en hälsokick?
Läs hela artikeln
Mysigt kontor på vinden med naturligt ljus från VELUX takfönster och inomhusväxter.
Hur du gör ditt hem mer energieffektivt
Vi tillbringar upp till 90% av tiden inomhus. Det pratas mycket om luftföroreningar och stigande koldioxidnivåer, men har du någonsin funderat över luftkvaliteten i ditt eget hem? Luftkvaliteten inomhus har stor inverkan på vår hälsa. En vuxen människa andas i genomsnitt in cirka 10 000 liter luft per dag, det mesta i hemmet. Det är mycket luft, det! Vi är övertygade om att takfönster kan förhöja det estetiska intrycket av alla hem och tillföra massor av naturligt ljus. Dessutom bidrar de till en bättre inomhusmiljö som främjar din hälsa.
Läs hela artikeln