Inspiration till ditt projekt – skapa ett spektakulärt vindsutrymme 

Mysigt sovrum på vinden med lyxig sängkläder, blommig tapet och VELUX takfönster.
Har du någonsin sett en helt fantastisk vind på Instagram och undrat: ”Hur kan jag få det så?” Då är det här artikeln för dig. Läs om hur du kan skapa ett eget, magnifikt vindsutrymme genom att föra in dagsljus i rummet. Förvandla din vind till en vacker och unik plats som kan användas på nya och spännande sätt med hjälp av våra idéer.
Viktiga lärdomar
  • Välj gärna en öppen planlösning och dela sedan in golvytan i olika ”rum”. Då maximerar du den användbara ytan och får utrymmet att kännas öppnare.
  • Släpp in massor av dagsljus för att skapa ett magnifikt utrymme med plats för många nya aktiviteter, allt från hemarbete till bus med barnen eller avkoppling med en bra bok.
  • Specialbyggda möbler och inredning kan vara en bra investering för att maximera användningen av små utrymmen eller knepiga planlösningar.

Låt ditt vindsutrymme bada i dagsljus

Ett smart sätt att använda outnyttjat utrymme och höja värdet på ditt hem är en vindsrenovering. Få ut mesta möjliga av din renovering med idéer som skapar en spektakulär vind!

Idéer som öppnar upp ditt vindsutrymme

Genom att öppna upp vinden får du utrymmet att kännas större. Här har vi samlat förslag som hjälper dig att få vinden att kännas rymligare:

  • Välj en öppen planlösning och dela sedan in ytan i olika ”rum”: En öppen planlösning får utrymmet att kännas större och genom att dela in det i ”rum” undviker du att rummet känns instängt.
  • Öppna upp utrymmet genom att blottlägga takbjälkarna: Visa upp vindsutrymmets arkitektur genom att blottlägga takbjälkarna. Det ger rummet en elegant och rustik känsla.
  • Skapa ett avskalat och enkelt vindsutrymme: Skapa ett avskalat vindsutrymme och förenkla det för att frigöra mer plats för det väsentliga.

Låt dagsljuset förvandla ditt vindsutrymme

Släpp in massor av dagsljus genom att renovera din vind och skapa ett spektakulärt utrymme. Dagsljus förvandlar rummet från mörkt till ljust och öppnar dörren till massor av nya aktiviteter, exempelvis hemarbete, bus med barnen eller avkoppling med en god bok.

För Anthony och Katherine Yiannaki var det viktigt att skapa en del av hemmet som var skild från den hektiska vardagen. En plats där de kände sig närmare naturen och kunde fly in i en egen liten värld. Därför bestämde sig familjen för att inreda sin råvind till master bedroom med tillhörande badrum.

”Det här utrymmet på vinden är som en fristad för oss och har gjort underverk för vårt välbefinnande. Personligen älskar jag att gå upp hit med en kopp kaffe och läsa en bok.”

Gör vindsutrymmet till en unik del av ditt hem

Här har vi samlat idéer som hjälper dig att förvandla vinden till en magisk plats:

  • Kombinationen av dagsljus och öppningen i vindstaket skapar en spektakulär effekt som blir helt unik för ditt hem. Det är ljust, ljuvligt – och bara ditt! Med en VELUX takterrass kan du dessutom sudda ut gränserna mellan inne- och utemiljö.
  • Välj en av dina favoritfärger och måla en fondvägg. Akta dig för att måla innertaket, eftersom det kan få utrymmet att kännas mindre.
  • Inred vinden med skräddarsydda möbler för att maximera utrymmet. Vindar är ofta svåra att inreda, med små utrymmen och knepig planlösning. Gör det mesta av rummet genom att inreda det med specialtillverkade möbler.
  • Behåll din autentiska stil. Genom att förändra eller återanvända material kan du skapa ett ombonat uttryck och en kreativ inredning på din helt unika vind.
Ett smart sätt att använda outnyttjat utrymme och höja värdet på ditt hem är en vindsrenovering. Få ut mesta möjliga av din renovering med idéer som skapar en spektakulär vind!

Författare

VELUX Editorial team

Dela

Läs fler artiklar

En vindsrenovering – steg för steg
Du har bestämt dig för att renovera vinden. Så var ska du börja? Det tar tid att inreda en råvind, men det är definitivt värt det. Det höjer värdet på ditt hus och ger dig större boyta. Det är dessutom ett lysande sätt att utöka hemmet utan att bygga något helt nytt.
Läs hela artikeln
Ge ditt loft ett lyft – tre designidéer för din vind
Vill du ha tips på hur du kan ge ditt loft ett lyft? Då har vi en enkel men otroligt effektiv lösning för dig: dagsljus! Oavsett om du tänker göra en vindsrenovering eller bara vill ge ditt befintliga vindsutrymme ett ansiktslyft, kan dagsljus göra enorm skillnad för både atmosfär och utseende. Och det är faktiskt enklare än du kanske tror att föra in mer dagsljus på en vind. Sätt igång med förvandlingen redan i dag för att låta vinden bada i naturligt ljus.
Läs hela artikeln
Spara energi med ett smart hem
Framtiden är här. Vi har tekniken som krävs för att skapa mer effektiva och hälsosamma hem – och VELUX takfönster är en del i det. Smarta hem är här för att stanna och vi kan optimera dina levnadsförhållanden med integrerad teknik och smartphones. Med hjälp av smartphones kan vi övervaka och styra enheter i hemmet, vilket kan ge flera hälsofördelar. Och eftersom Rom inte byggdes på en dag grundas alla smarta hem genom att du ansluter en enhet till en annan och sedan fortsätter i samma stil. 
Läs hela artikeln
Skydda dina takfönster och takfönsterkupoler
Vädrets makter utsätter oss och våra hem för en rad utmaningar och i slutändan påverkar alla slags väder hur du upplever ditt hem. Ta bara de där härligt varma sommardagarna som ... tja, inte är så underbara när det blir stekhett inomhus. Oavsett om det är gassande sol, regn, snö eller hagel har VELUX ett stort sortiment som hjälper dig att hantera vädrets nyckfulla sidor. 
Läs hela artikeln
Hur kan solskydd förbättra ditt sovrum den här säsongen?
Många som köper takfönster glömmer bort solskydden. Solskydd är ett smidigt sätt att förnya inredningen och samtidigt ett av de enklaste och mest effektiva sätten att sätta personlig prägel på ditt hem. Låt oss göra en djupdykning i VELUX solskyddsvärld och se hur du kan skapa en design som passar både dig och ditt hem!
Läs hela artikeln