Ge ditt loft ett lyft – tre designidéer för din vind

Vill du ha tips på hur du kan ge ditt loft ett lyft? Då har vi en enkel men otroligt effektiv lösning för dig: dagsljus! Oavsett om du tänker göra en vindsrenovering eller bara vill ge ditt befintliga vindsutrymme ett ansiktslyft, kan dagsljus göra enorm skillnad för både atmosfär och utseende. Och det är faktiskt enklare än du kanske tror att föra in mer dagsljus på en vind. Sätt igång med förvandlingen redan i dag för att låta vinden bada i naturligt ljus.

Inspiration till din vind – skapa ett användbart utrymme med takfönster

Vindsutrymmen kan användas till massor av saker – sovrum, vardagsrum, lekrum och hemmakontor återfinns på vindar över hela världen. Oavsett hur du använder din vind kan takfönster få dig att se vindsutrymmet i ett helt nytt och klarare ljus.

Fördelar med mer dagsljus

Du behöver inte tända. Genom att släppa in naturligt ljus från ovan kan du inte bara sänka elräkningen, utan också öka ditt välbefinnande!

Takfönster släpper in dubbelt så mycket naturligt ljus som fasadfönster (LÄNK till artikel 18). De för in ljus i våra hem på ett mer naturligt sätt och skapar harmoni mellan inomhusbelysningen och omgivningarna. På så sätt hittar vi enklare vår dygnsrytm och hjärnan uppmuntras att bilda serotonin. Det gör i sin tur att vi sover gott, vaknar utvilade och tänker klarare – alla viktiga aspekter av människans välbefinnande.

VELUX lösningar: Maximera det naturliga ljuset på vinden med VELUX 3i1. Takfönstret är designat för att släppa in 23% mer dagsljus än tre individuella takfönster i samma storlek. 3i1 takfönstret ger vindsutrymmet ett storslaget intryck och får det att kännas både ljusare och rymligare – en riktig wow-faktor, alltså!

Viktiga lärdomar
  • Genom att släppa in naturligt ljus från ovan kan du inte bara sänka elräkningen, utan också öka ditt välbefinnande.
  • Takfönster skapar himmelsvid utsikt på vinden och gör att rummet knyts närmare omgivningarna – med bibehållen avskildhet.
  • För maximal effekt är VELUX 3i1 takfönster ett självklart alternativ, eftersom det är designat för att ge 23% mer dagsljus jämfört med tre individuella takfönster i samma storlek.

Skapa mer användbart utrymme

VELUX lösningar: En lösning som 3i1 takfönster med en enda stor karm får utrymmet att kännas större och frigör också mer användbar yta under fönstret för exempelvis ett skrivbord eller förvaring.

Ett annat smart alternativ är VELUX takbalkong. Den öppnas på bara några sekunder, släpper in massor av luft och naturligt ljus i ditt hem och ger fantastisk utsikt över omgivningarna. Överdelen öppnas som ett traditionellt takfönster, så att den innovativa lösningen förvandlas från takfönster till en balkong.

”Oavsett om du tänker göra en vindsrenovering eller bara vill ge ditt befintliga vindsutrymme ett ansiktslyft, kan dagsljus göra enorm skillnad för både atmosfär och utseende”.

Se mer av världen

Vidga dina vyer! Fönsterlösa utrymmen kan skapa en enformig miljö som känns stressande för vissa människor. Undvik det här problemet genom att sätta in takfönster. Utsikt över omgivningarna får oss att må bättre, framför allt om det finns vacker natur eller något annat trevligt att vila ögonen på.

VELUX lösningar: Skapa himmelsvid panoramautsikt med VELUX 3i1 takfönster. Fönstret är dubbelt så brett som det är högt, så vi kan lova att det inte passerar obemärkt. Karmprofilen är tunnare för att inte störa utsikten.

Och medan du ändå håller på: Glöm inte att kolla in VELUX topphängda takfönster. Ett perfekt alternativ till dig som ska inreda en vind. Det manövreras med ett elegant nedre handtag och ger fri utsikt över horisonten, samtidigt som det naturliga dagsljuset maximeras.

Lösningar för vindar

Är du nyfiken på hur ditt utrymme skulle se ut med mer dagsljus? Låt VELUX Daylight Design Advisors hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen och ge kostnadsfri rådgivning om ditt projekt.

Läs fler artiklar

 Sätta in takfönster: Så hittar du rätt lösning

Takfönster kan vara precis vad du behöver för att förändra ett rum eller skapa en spännande utbyggnad. Och även om takfönster är ett enkelt sätt att ge alla rum ett ansiktslyft – och har en rad fördelar – finns det några saker du behöver tänka på innan du greppar storsläggan. Vi har samlat allt du behöver veta innan du sätter in fönster i ett gammalt eller nytt hus.
Läs hela artikeln

Så budgeterar du för att släppa in mer dagsljus

När du släpper in mer dagsljus ovanifrån kan du förvandla hela rummet. Många tror att det är dyrt och tidskrävande att sätta in takfönster. Vi håller inte med. Det är varken så dyrt eller komplicerat att sätta in takfönster som du kanske tror. Det viktiga är att du planerar och budgeterar för arbetet. Här är allt du behöver veta om kostnaden för att sätta in takfönster och hur du budgeterar för projektet.
Läs hela artikeln

En vindsrenovering – steg för steg

Du har bestämt dig för att renovera vinden. Så var ska du börja? Det tar tid att inreda en råvind, men det är definitivt värt det. Det höjer värdet på ditt hus och ger dig större boyta. Det är dessutom ett lysande sätt att utöka hemmet utan att bygga något helt nytt.
Läs hela artikeln

Inspiration till ditt projekt – skapa ett spektakulärt vindsutrymme 

Har du någonsin sett en helt fantastisk vind på Instagram och undrat: ”Hur kan jag få det så?” Då är det här artikeln för dig. Läs om hur du kan skapa ett eget, magnifikt vindsutrymme genom att föra in dagsljus i rummet. Förvandla din vind till en vacker och unik plats som kan användas på nya och spännande sätt med hjälp av våra idéer.
Läs hela artikeln

Ska du bygga ett eget hus? Se hur dagsljus kan förvandla ditt drömhus

Har du bestämt dig för att bygga ett eget hus. Grattis i så fall! Det krävs mängder av hårt jobb och beslutsamhet för att bygga ett eget hus. Som hjälp när du ska sätta igång har vi sammanställt en lista med tips och inspiration. Vi ger dig även råd kring hur du kan släppa in maximalt med dagsljus i ditt nya hem.
Läs hela artikeln