VELUX Support – VELUX App Control och VELUX ACTIVE med NETATMO
Hur kan jag radera mitt konto, inklusive alla personuppgifter?
Observera!
Om du raderar ditt konto förlorar du permanent åtkomsten till alla dina produkter som är kopplade till VELUX ACTIVE-kontot. Åtgärden går inte att ångra.
Om du vill radera ditt konto och all information som VELUX lagrar i samband med din användning av VELUX App Control eller VELUX ACTIVE med NETATMO, går du helt enkelt till: ”Inställningar > Mitt konto > Profil > Radera konto” och väljer ”Ja, radera mitt konto”.
För mer information, se användarvillkoren för VELUX ACTIVE.
Sök information
Behöver du ytterligare hjälp?
Om du inte är säker på hur du ska gå vidare eller inte hittar det du letar efter, se till att få den hjälp du behöver.