De bästa takfönsterlösningarna för en utbyggnad

Tillbyggnader av bostäder kan vara stora eller små. Oavsett storlek kan en utbyggnad ge mer ljus och utrymme i ditt hem. Du drömmer kanske om att se mer av trädgården varje dag. Eller kanske vill du ha ett lusthus där du kan sitta och njuta av långa, ljumma sommarkvällar. Vi har garanterat takfönstren du behöver till dina drömmars utbyggnad, som kan förse dig med dagsljus, ventilation och atmosfär.

Tänk noga igenom var utbyggnaden ska placeras

För att hitta den perfekta platsen för din utbyggnad behöver du utgå ifrån planlösningen och bottenplattan. Ett sätt att placera utbyggnaden är att integrera den med ett befintligt rum i huset. Det kan vara vardagsrummet, matsalen eller köket. Om du vill få in mer ljus, tänk på vilket väderstreck rummet vetter åt och sätt sedan in ett takfönster. Takfönstret fångar mer solljus än vanliga fönster, eftersom glasytan är vänd mot himlen och solen.
Viktiga lärdomar
  • Om du vill få in mer ljus, tänk på vilket väderstreck rummet vetter åt. Ett takfönster fångar mer solljus än vanliga fönster, eftersom glasytan är vänd mot himlen och solen.
  • VELUX eldrivna eller solcellsdrivna takfönster är ett utmärkt alternativ när du ska bygga ut köket. Med den förparade fjärrkontrollen kan du öppna och stänga fönstren med en enkel knapptryckning eller vädra i rummet när du är klar med middagen.
  • Om du väljer en utbyggnad med platt tak blir projektets golvyta ännu större. Det innebär att den ursprungliga ljuskällan hamnar längre bort från hemmets hjärta. Då blir det ännu viktigare att släppa in extra dagsljus genom taket.

Takfönster för alla utbyggnader

Oavsett hur du har tänkt att din utbyggnad ska se ut, har vi den perfekta takfönsterlösningen! Fundera över vilket slags takfönster du vill ha redan i början av planeringen. Om du har svårt att välja rätt takfönsterlösning till din utbyggnad får du gärna kontakta VELUX för att diskutera vilket alternativ som passar bäst för dig.
”Vi har garanterat ett takfönster för dina drömmars utbyggnad, som kan förse dig med dagsljus, ventilation och atmosfär”.

Solcellsdrivna och eldrivna alternativ

VELUX eldrivna eller solcellsdrivna takfönster är ett utmärkt alternativ när du ska bygga ut köket. Med den förparade fjärrkontrollen kan du öppna och stänga fönstren med en enkel knapptryckning eller vädra i rummet när du är klar med middagen. VELUX eldrivna och solcellsdrivna takfönster är försedda med regnsensorer som automatiskt stänger fönstren om det börjar regna.

Om du parar ihop ditt takfönster med VELUX App Control kan du skapa personliga scheman för att vädra i rummet. Du kan snabbt kontrollera och styra dina eldrivna eller solcellsdrivna VELUX takfönster från din smartphone – även när du är på språng.

När du väljer invändig finish rekommenderar vi fuktbeständiga och underhållsfria takfönster i vit polyuretan.

Lösningar för utbyggnader med platt tak

Om du väljer en utbyggnad med platt tak blir projektets golvyta ännu större. Det innebär att den ursprungliga ljuskällan hamnar längre bort från hemmets hjärta. Då blir det ännu viktigare att släppa in extra dagsljus genom taket. Få alla fördelar med ett takfönster för sluttande tak med våra lösningar för platta tak. Se den nya generationens VELUX takfönsterkupoler med planglas eller välvt glas.

Precis som våra takfönsteralternativ för sluttande tak kan takfönsterkupolerna för platta tak fjärrstyras, så att du enkelt kan vädra i utbyggnaden när så behövs.

Ljus- och värmekontroll

Att öppna upp taket för att släppa in solljuset är naturligtvis en lysande idé! Men du kan också behöva tänka på hur du ska kontrollera ljus och värme i utbyggnaden under alla årstider. Du kan till exempel förse takfönstren med värmereducerande utvändiga solskydd eller ljusdämpande invändiga solskydd för att få en behaglig inomhusmiljö. Alla de här lösningarna kan beställas med eldrift eller solcellsdrift för smidig användning.

Läs fler artiklar