Ge dig själv den perfekta arbetsplatsen och bli mer produktiv med våra idéer för hemmakontoret

I pandemins efterdyningar har det blivit allt vanligare med distansarbete världen över. Att jobba hemifrån åtminstone ibland är det nya normaltillståndet. När du jobbar hemma behöver du ett rum fritt från distraktioner, och om du utformar det på bästa sätt kan du bli mer produktiv också.

Bli mer produktiv med de här tre tipsen

Du blir inte produktiv bara för att du sätter dig vid skrivbordet. Som tur är finns det några saker du kan göra för att bli mer produktiv och alert medan du jobbar. 

Nattsömnen är så klart otroligt viktig, och därför är det en utmärkt idé att installera ett takfönster i sovrummet.

1. Det är livsviktigt med naturligt ljus

Bort med all dämpad kontorsbelysning och alla bleka lysrör. Bli mer produktiv genom att släppa in mer solljus i hemmakontoret. Studier har visat att vi får högre energinivå om vi jobbar i naturligt ljus jämfört med artificiellt ljus. Det naturliga ljuset har även en mängd hälsofördelar. Enligt samma studier blir vi faktiskt bättre på att hantera stress och ångest om vi får 30 minuters solljus om dagen. 

Viktiga lärdomar
  • Du kan bli mer produktiv på hemmakontoret med naturligt ljus, frisk luft och gröna växter.
  • Med ett takfönster på hemmakontoret får du mer naturligt dagsljus, ventilation och en tilltalande kontakt med utsidan.
  • Med ett kombinationsmontage sida-vid-sida, ett större takfönster som 3i1 eller en takbalkong, kan du göra miljön på hemmakontoret ännu bättre.

2. Ställ in växter 

Växter är så klart vackra att se på. Men visste du att några växter även kan ge bättre luftkvalitet i rummet? En lättskött växt som svärmorstungan är en av de få inomhusväxter som omvandlar koldioxid till syre på natten. Dessutom har en studie från Harvard University visat att kontorsmiljöer med gröna växter är kopplade till högre poäng på kognitiva tester.

3. Frisk luft och ventilation

Det är viktigt med ventilation för att inomhusmiljön ska bli bra, särskilt om du ägnar det mesta av dagen inomhus. Frisk luft har många fördelar. Den gör oss lyckligare, stärker immunförsvaret och hjälper hjärnan att fungera.

Ett flöde av frisk luft kan reglera temperaturen också. Bli inte överhettad under varma dagar. Öppna ett fönster i andra änden av huset och känn brisen av frisk luft genom hemmakontoret. Om du lägger till utvändigt solskydd kan du även hålla rummet svalt utan att hindra ljuset från att komma in.

”När du jobbar hemma behöver du ett rum fritt från distraktioner, och om du utformar det på bästa sätt kan du bli mer produktiv också.”

Ge dig själv det hemmakontor du förtjänar med hjälp av takfönster

Det är mycket viktigt med god belysning när du jobbar hemma, eftersom vi kan se bättre med mindre ansträngning i naturligt ljus. Det naturliga ljuset lockar även fram inredningens sanna färger, så välj ett färgschema och ge ditt hemmakontor en unik touch.

Känn kontakten med utsidan även när du sitter vid skrivbordet

Ett topphängt takfönster får ditt hemmakontor att bada i dagsljus. Ge dig själv en strålande utsikt genom att lägga till ett fönster för sluttande tak som du förlänger hela vägen ner till golvet. Blicka bara ut om du behöver vila ögonen en stund.

Installera i par och släpp in mängder av dagsljus på hemmakontoret

Med takfönster sida-vid-sida, släpper du in mesta möjliga naturliga ljus på hemmakontoret. Placera pivåhängda takfönster sida-vid-sida och släpp in frisk luft via ventilationsklaffen. Om du installerar takfönstret lite lägre kan du ställa skrivbordet inunder och få en härlig utsikt medan du jobbar.

Ett 3i1-fönster ger ditt hemmakontor nytt liv och mängder av dagsljus. Arbetsplatsen blir till ett ljust och inbjudande utrymme för koncentration och reflektion.

Ta en paus på balkongen

Koppla av och andas lite frisk luft utan att lämna arbetsplatsen med VELUX takbalkong – din egen privata balkong. Du öppnar den på bara några sekunder så att ditt kreativa utrymme får kontakt med utsidan. Börja dagen med en kopp kaffe på balkongen och få mängder av solljus och frisk luft. Ta ditt distansarbete till en helt ny nivå. 

Läs fler artiklar

Skapa ett hemmakontor som gör dig mer produktiv

Pandemin fick oss att jobba på nya sätt. Uppdelningen mellan arbete och hem var tydligare förut. Många av oss fick ordna med en tillfällig arbetsplats hemma. Nu har det blivit mycket vanligare att jobba hemifrån. Om hemmakontoret har blivit en naturlig del av din nya livsstil vill du så klart att det ska fungera så bra som möjligt!
Läs hela artikeln

Ge dig själv den perfekta arbetsplatsen och bli mer produktiv med våra idéer för hemmakontoret

I pandemins efterdyningar har det blivit allt vanligare med distansarbete världen över. Att jobba hemifrån åtminstone ibland är det nya normaltillståndet. När du jobbar hemma behöver du ett rum fritt från distraktioner, och om du utformar det på bästa sätt kan du bli mer produktiv också.
Läs hela artikeln

 Sätta in takfönster: Så hittar du rätt lösning

Takfönster kan vara precis vad du behöver för att förändra ett rum eller skapa en spännande utbyggnad. Och även om takfönster är ett enkelt sätt att ge alla rum ett ansiktslyft – och har en rad fördelar – finns det några saker du behöver tänka på innan du greppar storsläggan. Vi har samlat allt du behöver veta innan du sätter in fönster i ett gammalt eller nytt hus.
Läs hela artikeln

Så budgeterar du för att släppa in mer dagsljus

När du släpper in mer dagsljus ovanifrån kan du förvandla hela rummet. Många tror att det är dyrt och tidskrävande att sätta in takfönster. Vi håller inte med. Det är varken så dyrt eller komplicerat att sätta in takfönster som du kanske tror. Det viktiga är att du planerar och budgeterar för arbetet. Här är allt du behöver veta om kostnaden för att sätta in takfönster och hur du budgeterar för projektet.
Läs hela artikeln