Sovrum

Dagsljus och frisk luft är kraftfulla och energigivande resurser. Genom att se till att det finns tillräckligt mycket av dessa i sovrummet får du en bättre sömnkvalitet och kan prestera bättre nästa dag.

Guider och broschyrer

En god natts sömn

Många tror att vi sover bättre ju mindre ljus vi har i sovrummet – men det är precis tvärtom! Naturligt ljus hjälper till att balansera dygnsrytmen (vår sömncykel) så att vi får en mer vilsam nattsömn och är produktivare under dagen.

Bläddra nedåt för att lära dig allt du behöver veta för att få en god natts sömn.
Släpp in dagsljus och frisk luft i ditt sovrum och förbättra din sömncykel och allmänna hälsa. Soluppgången och -nedgången spelar en viktig roll för den naturliga sömn- och vakencykel som vi kallar dygnsrytm, som i sin tur påverkar sömnmönster, aptit och hjärnaktivitet. Du kan förbättra din dygnsrytm genom att släppa in naturligt ljus i sovrummet med VELUX takfönster och takfönsterkupoler.

Förvandla ditt sovrum

FöreEfter

Upplev våra produkter

3i1 takfönster

Släpp in mer ljus i sovrummet med VELUX 3i1 takfönster. 3i1 takfönstret har en unik design som låter hemmet bada i dagsljus och öppnar upp en fantastisk panoramautsikt.

Takfönsterkupol med planglas

Förvandla sovrummet med vår nya generation takfönsterkupoler för platta tak och upplev dagsljusets magi. Den nya designen med tunn karm släpper in maximalt med dagsljus i sovrummet.

Mörkläggningsgardiner

Mörkläggningsgardinen passar utmärkt i sovrummet, eftersom den stänger ute allt ljus. Den är designad för att passa perfekt till våra takfönster och installeras smidigt och lätt. Finns i många färger.

Värmereducerande utvändiga solskydd

Värmereducerande utvändiga solskydd förhindrar överhettning och bibehåller en sval och behaglig temperatur i sovrummet, samtidigt som dagsljuset släpps in och du behåller utsikten på dagen.

Sovrum
Vindsrenovering
Barnfamilj förvandlade råvind till ett vackert och avkopplande rum med massor av takljusLäs berättelsen
”Även efter en natt med störd sömn på grund av vår yngsta, kan jag märka hur dagsljuset och den friska luften ger ny energi”
Woman and a girl sitting by the table in the kitchen
Marie Bidstrup
Kongens Lyngby

Vad planerar du för projekt?

Ska du renovera sovrummet?

Ingen har väl någonsin tackat nej till ett vackrare och modernare hem. Men hur börjar man? Hur mycket kostar det? Vem ska du anlita? Vilka fördelar finns det? Det är många frågor som surrar i skallen när det gäller renoveringar. Och det råkar vara så att vi sitter inne med alla svaren.

Ska du byta ett takfönster i sovrummet?

Det är enklare än du tror att byta ut dina gamla takfönster från VELUX. De senaste 10–20 åren har designen och tekniken bakom våra takfönster gjort betydande framsteg, ja vi vill nästan kalla det en fönsterrevolution. Ta hjälp av oss för att byta ut dina gamla eller skadade takfönster mot en snygg, energieffektiv och mer hållbar lösning.

Ska du renovera en vind till sovrum?

Ju mer plats du har i ditt hem, desto mer är det värt. Så enkelt är det. Genom att skapa användbart utrymme på vinden, antingen till förvaring eller boyta, kan du verkligen höja värdet på ditt hem. Om du dessutom (bokstavligen) vidgar vyerna med takfönster, kan vi lova att du har ett vinnande recept!

Ska du fräscha upp hemmakontoret?

In- och utvändiga solskydd, VELUX ACTIVE och mycket mer. Även om vi uppskattar solen vill vi ibland kunna kontrollera ljus och värme i våra hem. Med takfönster får du bättre kontroll över mängden naturligt dagsljus och frisk luft som kommer in i bostaden. Du kan också använda solskydd och VELUX ACTIVE för att helt få bestämma när och var du vill ha dagsljus i ditt liv.

Ska du bygga nytt?

Tänk dig ditt drömhem, byggt precis som du vill ha det, från belysning till dörrar, väggar, kranar, golv och fönster. I ett nybyggt hus kan du få fullständig kontroll över alla delar av fastigheten. Du kan se till att huset fylls med frisk luft och naturligt dagsljus och skapa en sund inomhusmiljö i ditt moderna hem, så att hela familjen trivs.

Ska du bygga ut?

Du behöver mer plats, men vill inte flytta. Då kan en tillbyggnad vara lösningen på alla dina trångboddhetsproblem. Behöver du hjälp med att välja vilken slags tillbyggnad som passar just dig? Eller vill du hitta någon som kan hjälpa dig att komma igång med ritningarna till dina drömmars tillbyggnad? Hör av dig, vi hjälper gärna till.

Ska du lägga nytt tak?

För att ditt hem ska må bra behöver du också se till att ditt tak är i gott skick. Det betyder att det inte bara ska vara funktionellt, utan också se bra ut! Vilka tecken finns det då som visar att taket behöver fixas till eller renoveras? Och om du ändå ska genomföra en takrenovering ska du kanske också passa på att släppa in mer dagsljus i hemmet?

Woman with long blonde hair and a big smile sitting in a wooden chair and waving to the camera"

VI FINNS HÄR FÖR DIG

Anlita rätt yrkesmän för jobbet

Renoverar du ditt kök? Renoverar du din vind? Eller bygger du ett nytt hus? Oavsett vad för projekt du planerar kan vi hjälpa dig att komma igång.