Din schema- och automatiseringsfunktion

Utforska vad funktionen Schema och automatiseringar kan göra för ditt hem, genom videor, artiklar och vanliga frågor.

Installation av VELUX App Control

Hur du kommer åt och skapar rumsautomatisering

Hur du kommer åt och skapar schemastyrning

Hur du kommer åt och redigerar rumsparametrar

Schema och automatiseringar

I maj 2021 ersatte vi ACTIVE-styrningen med Schema och automatiseringar – det vill säga schemastyrning och automatiseringar av din inomhusmiljö. Med schemastyrning kan du ställa in egna scheman för dina VELUX INTEGRA® takfönster och tillbehör för att passa dina behov. Med automatiseringar av inomhusmiljön kommer dina produkter att fungera baserat på dina inomhussensorer om du har VELUX ACTIVE with NETATMO. Om du har VELUX App Control är automatiseringsfunktionen för inomhusmiljön inaktiverad, eftersom sensorer inte ingår i den lösningen.

Obs! Som användare av VELUX App Control kan du alltid uppgradera till VELUX ACTIVE genom att lägga till inomhussensorer till din lösning.

Vi har tagit bort ACTIVE-styrningen från appen VELUX ACTIVE with Netatmo, men dina VELUX INTEGRA® takfönster och tillbehör fortsätter att fungera precis som före uppdateringen om du inte har skapat några nya scheman i appen. Se våra videor om schema och automatiseringar för att bättre förstå den nya funktionen.
Du kan inte använda klimatstyrningen med din VELUX App Control, eftersom den här funktionen bara fungerar tillsammans med inomhussensorer. Med inomhussensorer justeras dina VELUX INTEGRA® produkter automatiskt baserat på temperaturen, luftfuktigheten och koldioxidhalterna i ditt hus utefter de inställningar du har gjort för dessa. Dina personliga scheman för produkterna åsidosätter alltid klimatstyrningarna.

Obs! Som användare av VELUX App Control kan du alltid uppgradera till VELUX ACTIVE with Netatmo genom att lägga till inomhussensorer till din lösning. På så sätt kan du använda klimatstyrningar.

Du har alltid kontroll över dina produkter. Tack vare fördröjningsinställningen kommer din förstaprioritets- och schemastyrning alltid att fungera som du vill, oavsett vad de sensorbaserade automatiseringarna av inomhusmiljön säger.
Läs mer om hur fördröjningsinställningen fungerar i tabellen nedan.

Din styrmetod

Tidsperspektiv

Väderskydd

Förstaprioritetsstyrning

• Med hjälp av reglaget i appen
  • Med hjälp av en fjärrkontroll
  • Apple Homekit
  • Siri-röststyrning
  • Hey Google-röststyrning
  • Stäng automatiskt från rumsvy

Kör omedelbart

Om det regnar, öppna endast ventilationsklaffen (ventilationsläge) på takfönstret

Schemastyrning

Kör omedelbart

Öppna inte takfönstren om det regnar eller är för blåsigt, för kallt eller för varmt

Automatiseringar av inomhusmiljön
(inkl. regelbunden vädring)

Kör efter att fördröjningstiden har passerat för förstaprioritetsstyrning eller schemastyrning.

Öppna inte takfönstren om det regnar eller är för blåsigt, för kallt eller för varmt

Styr ditt hem med Schema och automatiseringar

I maj 2021 introducerade vi funktionen Schema och automatiseringar i vår app VELUX ACTIVE.
Med den här funktionen kan du skapa dagliga scheman som passar dina rutiner.

VELUX APP jämfört med VELUX ACTIVE

En ny aktör har kommit ut på marknaden och som ägare till VELUX INTEGRA® produkter kan du nu välja mellan två Smarta Hem-lösningar för dina INTEGRA®-produkter.

I maj 2021 lanserade vi nya VELUX APP (KIG 300 EU). Detta är en lösning för Smarta Hem-användare som vill ha fördelarna av VELUX ACTIVE men som ännu inte är riktigt redo för klimatstyrning. I den här artikeln beskriver vi skillnaderna mellan de två produkterna.