Tänker du renovera ditt badrum? Skapa ditt drömbadrum med naturligt dagsljus ovanifrån

Badrum har länge varit främst funktionella rum. Idag är det lika naturligt att vi tillbringar tid och vistas i badrummet som i vilket annat rum som helst i huset. Modern badrumsinredning är mer inriktad på välbefinnande. Badrummet har blivit en plats för avkoppling, medveten närvaro och avskildhet. Planerar du att uppgradera ditt badrum och förvandla det till en plats där du kan varva ner och återhämta dig? Släpp in naturligt ljus och förvandla ditt badrum till ditt egna privata spa.
Viktiga lärdomar
  • Badrum ska utformas med maximal avkoppling i åtanke. Att släppa in naturligt ljus är mycket viktigt för att skapa rätt atmosfär. 
  • Element som naturmaterial, PU- och vattenbeständiga finisher och personliga tillbehör skapar ett utrymme som är både funktionellt och vackert.
  • Genom att sätta in ett takfönster i badrummet kan man släppa in naturligt ljus och frisk luft, vilket skapar ventilation och får utrymmet att verka större.

Tre designidéer för att skapa en avkopplande badrumsmiljö

Mer naturligt ljus med hjälp av takfönster

Till skillnad från konstbelysning är naturligt ljus ett rent, vitt ljus som lockar fram dina väggars och din inrednings sanna färger. Naturligt ljus gör dessutom att badrummet ser större ut och känns mer avkopplande. Små badrum med begränsat ljusinsläpp kan förändras helt med hjälp av ett takfönster, som omedelbart gör att det känns rymligare.

Underhållsfritt med PU-finish

Med vår polyuretanfinish kommer dina takfönster garanterat vara lätta att underhålla. Finishen är fuktbeständig och passar därför perfekt i fuktiga rum som badrum.

Skapa en lugn atmosfär där du kan varva ner och ladda batterierna

Använd textilier för ett slätare och mjukare utseende

Textilier tillverkade av mjuka tyger, t.ex. handdukar, gör badrummet mer inbjudande. Använd dina favoritfärger och skapa en rogivande atmosfär.

Skapa din egen oas

Skapa ett rofyllt utrymme med hjälp av föremål som får dig att slappna av.

Du kan inreda med gröna växter som inger ro eller installera högtalare så att du kan lyssna på din favoritmusik. Montera ett regnduschmunstycke eller ställ dit ett badkar för den ultimata avslappnande upplevelsen.

Sätt personlig prägel med snygga tillbehör 

Ge rummet en personlig prägel med dina favoritkonstverk, använd doftljus för att skapa en mysig atmosfär eller visa upp dina unika antika vaser. Var kreativ när du väljer tvålpump och tvättkorg. Gör utrymmet till ditt eget!

Använd naturmaterial för att skapa en zenkänsla 

Använd naturmaterial som trä eller sten när du renoverar badrummet. Dessa material framkallar ett lugn. Skapa en ultimat stressfri miljö med rumsdofter med naturliga dofter som jasmin, lavendel, ek eller tall för att lugnet ska lägga sig.

Tre skäl till att installera takfönster i badrummet 

Naturligt ljus – för en perfekt start på dagen 

Starta dagen med naturligt dagsljus så känner du dig piggare. När du startar dagen i ett ljust rum med mycket naturligt dagsljus talar om för hjärnan att det är dags att vakna. Solljus är den bästa väckarklockan.

Får utrymmet att verka större 

Naturligt dagsljus får ditt rum att verka större. 

Takfönster hjälper till att lysa upp mörka hörn och skapar ett mer inbjudande utrymme för dig och din familj.

Frisk luft och ventilation 

Ditt badrum behöver ventilation för att få ut ånga och kondens. Frisk luft har dessutom flera fördelar: den gör oss gladare, stärker vårt immunförsvar och gör att hjärnan fungerar bättre. Friskluftsintag säkerställer en hälsosam inomhusluftkvalitet. Och ärligt talat gillar du väl inte den där högljudda fläkten ändå?

Modern badrumsinredning är mer inriktad på välbefinnande. Badrummet har blivit en plats för avkoppling, medveten närvaro och avskildhet.

Läs fler artiklar

Woman standing in her bathroom with a VELUX flat roof window
Omvandla badrummet med hjälp av de här renoveringsidéerna
En badrumsrenovering kan vara en utmaning. Det är många beslut som ska tas och detaljerad planering krävs för att slutföra projektet. Men det lönar sig definitivt att ge ditt badrum den eleganta uppgradering du alltid har drömt om! Här är en lista med idéer för din badrumsrenovering som hjälper dig med planeringen och att fatta rätt beslut.
Läs hela artikeln
Bright bathroom with VELUX roof windows
Är du sugen på nya badrumsfönster? I så fall är takfönster en lysande idé
Badrummet får inte tillräckligt med uppmärksamhet i många hus. Du kanske redan vet att vi tillbringar upp till hälften av våra liv i sovrummet – har du funderat på hur stor del av livet som tillbringas i badrummet? Uppskattningsvis tillbringar vi 1 timme och 42 minuter per vecka i badrummet. Bara det är en bra nog anledning att förvandla badrummet till en inbjudande och mysig miljö där man trivs.  Takfönster är en utmärkt idé om man vill skapa ett vackert badrum.
Läs hela artikeln
Så får du ett mer energieffektivt hem
Innan du börjar bygga eller renovera ditt hem bör du undersöka hur energieffektivt det är. Om du investerar i energieffektiva produkter, till exempel takfönster, sparar du både energi och pengar i långa loppet.
Läs hela artikeln
 Sätta in takfönster: Så hittar du rätt lösning
Takfönster kan vara precis vad du behöver för att förändra ett rum eller skapa en spännande utbyggnad. Och även om takfönster är ett enkelt sätt att ge alla rum ett ansiktslyft – och har en rad fördelar – finns det några saker du behöver tänka på innan du greppar storsläggan. Vi har samlat allt du behöver veta innan du sätter in fönster i ett gammalt eller nytt hus.
Läs hela artikeln
Så budgeterar du för att släppa in mer dagsljus
När du släpper in mer dagsljus ovanifrån kan du förvandla hela rummet. Många tror att det är dyrt och tidskrävande att sätta in takfönster. Vi håller inte med. Det är varken så dyrt eller komplicerat att sätta in takfönster som du kanske tror. Det viktiga är att du planerar och budgeterar för arbetet. Här är allt du behöver veta om kostnaden för att sätta in takfönster och hur du budgeterar för projektet.
Läs hela artikeln