Fördelar med att bo under ett platt tak

Hus med platt tak har många fördelar, allt från de moderna, geometriska linjerna till det enkla underhållet och lägre arbetskostnader. En enorm fördel är också att du kan använda varenda kvadratmeter precis som du vill. Hus med platt tak blev populära under 1920-talets funktionalism, men har senare gjort comeback inom arkitekturen. Visste du att takfönsterkupoler för platta tak släpper in tre gånger så mycket ljus som vertikala fönster? 

Låt dagsljus bli en naturlig del av livet 

Bor du i ett hus med platt tak? Många tror att det bara går att sätta in takfönster i vindsutrymmen och sluttande tak. Men det stämmer inte alls! 

Det finns många lösningar som är designade speciellt för platta tak. Sätt in takfönsterkupoler i ditt hus och bjud in ljuset i alla rum.

Optimera användningen av ditt platta tak med takfönsterkupoler

Med takfönsterkupoler för platta tak släpps ljuset in direkt ovanifrån. Det innebär att det inte påverkas av solens läge på himlen, husets väderstreck, träd eller andra byggnader. Ljuset är ju precis ovanför dig.

Släpp in tre gånger mer dagsljus med takfönster 

Takfönsterkupoler för platta tak kan ge upp till tre gånger mer dagsljus än vertikala fönster. Den ökade mängden dagsljus erbjuder också ett mer varierande ljus, vilket gör att hela utrymmet känns mer visuellt inbjudande.

Viktiga lärdomar
  • Även om du har ett platt tak går det att släppa in mer dagsljus i ditt hem med hjälp av en takfönsterkupol.
  • Takfönsterkupoler för platta tak ger flera fördelar, bland annat mer dagsljus och bättre ventilation.
  • Vi erbjuder takfönsterkupoler för platta tak med både manuell och fjärrstyrd manövrering – och flera invändiga finisher. De ger fönstren ett vackert utseende och du kan välja mellan planglas och välvt glas.

Fördelar med att sätta in en takfönsterkupol i ditt hus med platt tak 

Släpp in dagsljus på rätt ställen

Lys upp en utbyggnad eller bygg ett nytt vardagsrum som badar i dagsljus. Släpp in ljus i utrymmena där du behöver det mest och förvandla mörka rum till dina nya älsklingsplatser.

Njut av dagsljuset ännu längre

Trött på mörker? Med takfönster får du maximalt med ljus varje dag. Vi kan inte ändra på solens bana, men vi kan erbjuda takfönster som låter dig njuta av dagsljuset lite längre än vertikala fönster.

Upplev fördelarna med självdrag 

Självdrag uppstår när en massa av varm luft stiger uppåt och lämnar efter sig kallare luft på bottenvåningen. Om flödet främjas på rätt sätt är resultatet mindre varm och kvav luft och lägre luftfuktighet. Med rätt öppning i ditt hus kan du uppleva fördelarna med självdrag. Takfönster är perfekt positionerade för att sätta luften i rörelse genom att aktivera Arkimedes princip. Enkelt uttryckt kallar vi detta för naturlig ventilation.

”Visste du att takfönsterkupoler för platta tak släpper in tre gånger så mycket ljus som fasadfönster?”

Hitta rätt VELUX takfönsterkupol för platta tak till ditt hem

Upptäck våra lösningar på alla dina behov. Vår portfölj med takfönsterkupoler för platta tak är stor och har något för alla hus.

Typ av öppning 

  • Fjärrstyrd manövrering: Välj fjärrstyrda och öppningsbara takfönsterkupoler till svåråtkomliga platser. Karmen är öppningsbar och kan släppa in frisk luft med en enkel knapptryckning. Takfönsterkupolen är försedd med en regnsensor och kompatibel med VELUX App Control.
  • Fast: Välj en fast basenhet med kupol till platser där du inte behöver ventilation, utan bara dagsljus. 

Utvändig finish för ett elegant utseende

  • Takfönsterkupol med välvt glas: Den här lösningen är en unik takfönsterdesign som ger fantastisk glas-till-kant-utsikt från insidan. Det välvda glaset gör att regn rinner av ytan även om kupolen installeras på ett helt platt tak. En omvälvande takfönsterdesign, med andra ord!
  • Takfönsterkupol med planglas: En takfönsterkupol med planglas ger maximalt med dagsljus. Den diskreta, tunna karmen och en osynlig båge skapar en smakfull design i både interiör och exteriör. Lösningen ger utmärkt energiprestanda och ljudreducering. 

Läs fler artiklar