Tänker du renovera ditt badrum? Skapa ditt drömbadrum med naturligt dagsljus ovanifrån

Badrum har länge varit främst funktionella rum. Idag är det lika naturligt att vi tillbringar tid och vistas i badrummet som i vilket annat rum som helst i huset. Modern badrumsinredning är mer inriktad på välbefinnande. Badrummet har blivit en plats för avkoppling, medveten närvaro och avskildhet. Planerar du att uppgradera ditt badrum och förvandla det till en plats där du kan varva ner och återhämta dig? Släpp in naturligt ljus och förvandla ditt badrum till ditt egna privata spa.

Tre designidéer för att skapa en avkopplande badrumsmiljö

Mer naturligt ljus med hjälp av takfönster

Till skillnad från konstbelysning är naturligt ljus ett rent, vitt ljus som lockar fram dina väggars och din inrednings sanna färger. Naturligt ljus gör dessutom att badrummet ser större ut och känns mer avkopplande. Små badrum med begränsat ljusinsläpp kan förändras helt med hjälp av ett takfönster, som omedelbart gör att det känns rymligare.

Underhållsfritt med PU-finish

Med vår polyuretanfinish kommer dina takfönster garanterat vara lätta att underhålla. Finishen är fuktbeständig och passar därför perfekt i fuktiga rum som badrum.

Skapa en lugn atmosfär där du kan varva ner och ladda batterierna

Använd textilier för ett slätare och mjukare utseende

Textilier tillverkade av mjuka tyger, t.ex. handdukar, gör badrummet mer inbjudande. Använd dina favoritfärger och skapa en rogivande atmosfär.

Skapa din egen oas

Skapa ett rofyllt utrymme med hjälp av föremål som får dig att slappna av.

Du kan inreda med gröna växter som inger ro eller installera högtalare så att du kan lyssna på din favoritmusik. Montera ett regnduschmunstycke eller ställ dit ett badkar för den ultimata avslappnande upplevelsen.

Sätt personlig prägel med snygga tillbehör 

Ge rummet en personlig prägel med dina favoritkonstverk, använd doftljus för att skapa en mysig atmosfär eller visa upp dina unika antika vaser. Var kreativ när du väljer tvålpump och tvättkorg. Gör utrymmet till ditt eget!

Använd naturmaterial för att skapa en zenkänsla 

Använd naturmaterial som trä eller sten när du renoverar badrummet. Dessa material framkallar ett lugn. Skapa en ultimat stressfri miljö med rumsdofter med naturliga dofter som jasmin, lavendel, ek eller tall för att lugnet ska lägga sig.

Tre skäl till att installera takfönster i badrummet 

Naturligt ljus – för en perfekt start på dagen 

Starta dagen med naturligt dagsljus så känner du dig piggare. När du startar dagen i ett ljust rum med mycket naturligt dagsljus talar om för hjärnan att det är dags att vakna. Solljus är den bästa väckarklockan.

Får utrymmet att verka större 

Naturligt dagsljus får ditt rum att verka större. 

Takfönster hjälper till att lysa upp mörka hörn och skapar ett mer inbjudande utrymme för dig och din familj.

Frisk luft och ventilation 

Ditt badrum behöver ventilation för att få ut ånga och kondens. Frisk luft har dessutom flera fördelar: den gör oss gladare, stärker vårt immunförsvar och gör att hjärnan fungerar bättre. Friskluftsintag säkerställer en hälsosam inomhusluftkvalitet. Och ärligt talat gillar du väl inte den där högljudda fläkten ändå?

Läs fler artiklar