Reglera ljuset

VELUX gardiner och persienner ger dig möjlighet att styra över ljuset som kommer in i rummet. Du kan dämpa ljuset, skapa din egen ljusbild och färg, hindra insyn och mycket annat.

Hissgardin

Skapa ett varmt och behagligt ljus i ditt hem. Hissgardinen är en nyhet som lanseras med 20 tyger, med modern struktur och färgsättning. Hissgardinen ger en mjuk ljusdämpning och har flexibel och steglös placering.

Hissgardinens tyg kan enkelt tas ned för utbyte eller rengöring. Samtliga tyger säljs separat vilket betyder att du kan växla struktur och färg när helst du vill.

Rullgardin

VELUX rullgardiner är ett enkelt och säkert sätt att reglera ljuset. Det tåliga polyestertyget ger ett mjukt, behagligt ljus.

Dra ner gardinen för att skapa den effekt du önskar, antingen det är att dämpa ljuset eller hindra insyn. 

VELUX rullgardiner är inte minst lämpliga i vardagsrum eller arbetsrum. Dessutom skyddar gardinen möbler och textilier från att blekas av solen.

Plisségardin

VELUX plisségardin ger ett mjukt ljus och ett effektivt insynsskydd. Den är dessutom ett utmärkt sätt att reglera mängden dagsljus i ditt rum och skapa insynsskydd. Med gardinen kan du skapa färgrika ljuseffekter som kompletterar din inredning. Du kan välja mellan 20 olika tyger och färger.

Den manuella gardinen är flygande (den kan regleras både uppifrån och nerifrån), och du kan alltså placera den varsomhelst i fönstret. Det gör det enkelt att reglera dagsljuset och skydda mot insyn.

Persienn

VELUX persienn ger en exakt – och klassisk – kontroll över ljuset. Persiennen tål hög luftfuktighet, är lätt att torka av och är alltså särskilt lämplig badrum och kök. Den ger dig dessutom full kontroll över ljuset, eftersom du kan ställa lamellerna för precis det ljusinfall som du önskar.

Gardinen dras upp och ned manuellt med hjälp av en snygg list i nederkant, alternativt med fjärrkontroll. Lamellerna vinklas med hjälp av en prisbelönt kontrollmekanism. Här finns inga irriterande snören eller stänger. 

Reglera värmen

När sommarsolen steker ger dig VELUX markiser och jalusier kontroll över solvärmen som kommer in i rummet, innan den ens når glaset.

Markis

Med VELUX markiser får du ett effektivt värmeskydd och bevarar svalkan i rummet. Markisen hindrar nämligen upp till 73% av solens strålar från att träffa rutan.

Eftersom duken är försedd med många små hål släpper den ändå in dagsljus i rummet – och du kan dessutom fortfarande se ut genom fönstret. VELUX markis monteras och manövreras inifrån.

Jalusi

VELUX jalusi är det mest effektiva du kan få när det gäller att stoppa värme och ljus. Jalusin stänger allt ljus ute, dygnet runt. Den minskar solens värme med upp till 90% under sommaren. På vintern håller den värmen kvar inomhus.

Dessutom ger jalusin extra säkerhet och skydd mot inbrott. Den dämpar också ljud från regn och hagel.

Mörkläggning

VELUX mörkläggningsgardiner är helt ljustäta och ger totalt mörker vid alla tider på dygnet. Idealiskt för sovrum där du behöver total kontroll över ljuset för ostörd nattsömn eller en liten slummer dagtid.

Isolerande dubbelplissé

Det mörkläggande tyget med bikupestruktur och en invändig aluminiumbeläggning förbättrar takfönstrets isoleringseffekt och ger ett bättre inomhusklimat, året runt. Därför gör VELUX isolerande dubbelplissé ditt hem mer energieffektivt.

Snygga plisséveck och inga synliga snören gör gardinen estetiskt tilltalande för alla typer av rum. Gardinen är flygande (d v s den kan regleras både uppifrån och nerifrån), och du kan alltså placera den varsomhelst i fönstret.

Mörkläggningsgardin

Garanterat mörkt och skönt. VELUX mörkläggningsgardin stänger effektivt ljuset ute, både natt som dag.

Perfekt för en tupplur under eftermiddagen och under ljusa sommarnätter. Mörkläggningsgardinen är idealisk för sovrum och barnrum. Du kan välja mellan 24 olika   färger och tyger. Gardinen är OEKO-TEX®-certifierad.

Duogardin 2-i-1

Med VELUX duogardin kan du välja mellan att mörklägga ditt rum helt, eller endast dämpa ljuset.

Välj vilken VELUX mörkläggningsgardin du vill – till denna får du en vit plisségardin.

Disney & VELUX Good Night Collection

För lek, läxläsning och god sömn

Disney & VELUX Good Night Collection är spännande och roliga manuella mörkläggningsgardiner som skapar lugn och trygghet, men ändå stimulerar fantasin.

VELUX & Disney mörkläggningsgardiner stänger dagsljuset ute. De skapar en perfekt miljö för att sova lugnt och gott, utan att störas av gatubelysning eller månsken. Gardinerna är OEKO-TEX®-certifierade.