Fönster för platta tak

Om du har ett platt tak eller ett tak med en taklutning under 15°, ska du använda VELUX fönster för platta tak. VELUX klassiska takfönsterkupol för platta tak levereras med en kupol, men finns nu även med planglas respektive välvt glas.

Vad kan VELUX fönster för platta tak betyda för ditt hem? Många av
ytorna i ett hus med platt tak – också kök, vardagsrum och arbetsrum – får
för lite naturligt ljus. Med VELUX takfönster för platta tak kan du med
dagsljus förvandla och förbättra nära nog vilken yta som helst.

VELUX fönster för platta tak ger naturligt dagsljus, ökar mängden frisk luft och sprider ljus över din inredning. De finns i både fasta och öppningsbara versioner och kan användas för såväl nyinstallationer som för att ersätta befintliga kupoler.

Takfönsterkupol

VELUX Takfönsterkupol erbjuder ett brett sortiment. Välj mellan klar eller frostad (opalvit) kupol. Kupolen är tillverkad i akryl och kan enkelt tas av för rengöring. Karm och båge i högklassig PVC och lågenergiruta med laminerat glas.

VELUX takfönsterkupol finns i 9 olika storlekar och som ej öppningsbart (fast), manuellt eller elektriskt öppningsbart (med fjärrkontroll). Den senare manövreras med fjärrkontrollen KLR 200, som även kan styra solskydd. Denna variant har även regnsensor – fönstret stänger automatiskt om det börjar regna.

Den elektriska kupolen kan förses med en elmanövrerad plisségardin, mörkläggande plisségardin eller markis. Även den fasta kupolen kan förses med en elmanövrerad plisségardin.

Takfönsterkupol planglas

VELUX Takfönsterkupol planglas har en elegant integrerad 4 mm härdad glasruta. På insidan har fönstret samma egenskaper som den klassiska takfönsterkupolen. På utsidan ger planglaset ett stilrent och minimalistiskt intryck, med underliggande svart kant och en diskret profilering. Tvåglasrutan har en inre laminerad ruta för extra säkerhet.

Takfönsterkupol planglas finns i åtta storlekar och tre utföranden: ej öppningsbart, manuellt öppningsbart och elektriskt öppningsbart (med fjärrkontroll). Planglaslösningen kräver en taklutning på min 5°.

Den elektriska planglaslösningen kan förses med en elmanövrerad plisségardin eller en mörkläggande plisségardin. Även det fasta, ej öppningsbara fönstret kan förses med en elmanövrerad plisségardin.

Takfönsterkupol
välvt glas


Tro dina ögon!

VELUX Takfönsterkupol välvt glas har en stilren och sparsmakat elegant formgivning. Titta på bilden och låt ögat följa det välvda glasets linjer så ser du det själv.

Men det är inte bara formen som talar för denna produkt. Tack vare det välvda glaset har den en naturlig vattenavrinning som minskar underhållet och gör så att vatten, löv samt annan smuts försvinner från glasets yta. Takfönsterkupolen har en 2-glasruta som är både tålig och repfri.

VELUX Takfönsterkupol välvt glas kan monteras från 0-15°.

Karm och båge är tillverkade i högklassig PVC. Fönstret har en lågenergiruta med laminerat glas invändigt. U-värde 1,2 W/m2K (beräknat som takfönster).
Solskydd monteras enkelt i fönsterbågen.