Fördelar med att bo under ett platt tak

Familjen njuter av att laga mat i ett kök med gröna kakelplattor under det naturliga ljuset från ett VELUX takfönster.
Hus med platt tak har många fördelar, allt från de moderna, geometriska linjerna till det enkla underhållet och lägre arbetskostnader. En enorm fördel är också att du kan använda varenda kvadratmeter precis som du vill. Hus med platt tak blev populära under 1920-talets funktionalism, men har senare gjort comeback inom arkitekturen. Visste du att takfönsterkupoler för platta tak släpper in tre gånger så mycket ljus som vertikala fönster? 
Viktiga lärdomar
  • Även om du har ett platt tak går det att släppa in mer dagsljus i ditt hem med hjälp av en takfönsterkupol.
  • Takfönsterkupoler för platta tak ger flera fördelar, bland annat mer dagsljus och bättre ventilation.
  • Vi erbjuder takfönsterkupoler för platta tak med både manuell och fjärrstyrd manövrering – och flera invändiga finisher. De ger fönstren ett vackert utseende och du kan välja mellan planglas och välvt glas.

Låt dagsljus bli en naturlig del av livet 

Bor du i ett hus med platt tak? Många tror att det bara går att sätta in takfönster i vindsutrymmen och sluttande tak. Men det stämmer inte alls! 

Det finns många lösningar som är designade speciellt för platta tak. Sätt in takfönsterkupoler i ditt hus och bjud in ljuset i alla rum.

Optimera användningen av ditt platta tak med takfönsterkupoler

Med takfönsterkupoler för platta tak släpps ljuset in direkt ovanifrån. Det innebär att det inte påverkas av solens läge på himlen, husets väderstreck, träd eller andra byggnader. Ljuset är ju precis ovanför dig.

Släpp in tre gånger mer dagsljus med takfönster

Takfönsterkupoler för platta tak kan ge upp till tre gånger mer dagsljus än vertikala fönster. Den ökade mängden dagsljus erbjuder också ett mer varierande ljus, vilket gör att hela utrymmet känns mer visuellt inbjudande.

Fördelar med att sätta in en takfönsterkupol i ditt hus med platt tak

Släpp in dagsljus på rätt ställen

Lys upp en utbyggnad eller bygg ett nytt vardagsrum som badar i dagsljus. Släpp in ljus i utrymmena där du behöver det mest och förvandla mörka rum till dina nya älsklingsplatser.

Njut av dagsljuset ännu längre

Trött på mörker? Med takfönster får du maximalt med ljus varje dag. Vi kan inte ändra på solens bana, men vi kan erbjuda takfönster som låter dig njuta av dagsljuset lite längre än vertikala fönster.

Upplev fördelarna med självdrag

Självdrag uppstår när en massa av varm luft stiger uppåt och lämnar efter sig kallare luft på bottenvåningen. Om flödet främjas på rätt sätt är resultatet mindre varm och kvav luft och lägre luftfuktighet. Med rätt öppning i ditt hus kan du uppleva fördelarna med självdrag. Takfönster är perfekt positionerade för att sätta luften i rörelse genom att aktivera Arkimedes princip. Enkelt uttryckt kallar vi detta för naturlig ventilation.

Hitta rätt VELUX takfönsterkupol för platta tak till ditt hem

Upptäck våra lösningar på alla dina behov. Vår portfölj med takfönsterkupoler för platta tak är stor och har något för alla hus.

Typ av öppning 

  • Fjärrstyrd manövrering: Välj fjärrstyrda och öppningsbara takfönsterkupoler till svåråtkomliga platser. Karmen är öppningsbar och kan släppa in frisk luft med en enkel knapptryckning. Takfönsterkupolen är försedd med en regnsensor och kompatibel med VELUX App Control.
  • Fast: Välj en fast basenhet med kupol till platser där du inte behöver ventilation, utan bara dagsljus. 

Utvändig finish för ett elegant utseende

  • Takfönsterkupol med välvt glas: Den här lösningen är en unik takfönsterdesign som ger fantastisk glas-till-kant-utsikt från insidan. Det välvda glaset gör att regn rinner av ytan även om kupolen installeras på ett helt platt tak. En omvälvande takfönsterdesign, med andra ord!
  • Takfönsterkupol med planglas: En takfönsterkupol med planglas ger maximalt med dagsljus. Den diskreta, tunna karmen och en osynlig båge skapar en smakfull design i både interiör och exteriör. Lösningen ger utmärkt energiprestanda och ljudreducering. 
Visste du att takfönsterkupoler för platta tak släpper in tre gånger så mycket ljus som fasadfönster?

Författare

VELUX Editorial team

Dela

Läs fler artiklar

Allt du behöver veta om takfönsterkupoler
Bor du i ett hus med platt tak? Vill du föra en ljusare tillvaro? Då kan takfönsterkupoler för platta tak vara lösningen du letat efter. Takfönsterkupoler för in ljuset djupare i huset och skapar vackra utrymmen som badar i ljus.
Läs hela artikeln
Allt du behöver veta om takfönster
Genom att släppa in mer dagsljus ovanifrån kan du dramatiskt förändra rummets utseende och atmosfär. Till skillnad från vad många tror går det att förbättra nästan alla utrymmen med takfönster. Lär dig genomskåda vanliga missuppfattningar om takfönster och för in dagsljusets magi i ditt hus.  
Läs hela artikeln
 Sätta in takfönster: Så hittar du rätt lösning
Takfönster kan vara precis vad du behöver för att förändra ett rum eller skapa en spännande utbyggnad. Och även om takfönster är ett enkelt sätt att ge alla rum ett ansiktslyft – och har en rad fördelar – finns det några saker du behöver tänka på innan du greppar storsläggan. Vi har samlat allt du behöver veta innan du sätter in fönster i ett gammalt eller nytt hus.
Läs hela artikeln
Så budgeterar du för att släppa in mer dagsljus
När du släpper in mer dagsljus ovanifrån kan du förvandla hela rummet. Många tror att det är dyrt och tidskrävande att sätta in takfönster. Vi håller inte med. Det är varken så dyrt eller komplicerat att sätta in takfönster som du kanske tror. Det viktiga är att du planerar och budgeterar för arbetet. Här är allt du behöver veta om kostnaden för att sätta in takfönster och hur du budgeterar för projektet.
Läs hela artikeln
Spara energi med ett smart hem
Framtiden är här. Vi har tekniken som krävs för att skapa mer effektiva och hälsosamma hem – och VELUX takfönster är en del i det. Smarta hem är här för att stanna och vi kan optimera dina levnadsförhållanden med integrerad teknik och smartphones. Med hjälp av smartphones kan vi övervaka och styra enheter i hemmet, vilket kan ge flera hälsofördelar. Och eftersom Rom inte byggdes på en dag grundas alla smarta hem genom att du ansluter en enhet till en annan och sedan fortsätter i samma stil. 
Läs hela artikeln